بزرگنمايي:
چه خبر - دردهاي مزمن و تغيير شخصيت انسان
دکتر سيلويا گوستين، روانشناس باليني مرکز تحقيقات علوم اعصاب استراليا اظهار کرد: اين امر به خوبي اثبات شده است که آسيبهاي وارده به مغز در جريان تصادفات ميتواند منجر به تغيير خلق و خو و شخصيت افراد شود.
اما گوستين و همکارانش به دنبال اين بودند که ببينند، آيا بروز تغييرات بسيار کوچک در مغز افراد با دردهاي مزمن نيز ميتواند منجر به بروز تغييراتي در خلق و خوي آنان شود يا خير؟
در اين تحقيق که در مجله PLOS ONE به چاپ رسيده، 22 بيمار که از دردهاي مزمن شديدي در يک طرف صورتشان رنج ميبردند، انتخاب شدند. با استفاده از پنج روش تصويربرداري مختلف، محققان مغز اين افراد را با مغز افراد سالم مورد مقايسه قرار دادند. آنها همچنين شخصيت اين بيماران را با 240 پرسشنامه هدفدار بررسي کردند.
گوستين و همکارانش متوجه شدند، افرادي که از دردهاي مزمن رنج ميبرند، شخصيت تاثيرپذير و مطيعتري دارند. آنها تمايل کمتري براي بيرون رفتن و کشف و اکتشاف در جهان از خود نشان ميدهند.
تصاوير مغز اين افراد نشان داد که فعاليت مغزي آنها در بخشهايي از مغز که با احساسات، کنشهاي شناختي و رفتاري سر و کار دارد، فعالتر از ساير بخشهاي مغز است. رشد نورونهاي مغز اين افراد در قشر پيشپيشاني مغز بيشتر است. اين بخش از مغز با احساسات و کنشهاي شناختي و رفتاري ارتباط دارد.
گوستين با بيان اينکه درجه رشد اعصاب در اين نواحي بخصوص، با درجه تغييرات شخصيتي همبستگي نشان ميداد، افزود: رشد بيشتر اعصاب در قشر پيش پيشاني مغز به اين دليل رخ ميدهد که افراد بيشتر روي دردشان تمرکز ميکنند. آنها نگرانترند و بيشتر فکر ميکنند.
منبع: isna.ir