آخرین اخبار

16 حقيقت درمورد شيشه (مت آمفتامين) که تا به حال نشنيده ايد سلامت روان

16 حقيقت درمورد شيشه (مت آمفتامين) که تا به حال نشنيده ايد

  بزرگنمايي:

چه خبر - شيشه را بيشتر بشناسيم

همه ما به خوبي از ضررهاي مواد مخدر آگاهي داريم و مي دانيم که نبايد تحت هيچ شرايطي حتي به آن ها فکر کنيم. اين مواد مي توانند زندگي هر کسي را به نابودي کشانده و علاوه بر ايجاد مسائل روحي، مشکلات جسمي جبران ناپذيري به وجود بياورند. مواد مخدر زيادي با اسامي مختلف وجود دارد، اما اين روزها بيشتر از شيشه صحبت مي شود. علي رغم آنکه تا به حال بحث هاي زيادي درباره شيشه به ميان آمده، اما نکاتي درباره اين ماده وجود دارد که کمتر کسي از آن ها آگاه است. در اينجا قصد داريم 16 حقيقت عجيب درباره شيشه را به اطلاع شما برسانيم.

1- مت آمفتامين در ميان مصرف کنندگان با نام هاي شيشه، يخ و گچ نيز شناخته مي شود. شيشه معمولا در حالت سفيد، بدون بو، تلخ مزه و کريستالي مشاهده مي گردد.

2- بر خلاف هروئين، کوکائين و ماريجوانا، شيشه در طبيعت يافت نمي شود و براي ساخت آن از مواد شيمياييِ کالاهاي قانوني مانند داروهاي سرما خوردگي و کود استفاده مي گردد.

3- شيشه در سال 1887 هنگامي که دانشمندان در حال جدا کردن افدرين از بوته افدرا بودند، اختراع گشت. دانشمندان در سال 1919 ميلادي مت آمفتامين را با استفاده از ترکيب افدرين، فسفر قرمز و يُد توليد کردند.

4- اين باور نادرست در ميان مردم رواج يافته که بر خلاف موادي مانند هروئين و کوکائين، شيشه ماده اي سريعا اعياد آور نيست. و بيشتر مصرف کنندگان تا مدتي به آن اعتياد پيدا نمي کنند، در صورتي که راه هاي درماني براي رهايي از اعتياد به شيشه، مشابه با ديگر مواد مخدر است.

5- مت آمفتامين با توجه به نوع مصرف، حالات ذهني را تغيير مي دهد. در صورت کشيدن و يا تزريق آن، شيشه نوعي فشار در مصرف کننده به وجود مي آورد و فرد تا چند دقيقه در همين حالت باقي مي ماند. در صورت استشمام و يا تزريق توسط سوزن، شوک شديدي به فرد وارد خواهد شد.

6- شيشه معمولا با الگويي موسوم به «خوشگذراني و سقوط» مورد سوء استفاده قرار مي گيرد. برخي از مصرف کنندگان به قدري زياده روي مي کنند که در مدت چند روز مصرف پياپي، نه چيزي مي خورند و نه مي خوابند.

7- احساس خوبي که فرد از مصرف شيشه به دست مي آورد، ناشي از رها شدن مقدار زيادي دوپامين در مغز است. بيشتر مواد مخدر همين مکانيسم را در بدن ايجاد مي کنند و باعث مي شوند احساس سرخوشي و لذت کاذب در مصرف کننده به وجود بيايد.

8- مدتي پس از اعتياد و مصرف زياد، فرد دچار افسردگي، خستگي و زود رنجي مي شود. همچنين گزارش شده که پس از مصرف زياد شيشه، فرد با مشکلات رواني رو به رو گشته و حتي احساس لذت نيز به وي دست نمي دهد و همين امر سبب مي گردد که وي به مصرف بيشتر روي بياورد.

9- در طول جنگ جهاني دوم، آدولف هيتلر بين سربازان خود مت آمفتامين توزيع مي کرد تا روحيه آن ها را تقويت کرده و افراد را هوشيار نگه دارد.

10- مت آمفتامين به نوعي از خانواده آمفتامين است. اين ماده تقريبا همان تاثير را روي فرد مي گذارد. جالب است بدانيد که بدن ما در فرايند هضم نهايتا مت آمفتامين را به آمفتامين تبديل مي کند.

11- رفتار همراه با اضطراب، برانگيخته حرف زدن، عصبانيت، تحريک پذيري، افزايش فعاليت فيزيکي و عدم مصرف غذا و يا خوابيدن به مدت طولاني، از جمله نشانه هاي فرد مصرف کننده شيشه به شمار مي روند. مردمک چشم گشاد و ضربان قلب بالا نيز بايد مورد توجه قرار بگيرد.

12- شيشه از نظر ميزان قابليت سوء مصرف، در درجه دوم که ميزان بالايي است قرار مي گيرد. شما تنها با مجور پزشک و براي مصرف دارويي به طور قانوني به آن دسترسي خواهيد داشت. شيشه مي تواند براي درمان «حمله خواب» مورد استفاده قرار بگيرد. به علاوه دوز مصرفي نيز بسيار پايين تر از چيزي است که معتادان به بدن خود وارد مي کنند.

13- در گذشته شيشه به عنوان دارويي براي درمان احتقان بيني فروخته مي شد. استفاده در اسپري هاي نايژه (بيني) هم از ديگر موارد مصرف آن بود.

14- دِسوکسين يکي از معدود برندهايي است که شيشه را به صورت قانوني توليد مي کند، اما به ندرت تجويز مي گردد. اين دارو براي درمان اختلال کم توجهي-بيش فعالي، چاقي شديد و حمله خواب به کار گرفته مي شود.

15- مت آمفتامين به صورت گسترده اي به عنوان دارويي براي کاهش وزن و درمان افسردگي معرفي شد. آمفتامين نيز براي کنترل وزن، افسردگي خفيف و عملکرد ورزشي بهتر مورد استفاده قرار مي گرفت. رانندگان وسايل نقليه سنگين نيز براي رانندگي طولاني تر و پرهيز از خواب اين ماده را مصرف مي کردند.

16- شيشه همانند قرص هاي روانگردان، در ميهماني ها و جشن هاي شبانه مصرف مي شود و بيشتر، جوانان 15 تا 40 ساله به سمت آن تمايل نشان مي دهند.



منبع: rooziato




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

لکنت زبان در کودکان

واکنش هاي کودکان نسبت به مرگ

روش هاي آشنا کردن کودکان با احساساتشان

افسردگي در نوجوانان را با اين علايم تشخيص دهيد

ترس هاي تخيلي کودکان را چگونه کنترل کنيم

تا چه سني بايد موبايل و تبلت را از کودکان دور نگه داريم

چطور به حرف زدن کودکمان کمک کنيم

9 علامت نشان دهنده بدرفتاري و سوء استفاده از کودکان

چرا خواب نمي بينم ؟ براي خوب خوابيدن چه کنم؟

گلي که دشمن استرس است

درمان ناخن جويدن با چند روش ساده و موثر

مزاج مغز شما سرد, گرم, خشک يا تر است؟

کاهش علايم شيزوفرني با مکمل هاي غذايي

کاهش ابتلا به افسردگي با زود بيدار شدن و تغيير عادت هاي صبح

راه هاي پيشگيري از فروپاشي عصبي و کنترل اعصاب در مشکلات

استرس و اضطراب شديد داريد اگر اکثرا اين علايم جسماني را تجربه مي کنيد!

9 علامت نشان دهنده بدرفتاري و سوء استفاده از کودکان

ناخن جويدن در مورد شخصيت شما چه مي گويد + روش درمان

راه هاي پيشگيري از فروپاشي عصبي و کنترل اعصاب در مشکلات

چطور به حرف زدن کودکمان کمک کنيم

تا چه سني بايد موبايل و تبلت را از کودکان دور نگه داريم

5 قدم براي روبرو شدن با خاطرات ترسناک و پشت سر گذاشتن آن ها

افسردگي چه تاثيري بر ميل جنسي مي گذارد؟

کاهش ابتلا به افسردگي با زود بيدار شدن و تغيير عادت هاي صبح

کاهش علايم شيزوفرني با مکمل هاي غذايي

ترس هاي تخيلي کودکان را چگونه کنترل کنيم

درمان ناخن جويدن با چند روش ساده و موثر

افسردگي در نوجوانان را با اين علايم تشخيص دهيد

گلي که دشمن استرس است

روش هاي آشنا کردن کودکان با احساساتشان

چرا خواب نمي بينم ؟ براي خوب خوابيدن چه کنم؟

چگونه از افسردگي پس از سقط جنين پيشگيري کنيم

آنچه درباره آزمايش اعتياد نمي‌دانستيد

با اين روش ترمز استرس را بکشيد

افسردگي در کمين کودکان چاق

واکنش هاي کودکان نسبت به مرگ

آموزش مهارت هاي مقابله با استرس

لکنت زبان در کودکان

الکسي تيميا alexithymia چيست و چه ارتباطي با مشکلات روحي دارد؟

چرا پزشک ها بيشتر از هر شغل ديگري خودکشي مي کنند؟

عکس پروفايل شما چه حقايقي را در مورد شخصيت تان بر ملا مي کند؟

چرا ستاره هاليوود تماشاي کارتون سيندرلا را براي دخترش ممنوع کرد؟

چرا بيماري هاي روحي و رواني در بين دانشجويان فزايش يافته؟

افسردگي چيست؟

آيا شما هم وسواس داريد؟

دليل و درمان حرف زدن در خواب

افسردگي در مردان چه تفاوتي با افسردگي در زنان دارد؟

کاهش استرس با ماساژ نقاطي خاص در بدن

آيا آلزايمر ارثي است؟

درمان موثر دردهاي مزمن با بخشيدن ديگران!!