باور هايي که در مورد زوال عقل شايع است
سلامت روان
بزرگنمايي:
چه خبر - زوال عقل و باور هاي اشتباه و درست
علت دقيق ابتلا به زوال عقلي پيچيده است و همين امر موجب شده، درک نادرست و باورهاي اشتباهي در مورد آن وجود داشته باشد. برخي از باورهاي اشتباه و حقايقي در مورد اين اختلال عبارتاند از:
زوال عقلي بخش طبيعي از روند افزايش سن است. اين باور اشتباه است
واقعيت: شرايط بدن و مغز با افزايش سن تغيير ميکند اما سطح هوش ثابت باقي ميماند. اگرچه با بالا رفتن سن افراد به لحاظ جسمي کمتر تحرک دارند و از نظر رواني تاثيرپذيرتر هستند، اما بيماري آلزايمر و ديگر انواع زوال عقلي بخش طبيعي از روند افزايش سن نيستند.
بيماري آلزايمر و زوال عقلي مشابه هستند. اين باور اشتباه است
واقعيت: زوال عقلي اصطلاحي براي توصيف مجموعهاي از بيماريهاست که به علائم زوال عقلي، همچون نارسايي در قدرت تفکر و حافظه منجر ميشود. اما بيماري آلزايمر در واقع شايعترين شکل زوال عقلي است و حدود 60 تا 80 درصد مبتلايان به زوال عقلي دچار آلزايمر هستند. اين بيماري، عارضهاي پيشرونده است که با گذشت زمان شديد ميشود.
زوال عقلي بيشتر بر زنان تاثيرگذار است. اين باور صحيح است
واقعيت: زنان بيشتر دچار بيماري آلزايمر ميشوند. محققان در مورد اين موضوع دو فرضيه را مطرح کردهاند؛ نخست اين که زنان به طور کلي بيش از مردان عمر ميکنند و در نتيجه بيشتر احتمال دارد به سني برسند که خطر ابتلا به اين اختلال افزايش مييابد و دوم اين که مکانيزم خاص زيست شناختي آنان در واقع به تغييرات نهفته مغز، پيشرفت و بروز علائم بيماري آلزايمر کمک ميکند.
پرستارانِ بيماران مبتلا به زوال عقلي فشار بالايي را تحمل ميکنند. اين باور صحيح است
واقعيت: پرستاران مبتلايان به زوال عقلي فشار و استرس زيادي را متحمل ميشوند که شامل مجموعهاي از فشارهاي اقتصادي، جسمي و رواني ميشود.
منبع: sepidonline.ir
-
جمعه ۱۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۷:۰۷:۱۳ AM
-
۵۵۳ بازدید
-
-
چه خبر