عامل گرفتگي عضلاني ورزشکاران
علم و ورزش
بزرگنمايي:
متخصص فيزيوتراپي تاکيد کرد: دوندگان و دوچرخه سواران و حتي افرادي که منظم ورزش ميکنند بيشتر در معرض ابتلا به گرفتگي (کرامپ) عضلاني هستند. دکتر ابراهيم عباسي در رابطه با عوامل اسپاسم و گرفتگي عضلاني خاطرنشان کرد: هنگامي که عضلات بعد از انقباض شل نميشوند و به حالت استراحت خود بر نميگردند، کرامپ يا اسپاسم و گرفتگي عضلاني ايجاد ميشود.
وي افزود: براي اينکه عضلات عملکرد مناسبي داشته باشند لازم است که يونهايي نظير سديم، پتاسيم، منيزيم و کلر در تعادل باشند. اگر اين عناصر به اندازه کافي در بدن وجود نداشته باشند و يا در تعادل نباشند، مشکلاتي در انتقال پيام عصبي و روند انقباض و انبساط عضله ايجاد ميشود. بنابراين هر عاملي که بر هم زننده تعادل در املاح بدن باشد در ايجاد گرفتگي عضله ميتواند مؤثر باشد. به عنوان مثال بارداري، برخي بيماريهاي خاص مثل بيماريهاي کليوي، استفراغ، اسهال و مصرف برخي داروها بدليل اينکه بر مقدار جذب املاح و مواد معدني تأثير ميگذارند ميتوانند منجر به گرفتگي عضله شوند.
اين متخصص فيزيوتراپي با تاکيد به اين نکته که کرامپ هاي عضلاني در افراد ميان سال، مسن و در بين ورزشکاران شايعتر است؛ تصريح کرد: دوندگان و دوچرخه سواران و حتي افرادي که منظم ورزش ميکنند مستعد ابتلا به کرامپ هستند، چرا که اين افراد به دليل تعريق، املاح زيادي را از دست ميدهند که ضمن از دست دادن مايع و کاهش حجم خون، اکسيژن کافي به عضلات نميرسد که عضلات با کمبود اکسيژن دچار گرفتگي ميشوند. البته چنين گرفتگيهايي معمولاً در عضلات پشت ساق پا، گردن، کمر و شانه اتفاق ميافتد.
وي در پايان با اشاره به اين نکته که در صورت بروز گرفتگي عضلاني به هنگام فعاليت بايد از ادامه فعاليت اجتناب کرد، توصيه کرد که افراد عضلات خود را به مدت طولاني منقبض نگه ندارند. همچنين نوشيدن مايعات و جبران املاح از دست رفته بدن در رفع گرفتگيهاي عضلاني مؤثر است.
www.
منبع:isna.ir
مطالب پيشنهادي : حرکات کششي در منزل+ تصاوير
پنج حرکت براي عضلات ران
درمان قوز پشتي با ورزش+ تصاويرسيزده بدر قد بلندهاي ايران+ عکس
هرتابرلين مشتري جديد دژاگه
-
شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۱:۴۴ AM
-
۸۰۸ بازدید
-
-
چه خبر