بزرگنمايي:
وزنه بايد به صورت درستي به برنامه ورزشي اضافه شود و در صورتي که به درستي اين عمل صورت نگيرد احتمال آسيبديدگي افزايش مي يابد.
اگر وزنه به درستي انتخاب شود و در زمان مناسب بين تمرينات زده شود تاثير زيادي در ايجاد آمادگي جسماني دارد. اگر به صورت منظم به باشگاه مي رويد بهتر است برنامهريزي درستي داشته باشيد تا بيشترين استفاده را از اين زمان ببريد و به خود آسيب نزنيد. راههايي براي تشخيص وزنه درست وجود دارند.
اولين گام اين است که مطمئن شويد حرکت ورزشي را بدون وزنه درست و راحت انجام مي دهيد. جلوي آينه بايستيد و حرکت ورزشي را بدون وزنه انجام دهيد. اگر به سختي اين کار را انجام مي داديد بهتر است با وزنه آن حرکت را انجام ندهيد.
- گام دوم اين است که اگر وزنهاي که ميزنيد براي شما بسيار راحت است کمي وزن آن را افزايش دهيد تا زماني که احساس کنيد وزنه جديد چالشي براي شما ايجاد ميکند.
- هرگز ميزان وزنه را به درستي حرکت ترجيح ندهيد. در صورتي که حرکت و فرم ورزشي درست انجام نشود و روي آن تمرکز کافي نداشته باشيد نتيجه درستي نميگيريد.
- از اين که با هر حرکت ورزشي بر روي کدام عضلات کار مي کنيد آگاهي داشته باشيد و مطمئن شويد که به هنگام انجام حرکت دقيقا بر روي همان عضلات کار مي کنيد.
سه حرکت ورزشي شايع که با وزنه انجام ميشوند غالبا اشتباه در آنها صورت ميگيرد به شرح زير هستند:1- تمرين بر روي عضله دو سر بازو
در صورت درست انجام ندادن حرکت آسيبديدگي در ناحيه گردن و کمر اتفاق ميافتد. شانهها را نبايد در اين حرکت منقبض کرد و بايد آنها را عقب نگه داشت. نبايد در اين حرکت کمر را به سمت عقب خم کرد.
2- اسکات با وزنه
اگر اين حرکت درست انجام نشود در قسمت زانو و کمر احساس درد ميکنيد. کمر را صاف نگه داريد. هنگام انجام حرکت اسکات بايد بتوانيد نوک انگشتان پا را جلوتر از زانو ببينيد. نبايد به جلو يا عقب خم شويد و بيش از حد پايين برويد.
3- پرس سينه
اگر اين حرکت درست انجام نشود شانهها مشکل پيدا ميکنند. مطمئن شويد که براي بالا بردن وزنه از بازوها استفاده مي کنيد. به هنگام انجام حرکت سعي کنيد هر دو شانه را به يک اندازه بالا ببريد. وزنه را پرت نکنيد.
ممکن است تصور کنيد که وزنه سنگين باعث افزايش پيشرفت شما ميشود، اما بايد بدانيد که زدن اين مقدار وزنه در اوايل تمرين باعث ايجاد آسيبديدگي ميشود و تعادل بدن را از بين ميبرد.
منبع:isna.ir