بزرگنمايي:
چه خبر - احساسات و تاثير آنها بر اندام هاي بدن
لازم است هميشه احساسات تان را کنترل کنيد تا بدن تان سالم تر بماند، چون ارگان هاي دروني تحت تاثير احساسات و عواطف ما هستند. در واقع کار بدن صرفا سوخت و ساز و تبديل مواد غذايي به انرژي نيست تا ارگان ها زنده بمانند. بدن ما هر نوع محرکي را انتقال داده و پاسخ هاي منفي و مثبت مي دهد که روي ارگان ها تاثير مي گذارد.
بدن ما علاوه بر اينکه به واسطه حواس پنجگانه محرک هاي فيزيکي را دريافت مي کند، تحت تاثير احساسات و عواطف ما نيز قرار مي گيرد و با وجود اينکه به نظر مي رسد اين احساسات هيچ تاثير فيزيکي ندارند، اما باعث ايجاد واکنش هايي مي شوند که برخي ارگان ها را تحريک و يا تضعيف مي کنند.
اين روند سالم و طبيعي است. اما زماني که احساسات منفي به طور مداوم بر بدن تحميل مي شوند، سلامت اندام ها به خطر افتاده و در برابر بيماري ها آسيب پذير مي شوند. در واقع زماني که متوجه مي شويد يکي از ارگان هاي بدن تان دچار اشکال و اختلالي شده است لازم است که دليل احساسي آن را براي درمان مشکل جستجو کنيد. در اکثر موارد مي توان با کنترل احساسات و دور کردن افکار منفي، گام بزرگي براي سلامتي بدن برداشت.
قلب و روده کوچک تحت تاثير شادي
بر اساس طب سنتي چيني، شادي احساسي است که با قلب و روده کوچک در ارتباط است. قلب ما در توافق با فرايندهاي بدن، خون و گردش آن را کنترل مي کند. روده کوچک نيز وظيفه جذب مواد مغذي و مواد معدني غذاها را بر عهده دارد. اگرچه يک حس سالم مانند شادي باعث تحريک عملکرد اين دو ارگان مي شود، اما زياده روي در آن نيز مي تواند باعث بروز پديده هايي مانند تاکيکاردي (افزايش ضربان قلب)، بيخوابي و اختلال در تمرکز شود.
افرادي که اين دو ارگان در بدن شان دچار مشکل مي شود، غالبا افرادي حساس، بسيار هوشيار و پرحرف هستند که احساساتي طغيان کننده دارند و افرادي زودرنج و تاثيرپذير هستند. لازم است که حس شادماني، هيجاني و زودرنجي زياد تحت کنترل قرار گيرد تا عملکرد اين دو ارگان مهم با مشکل مواجه نشود. البته از ما مي شنويد هر چقدر که مي توانيد به طور سالم و طبيعي شاد باشيد. فقط حواستان باشد که از هيجانات افراطي و به اصطلاح جوگير شدن دور بمانيد.
کبد و کيسه صفرا تحت تاثير عصبانيت و خشم
خشم و عصبانيت و احساسات ناشي از آنها روي دو عضو کبد و کيسه صفرا تاثير مي گذارند. کبد وظيفه ذخيره خون و کنترل چرخش انرژي حياتي را بر عهده دارد. کيسه صفرا نيز به نوبه خود محل ذخيره و ترشح صفرا است.
اگر با اين ارگان ها مشکل داريد احتمالا شما فردي هستيد با مشغله ذهني فراوان که عکس العمل هاي تهاجمي نسبت به وقايع پيرامون تان بروز مي دهيد. در واقع افرادي که عصبي و پرخاشگر هستند بيشتر در معرض بيماري هاي مربوط کبد و کيسه صفرا قرار مي گيرند. علاوه بر کنترل عصبانيت لازم است که نسبت به احساس سرخوردگي و همچنين سوءهاضمه نيز دقت داشته باشيد.
طحال و معده تحت تاثير وسواس هاي فکري
اين دو ارگان تحت تاثير وسواس هاي فکري و نوستالژي و افکار متعدد هستند. زماني که معده مشغول هضم مواد غذايي است، طحال با عفونت ها مقابله کرده و تعادل مايعات داخل بدن را کنترل مي کند. افرادي که از بيماري هاي مربوط به اين دو ارگان رنج مي برند غالبا افراد آرامي هستند اما در عين حال مشکل تصميم گيري دارند، يعني اينکه دچار وسواس بوده و مدام در حال تامل هستند.
ريه ها و روده بزرگ تحت تاثير غم
اين ارگان ها با غم، اندوه و غصه در ارتباط هستند. ريه ها تنفس و روده هضم غذا، جذب مواد مغذي و کنترل دستگاه ايمني بدن را انجام مي دهند. اگر در اين ارگان ها احساس ناراحتي داريد احتمالا يک فرد مستقل و بسيار منطقي هستيد، اما دلتان مي خواهد که خودتان را در دنياي خاص دروني خودتان محبوس کنيد. در اين صورت با علائم جسمي مانند کمبود اشتها، احساس فشار در قفسه سينه و يا احساس دلزدگي مواجه خواهيد شد.
کليه ها و مثانه تحت تاثير ترس
کليه ها تحت تاثير ترس و اضطراب هستند. اين اعضاي لوبيايي شکل، وظيفه دفع مواد زايد از خون را بر عهده دارند و مثانه نيز عهده دار ذخيره ادرار و کنترل دفع آن است. برخي افراد که در ناحيه کمر احساس درد مي کنند و همچنين احساس آسيب پذيري دارند، افرادي هستند که به توانايي هاي خود شک دارند و هميشه احساس ترس و اضطراب دارند. حفظ تعادل انرژي در کليه ها باعث افزايش اعتماد به نفس مي شود.
در نهايت توصيه مي کنيم تا حد امکان احساسات مثبت را در وجود خود تقويت کنيد. با افزايش افکار مثبت و دور کردن ترس و اضطراب مي توانيد به درمان سريع تر بيماري ها و رسيدن به سلامتي دست پيدا کنيد.
منبع: tebyan.net