بزرگنمايي:
چه خبر - افسردگي را بيشتر بشناسيد
همه ما در طول زندگي در دوره هاي کوتاه و بلند احساس داشتن غم و اندوه را خصوصاً در هنگام از دست دادن همسر و يا نزديکان، هنگام کار و يا از دست دادن آن، تجربه کرده ايم و همه ما قادر به مقابله با اين حوادث هستيم. اما زماني که اين اندوه، بيش از اندازه و پايدار و عميق باشد ممکن است منجر به بيماري افسردگي گردد.
امروزه علم شناخت فعل و انفعالات بيو شيميايي مغز يا تغييرات شيميايي در مسيرهاي عصبي که اصطلاحاً نروترانسميتر ناميده ميشوند در ايجاد آثار بيماري افسردگينشان داده است که اين تغييرات شيميايي خودرا بصورت علائميهمچون تغيير خلق، کاهش اشتهاء، تحريک پذيري، خستگي مفرط و بي علاقگي نمايان ميسازد.البته دانشمندان علم ژنتيک يک ژن خاصي را مسئول اين بيماري معرفي نميکنند بلکه ترکيبي از ژنهاي مختلف، شخص را مستعد به بيماري مذکور مينمايد.
در واقع زمينه ژنيتيکي و همچنين مجموعه اي از رويدادهاي پر از استرس و آسيب زاي زندگي، همچون از دست دادن نزديکان، همسر و يا ويژگيهاي شخصيتي مانند بدبين بودن و تمايل به تنهايي ميتواند فرد را به سمت ابتلاء به بيماري افسردگي هدايت نمايد.
در هر لحظه از زمان حداقل 15 تا 20 درصد افراد بزرگسال جامعه ممکن است عوارض و نشانه هاي افسردگي شديد را از خود نشان بدهند و ميليونها نفر در هر لحظه در جهان تحت درمان افسردگي قرار گيرند.
خوشبختانه، امروزه به دليل تحقيقات گسترده علمي و جديد درمان اين بيماري بسيار راحتتر شده است .تشخيص زود هنگام افسردگي و داروهاي جديدتر، مثل داروهايي که مستقيماً تغييرات شيميايي مغز را مورد هدف قرار ميدهد ميتوانند عوارض و يا دوره هاي سخت بيماري را تحت کنترل در آورند.
درمان به موقع ميتواند نوراميد بخش زندگي را به بيمار برگرداند.
انواع افسردگي
همانند هر بيماري ديگري مثل انواع بيماريهاي قلبي يا پوستي بيماري افسردگي نيز فرمهاي مختلفي دارد. که با اين تقسيم بندي تشخيص و درمان آن راحتتر است البته قابل ذکر است که همچنان تحقيقات علميادامه دارد و ممکن است فرمهاي ديگري نيز در آينده ارائه گردد.
در حال حاضر سه دسته عمده افسردگي عبارتند از :
افسردگي شديد(عمده) Major Depression
افسردگي پايدار ولي خفيف Dysthmia
اختلال دو قطبي
البته بيماران ممکن است انواع متفاوت از علائم و نشانهها را داشتهباشند که با همپوشاني گروههاي مختلف همراه باشد.
بيشتر بدانيد : علائم اختلال دو قطبي
بيشتر بدانيد : نشانه هاي افسردگي کدامند؟ چگونه مي توان متوجه اين علائم شد؟
بيشتر بدانيد : افسردگي فصلي چيست؟
بيشتر بدانيد : نشانه هاي پنهان افسردگي را بشناسيم
بيشتر بدانيد : آيا درمان افسردگي با داروهاي گياهي امکان پذير است؟
، دکتر سميرا سرخوش
منبع: سيمرغ