شام شب يلدا، خورش اناربيج شمالي درست کنيد
آشپزي
بزرگنمايي:
چه خبر - خورش اناربيج، يک شام شب يلدا شمالي
خورشت اناربيج (انار آويج، انار ويج) جزء خورشت هاي فوق العاده خوشمزه شمالي هستش و من مطمئنم هميشه پاي ثابت سفره هاي غذايي شمالي هاي عزيزه. داخل اين خورشت از يک نوع سبزي محلي (خالواش) و آب انار ترش استفاده ميشه که ممکنه همه جا موجود نباشه به خاطر همين در اين مطلب طرز تهيه اصلي اين خورشت رو براتون ميذارم و علاوه بر اون موادي که ميتونين جايگزين خالواش و آب انار ترش کنين رو هم ميگم تا بتونين هر جايي که هستين اين خورشت لذيذ و خوشمزه رو تهيه کنين و ازش لذت ببرين.
مواد لازم براي تهيه خورشت اناربيج براي شام شب يلدا
250 گرم گردو
300 گرم گوشت چرخ کرده
1 ليوان آب انار ترش
1 عدد پياز
1 قاشق مربا خوري پودر گلپر
250 گرم سبزي خورد شده (تره 100 گرم، جعفري 80 گرم، خالواش 50 گرم و چند شاخه نعناع)
رب انار به مقدار لازم
نمک، زرچوبه و فلفل به مقدار لازم
مواد جايگزين : به جاي يک ليوان آب انار ترش ميتونين از آبغوره استفاده کنين و مقدارش رو در حدي بريزين که ترشي خورشت باب طبعتون باشه. به جاي سبزي خالواش از نعناع استفاده کرده و مقدار نعناع رو بيشتر کنين.
مراحل تهيه خورشت اناربيج براي شام شب يلدا
_ ابتدا آب انار ترش يا آبغوره رو داخل قابلمه ريخته و کمي زرچوبه و نمک بهش ميزنيم و اجازه ميديم تا کمي جوش بياد.
_ در صورتي که از آبغوره استفاده ميکنين و تمايل دارين تا آبغوره خورشتتون کمتر از 1 ليوان باشه مابقي ليوان رو با آب پر کنين و داخل قابلمه بريزين.
_ حالا گردو رو که خيلي ريز آسياب کرديم رو با کمي آب مخلوط کرده و به آب انار (آبغوره) اضافه ميکنيم.
_ براي مدت 2 الي 3 ساعت ميذاريم تا گردو بپزه و به روغن بيوفته و تو اين مدت چند بار بهش کمي آب سرد اضافه ميکنيم تا حسابي روغن پس بده.
_ 200 گرم از سبزي خورد شده رو با کمي روغن خوب سرخ کرده اما دقت ميکنيم که تلخ نشه. 50 گرم مابقي سبزي رو براي گوشت هاي قلقلي نگه ميداريم.
_ حالا سبزي سرخ شده رو به خورشت اضافه کرده و ميذاريم تا براي 1 ساعت با خورشت بپزه و جا بيوفته.
_ پياز رو رنده کرده و آبش رو کاملا گرفته و با گوشت چرخ کرده، مابقي سبزي، نمک و فلفل خوب ورز داده و بعد به اندازه يک گردو برداشته و با دست گردشون ميکنيم.
_ گوشت هاي قلقلي رو با کمي روغن در ماهيتابه تفت ميديم تا خوشون رو بگيرن تا وقتي در خورشت ريختيمشون وا نرن و شکلشون رو حفظ کنن.
_ حالا رب انار رو کم کم به خورشت اضافه ميکنيم تا به رنگ و طعم دلخواه برسيم. در نهايت گلپر رو هم اضافه ميکنيم. البته بايد توجه داشته باشيم که خورشت بعد از جا افتادن کامل کمي تيره تر هم ميشه پس رب انارو بيش از حد نريزيم.
_ گوشت هاي قلقلي رو هم اضافه کرده و ميذاريم تا خورشت براي 1 ساعت ديگه بپزه تا قوام بياد و جا بيوفته.
_ خورشت رو تست کنين و در صورتي که نمک يا ترشيش کم بود بهش نمک و آب انار (آبغوره) اضافه کنين و در نهايت بذارين تا خورشتتون کاملا جا بيوفته، تيره بشه و قوام بياد.
منبع : 2nafare.com
-
شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۳:۳۹:۱۱ PM
-
۱۴۵۱ بازدید
-
-
چه خبر