مشکلات آلودگي هوا براي ورزشکاران چيست؟
علم و ورزش
بزرگنمايي:
عضو هيات علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز گفت: توصيه ميشود ورزشکاران در معرض آلودگي هوا قرار نگيرند. محسن قنبرزاده اظهار کرد: مشکلي که وجود دارد، در هواي آلوده قطر حبابچههاي ريوي بين 2.5 تا 2.7 ميکرون است؛ يعني به طور ميکروسکوپي ذرات آلوده وارد حبابچههاي بدن و جريان خون ميشوند. در هواي آلوده و در خوشبينانهترين حالت ذرات دياکسيدکربن وارد ريهها، جريان خون، عضلهها و سيستم مغزي ميشود و ميتواند عملکرد ورزشکاران را پايين بياورد و سوخت و سازي که در بدن يک ورزشکار بايد رخ بدهد، بسيار پايين ميآيد چرا که بايد اکسيژن لازم در بدن موجود باشد تا اين سوخت و ساز بوجود بيايد.
وي ادامه داد: هيچ ورزشي در هواي آلوده به ورزشکاران توصيه نميشود اما سه راه را پيشنهاد ميکنيم؛ يکي اينکه ما ميتوانيم در سالنهايي که سيستم تهويه آنها مطبوع است و ورود مستقيم هوا به داخل سالن کم است، ورزش کنيم. دوم، انجام ورزشهاي استخري است چرا که تا حدودي درصد آلودگي آنها قابل کنترل است و رطوبت موجود در استخرها مانع ورود ذرات آلوده هوا ميشود. حالت سوم اين است که در شهرهايي که آلودگي زياد است، ورزشکاران به مناطق مرتفع بروند و ورزش کنند، چرا که ذرات آلوده هوا در اين مناطق کمتر هستند و شرايط براي ورزش کردن فراهم است.
مدرس دانشگاه شهيد چمران اهواز درباره مشکلاتي که بعد از ورزش کردن در هواي آلوده بوجود ميآيد، گفت: مشکلات تنفسي که در هواي آلوده به وجود ميآيد، حالتهاي رنگ پريدگي، کمبود اکسيژن، تهوع و سرگيجه هستند. مخصوصا اين مشکلات و آسيبها در گروه کودکان بيشتر بروز ميکند، چرا که اندامها بسيار ضعيف هستند و ذرات ميتواند اثر تخريبي روي بدن ورزشکار داشته باشد. حالت کماشتهايي يکي ديگر از مواردي است که در اثر اين آلودگيها بوجود ميآيد. در کل از نظر سلامتي توصيه ميشود وقتي درصد آلودگي هوا از حد مجاز بيشتر است حتما از ماسک استفاده شود و براي ورزشکاران نيز، در کل ورزش کردن در اين شرايط توصيه نميشود.
وي افزود: توصيه ميشود که ورزشکاران خيلي در معرض شرايط آلودگي قرار نگيرند و اگر در شرايط خاص به ورزش پرداختند پس از پايان ورزش، حتما استهمام انجام دهند. اين راهکار درمان قاطع نيست اما به فرد براي جلوگيري از بروز مشکلات کمک ميکند.
قنبرزاده در پايان درباره زمانبنديهاي مناسب براي ورزش کردن در اين شرايط آب و هوايي، عنوان کرد: زمان بستگي جدي با جريان هوا و سنگيني آن دارد. وقتي که هوا سنگين يا به اصلاح حالت وارونه پيدا ميکند، ذرات هوا و جابهجايي به خوبي انجام نخواهد شد که منجر به آلودگي بيش از حد مجاز هوا ميشود. در اين زمانها طبيعتا ورزش کردن توصيه نميشود و باشگاههاي ورزشي يا تيمهاي ورزشي نبايد در اين شرايط به ورزش پردازند و يا برنامه تمرينيشان را حداقل در فضاي باز متمرکز نکنند و ميتوانند برنامه ورزشيشان را به يک سالن ببرند يا در صورت امکان در استخرها يا در مناطق مرتفع ورزش کنند اما اگر در حالتهاي عادي زمان مناسب براي ورزش را بخواهيم بدانيم، اصولا در شبانهروز اندازهگيريهاي آلودگي متفاوت است و در ساعات بعدازظهر و شب درصد آلودگي بالا ميباشد. در بعضي مواقع از سال که اين آلودگيها زياد است بايستي تمرينات را به ساعات اوليه روز بياوريم.
www.
منبع:isna.ir
مطالب پيشنهادي :باورهاي اشتباه در پرورش اندام
تازهترين يافتهها درباره مرگ ناگهاني ورزشکاران
بدون وزنه عضلات را پرورش دهيد
محمد قاضي و دخترش در جشن سال نو ميلادي + عکس
رونالدو و پسرش در آستانه سال نو + عکس
-
شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۹:۲۹ AM
-
۷۵۵ بازدید
-
-
چه خبر