درمان موثر دردهاي مزمن با بخشيدن ديگران!!
سلامت روان
بزرگنمايي:
چه خبر - بخشيدن ديگران به بهبود دردهاي مزمن کمک مي کند
از قديم گفتهاند «در عفو لذتي است که در انتقام نيست». حالا اما پژوهشگران کشف کردهاند که «عفو و بخشش»، نه تنها لذت و حلاوت خاص خود را دارد، بلکه با افزايش تحمل و تابآوري، دردهاي مزمن جسمي را نيز کاهش ميدهد!
دردهاي مزمن از جمله مشکلاتي هستند که درصد نسبتا زيادي از جوامع مختلف به نحوي به آن ها دچار مي باشند. آمار نشان مي دهد بين 15 تا 47 درصد از جمعيت عمومي جهان دچار درد مزمن هستند و اين آمار در کشور ما بين 9 تا 21 درصد گزارش شده است. اين گونه دردها به دليل ويژگي هايي نظير عود و استمرار، موجب مراجعات مکرر افراد به مراکز درماني گرديده و بدين ترتيب علاوه بر تحميل هزينه هاي زياد، مشکلات زيستي، رواني و اجتماعي را به همراه دارند.
براي مقابله با دردهاي مزمن و کاهش فشار جسمي ناشي از آن ها اغلب از روش هاي دارويي استفاده مي شود. ولي امروزه توجه به رويکردهاي روان شناسي مثبت گرا براي کمک به درمان اين گونه دردها توجه پژوهشگران را به خود جلب نموده است.
براي مقابله با دردهاي مزمن و کاهش فشار جسمي ناشي از آن ها اغلب از روش هاي دارويي استفاده مي شود. ولي امروزه توجه به رويکردهاي روان شناسي مثبت گرا براي کمک به درمان اين گونه دردها توجه پژوهشگران را به خود جلب نموده است. در اين روش ها روي استعداد و توانمندي انسان به جاي ناهنجاري و اختلال تاکيد مي شود. در اين راستا يافتن روش هايي براي افزايش تاب و تحمل انسان نسبت به درد اهميت ويژه اي دارد.
گروهي از محققين کشورمان از دانشگاه هاي پيام نور و علوم پزشکي اصفهان در همين رابطه و در پژوهشي جالب، تاثير «بخشيدن ديگران» را بر افزايش تاب آوري و تحمل به درد و شدت آن در بيماران مبتلا به دردهاي مزمن مورد بررسي قرار داده و به نتايج بااهميتي دست يافته اند.
طبق تعريفي که اين پژوهشگران ارائه داده اند، بخشودگي انتخابي آزادانه براي رهاکردن انتقام و خشم نسبت به کسي است که باعث آزار شده و در واقع تلاشي است براي پاسخ سخاوت مندانه، دلسوزانه و همراه با مهرباني نسبت به آن شخص که البته بدون انکار، تبرئه، کوچک کردن و يا حتي فراموش کردن اشتباهات او انجام مي شود.
نتايج اين پژوهش که بر روي 218 نفر از بيماران زن و مرد مبتلا به درد مزمن در شهر اصفهان انجام شده، نشان مي دهد که بين بخشيدن ديگران و ميزان تاب آوري بيماران فوق، رابطه اي معني دار و مثبت وجود دارد. به عبارت ديگر بخشيدن ديگران باعث مي شود که تاب آوري و تحمل بيماران نسبت به درد مزمني که به آن دچار هستند به طور قابل توجهي کاهش يابد.
همچنين نتايج به دست آمده از اين پژوهش حاکي از آن است که افزايش تاب آوري نيز به نوبه خود در کاهش درد بيماران تاثير به سزايي دارد. يعني هرچه تاب آوري در چنين بيماراني افزايش يابد، شدت درد در آن ها کاهش مي يابد.
محققين مجري اين پژوهش معتقدند بخشودگي يک راه حل بالقوه براي کاهش تاثيرات زيان بار و منفي خطاهاي بين فردي است و از سويي با شکل دادن ارتباطات سالم، نقش تسهيل کننده بسيار مثبتي در سازگاري بيشتر افراد در مقابل شرايط دارد.
افرادي که تمايل بيشتري به بخشيدن ديگران دارند، احساس رضايت، صميميت و تعهد بيشتري مي نمايند. لذا بخشودگي به عنوان يک پديده جامعه پسند و قدرتمند مي تواند با ايجاد ارتباطات سالم، به زندگي اجتماعي انسان کمک نموده و از طريق اثرگذاري هاي مثبت، وضعيت جسمي افراد را نيز بهبود بخشد.
گفتني است يافته هاي اين پژوهش در قالب مقاله اي علمي پژوهشي در نشريه «اصول بهداشت رواني» وابسته به دانشگاه علوم پزشکي مشهد منتشر گرديده است.
بيشتر بدانيد : درد مزمن چيست؟
بيشتر بدانيد : فيبروميالژيا يا اختلال درد مزمن
بيشتر بدانيد : دردهاي مزمن باعث تغيير شخصيت مي شوند
منبع : sinapress.ir
-
شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۷:۵۱ AM
-
۸۳۵ بازدید
-
-
چه خبر