آيا زنان خودخواهتر از مردان هستند؟
سلامت روان
بزرگنمايي:
چه خبر - زنان خودخواهتر هستند يا مردان
بخشي از مغز زنان در برابر اعمال ايثارگرانه و کمک به ديگران واکنش بيشتري نشان ميدهد، در صورتي که در مردان اين بخش از مغز با خودخواهي و خودبزرگ بيني فعال خواهد شد، شايد اين دليلي باشد بر اينکه زنها تمايلات بيشتري به ايجاد دوستي و روابط محبت آميز با ديگران دارند .
به گفته فيليپ توپلر ، پروفسور عصب شناس دانشگاه زوريخ ، زنان ارزشهاي ذهني بيشتري بر رفتارهاي اجتماعي و تعامل با ديگران مي گذارند، در حالي که منشا رفتارهاي خودخواهانه در مردان بيشتر است . در هر دو جنس، چيزي که ارزشها را کد گذاري مي کند، سيستم دوپامين است . منظور از اين سيستم ، تغيير فعاليت مغز متناسب با ارزشي است که ما براي روابط اجتماعي خود قائليم .
دوپامين در واکنش هاي مغزي نقش اساسي دارد و درلحظه هاي خوشي و لذت ، آزاد مي شود و به مغز در پردازش ارزشها کمک مي کند . اين قابليت ذهني ساختار مغز در روان شناسي به عنوان جسم مخطط ( خط دار) شناخته مي شود. همين قابليت مغز است که توسط تارهاي عصبي سيگنال ها را از قشر مغز ، تالاموس و نواحي ديگر مغز دريافت کرده و انتقال مي دهد .
توپلر و همکارانش براي يافتن تاثير دوپامين بر رفتار زنان و مردان مجموعه اي از آزمايشها انجام دادند . در آزمايش اول 56 زن و مرد در تصميم گيري براي سهيم شدن يک جايزه مالي با ديگران يا نگهداشتن آن براي خودشان آزاد گذاشته شدند و در مرحله بعد همين امکان به آنها داده شد، البته قبل از تصميم گيري شبه دارويي به نام آميزول پرايد (نوعي داروي آرام بخش که براي درمان نشانه هاي بيماري اسکيزو فرني بهکار مي رود) به آنها تزريق شد . در حالت اول اکثر زنان کمتر خودخواهانه عمل کردند و بيشتر تمايل به سهيم شدن با ديگران داشتند، اما در مرحله دوم زنان خودخواهانه و مردان سخاوتمندانه تر عمل کردند .
در اثبات يافته هاي گفته شده ، پژوهشگران از هر دو گروه (ام.آر.آي ) گرفته و دريافتند که در حالت عادي (بدون تزريق داروي خاصي ) استيرياتوم (جسم مخطط) در زنان فعال تر و به همين دليل تمايلاتشان در انجام امور جمعي و روابط اجتماعي قويتر است . بر اين اساس اين تفاوتها در ساختار ذهني و پايه هاي بيولوژيکي مغز زنان و مردان است که سبب تفاوت واکنشهاي رفتاري آنها از جمله خودخواهي ، فداکاري ، خودبزرگ بيني و ... مي شود .
اطلاعات بهدست آمده از تحقيقات انجام شده به جاي جداسازي زنان و مردان از يکديگر و برتري دادن يک گروه بر ديگري از لحاظ شايستگي هاي ذاتي ، ميتواند براي داشتن جامعه اي بهتر به کار گرفته شود تا به دور از لحاظ کردن جنسيت ، اجتماع را به سمت شايسته سالاري پيش برد.
منبع: salamatonline.com
-
يکشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۴:۳۱ PM
-
۵۸۹ بازدید
-
-
چه خبر