بزرگنمايي:
چه خبر - بيماري اوتيسم چگونه است؟
اختلال طيف اوتيسم نوعي شرايط عصبي است که منجر به بروز مشکلات قابل توجه اجتماعي، ارتباطي و رفتاري در فرد مبتلا مي شود.
کودک مبتلا به اوتيسم اگر پسر باشد، کمي متفاوت به نظر مي رسد، زياد صحبت نمي کند و معمولا درونگراست. دوست پيدا کردن يا درک
تکاليف مدرسه براي کودکان مبتلا به اوتيسم سخت است. اما اين کودک خيلي خوب فوتبال بازي مي کند و استعدادهاي فوق العاده ديگري در توپ بازي دارد.
از آنجايي که کودکان مبتلا به اوتيسم توانايي ها و استعدادهاي فوق العاده اي دارند، با حمايت از آنها مي توانند آينده خيلي خوب و متفاوتي داشته باشند.
فرد مبتلا به اوتيسم برخي رفتارهاي خاص را تکرار مي کنند و تمايل ندارند کارهاي روزمره خود را تغيير دهند. اين افراد روش هاي مختلفي براي يادگيري دارند، به شکل متفاوتي به مسائل توجه مي کنند يا واکنش متفاوت به برخي موقعيت ها نشان مي دهند.
اختلال طيف اوتيسم شامل سه شکل مجزاست که عبارتند از اوتيسم، اختلال رشد فراگير و سندروم آسپرگر Asperger’s syndrome .
در تشخيص اختلالات طيف اوتيسم ژنتيک يک بخش مسئله است. اين اختلالات با نشانگرهاي بيولوژيکي تشخيص داده نمي شوند، بلکه از طريق روند جامع مشاهده و تجزيه و تحليل رفتار تشخيص اين اختلال انجام مي شود.
بيشتر بدانيد : اوتيسم چيست و درمان آن 2 آوريل روز جهاني اوتيسم
تشخيص اوتيسم
علائم اوتيسم از فردي به فرد ديگر متفاوت است، اين تفاوت مربوط مي شود به نوع رفتار و شدت اختلال در فرد. اما نگران نباشيد. مهم ترين مسئله اين است که از شرايط فرزند خود آگاه باشيد و به موقع کمک مناسب به او برسانيد.
برخي از مهم ترين ويژگي هاي کودک مبتلا به اوتيسم به شرح زير مي باشد:
تماس چشمي خيلي کم برقرار مي کند. اين کودکان معمولا با تفکر به يک نقطه نامعلوم خيره مي شوند.
تمايلي به نگاه کردن يا گوش دادن به اطرافيان خود ندارند.
به ندرت در فعاليت ها يا استفاده از اشيا با ديگران شريک مي شوند. کودکان مبتلا به اوتيسم دنياي خاص خود را دارند، اين دنيا آنها را شاد مي کند، پس اجازه دهيد به آنچه تمايل دارند بپردازند.
اين کودکان در دنبال کردن مکالمات دچار مشکل هستند.
لغات يا عباراتي را که مي شنوند تکرار مي کنند، اين مشکل پژواک گويي يا echolalia ناميده مي شود.
در اين افراد حالت چهره، حرکات يا حالات بدني شان با آنچه مي گويند متفاوت است.
تن صداي غير عادي که به نظر مي رسد فرد در حال آواز خواندن است يا بالعکس فرد با يک تن يکنواخت و بدون بالا و پايين آوردن صداي خود صحبت مي کند.
مشکل در فهم و درک منظور ديگران که اين امر باعث مي شود فرد توانايي پيش بيني يا درک برخي موقعيت ها را نداشته باشد.
آيا اوتيسم قابل درمان است؟
درمان سريع براي کودک مبتلا به اوتيسم بسيار اهميت دارد. داروهاي کمي وجود دارند که متخصصين براي درمان اين شرايط مورد استفاده قرار مي دهند.
داروهايي که براي درمان اوتيسم مورد استفاده قرار مي گيرند، باعث تحريک پذيري، خشمگين شدن، بيش فعالي بيمار مي شوند و فرد ممکن است برخي رفتارهاي تکراري از خود نشان دهد و همچنين دچار مشکل در توجه، اضطراب و افسردگي شود.
بنابراين مراجعه به متخصص با تجربه و ماهر براي درمان اين اختلال بسيار مهم است. به علاوه در روند درمان نبايد هيچ گونه فشار و استرسي به کودک مبتلا به اوتيسم وارد شود.
بيشتر بدانيد : مبتلايان به اوتيسم چرا ارتباط چشمي برقرار نميکنند؟
بيشتر بدانيد : مبتلايان به اوتيسم اين ويژگي ها را ندارند، اشتباه نکنيد!
بيشتر بدانيد : حقايقي درباره بيماري اوتيسم
منبع: سيمرغ