ترامادول دوپينگ نيست اما به شدت اعتيادآور است
علم و ورزش
بزرگنمايي:
دبير کل سابق ستاد ملي مبارزه با دوپينگ گفت: به تمام ورزشکاران توصيه ميکنم که براي کاهش دردهاي عضلاني و رفع خستگي ناشي از تمرينات تحت هيچ شرايطي ترامادول مصرف نکنند.
دکتر لطفعلي پورکاظمي اظهار کرد: ترامادول همانند ديکلوفناک يا پيروکسيکام دوپينگ محسوب نميشود و به عنوان يک داروي ضد درد استفاده ميشود، اما ايراد آن نسبت به ساير مسکنهاي ضد درد اين است که اثر کاهش درد در اين مسکن از طريق مغزي است تا عضلات. بنابراين کسي که به طور منظم اقدام به مصرف ترامادول کند به اين مسکن اعتياد پيدا ميکند به ويژه اين که اگر اين ميزان مصرف در طول روز پنج تا 10 عدد باشد، امکان دارد که ورزشکار سنکوب کند و دچار مرگ ناگهاني شود.
وي افزود: اگر امروزه استفاده از کپسول ترامادول در بين ورزشکاران شيوع پيدا کرده، به خاطر اين است که ورزشکار در عين ورزش به دليل اين که اسيد لاکتيک خونش به شدت بالا ميرود دچار دردهايي در ناحيه عضلات، زانو، کمر و گردن ميشود که براي کاهش اين دردها به مصرف ترامادول که مسکن قوي است، گرايش پيدا ميکند تا از نظر روحي شاداب شود.
وي اضافه کرد: متاسفانه ترامادول چون دوپينگ محسوب نميشود، بسياري از ورزشکاران اعم از ورزشکاران حرفهاي و نيمه حرفهاي اقدام به مصرف آن ميکنند. در حالي که به اين مساله واقف نيستند که وابستگي جسمي و روحي به اين ماده چه خطر بزرگي براي ورزشکار به دنبال دارد. بنابراين به تمام ورزشکاران توصيه ميکنم به جاي ترامادول از ساير مسکنهاي درد از جمله استامينوفن، ژلوفن و ... استفاده کنند تا طول عمر ورزشي يک ورزشکار حرفهاي به خاطر مصرف ترامادول به خطر نيفتد.
پورکاظمي در پايان علائم مصرف بيش از حد ماده مسکن ترامادول را لرزش دست، تعرق زياد، سرگيجه، تپش قلب و احساس بي قراري شديد و اختلال در خواب و بيداري عنوان کرد و خاطر نشان کرد: ورزشکار تحت هيچ شرايطي نبايد از اين مسکن استفاده کند، مگر به صلاحديد پزشک که به دليل داشتن بيماري خاص اين ماده مسکن را با دوز پايين تجويز ميکند.
منبع:isna.ir
-
شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴:۳۷ AM
-
۷۵۱ بازدید
-
-
چه خبر