بزرگنمايي:
چه خبر - کاربرد 9 پنير معروف در آشپزي
در دنياي آشپزي پنيرهاي گوناگون و مختلفي وجود دارد که هر کدام کاربرد مخصوص به خودشان را در آشپزي دارند. به همين بهانه در اين مقاله تصميم گرفته ايم شما را با 9 پنير پرطرفدار و خوشمزه در دنياي آشپزي آشنا کرده و کاربرد هر کدام را به شما بگوييم.
بيشتر بدانيد : طرز تهيه سس پنير
کاربرد پنير پروولون در آشپزي
اين نوع پنير داراي پوسته بيروني براق و طلايي رنگ مي باشد. پنيري است کش دار و از نظر شکل و اندازه و طعم داراي گونه هاي متفاوتي است؛ مثلا با عطر يا بدون عطر، با طعم ملايم يا ادويه دار و تند.
به طور کلي سه نوع مختلف از پنير پروولون موجود مي باشد:
پروولون شيرين
پروولون تند
پروولون دودي
اين پنير بسيار غني است و در هر کيلوي آن 4700 کالري وجود دارد. همچنين داراي 45 درصد چربي و پروتئين مي باشد و به عنوان دسر و براي پخت غذا قابل استفاده است و به عنوان چاشني براي اسپاگتي هاي مختلف و پيتزاها و غذاهايي که در آن خمير به کار برده اند نيز استفاده مي شود و همچنين در غذاهايي که در فر تهيه مي شود از خاصيت ذوب بسيار بالايي برخوردار است.
کاربرد پنير فيلا فيلا يا پنير پيتزاي انگليسي در آشپزي
فيلا فيلا به معناي کش دار بودن، نوعي پنير پروسس پيتزا مي باشد. اين پنير خواص بهتري نسبت به ساير پنيرهاي پيتزا دارد که به چند مورد آن اشاره مي شود:
پنير فيلافيلا از خاصيت ذوب بسيار استثنايي برخوردار بوده و به راحتي بر روي پيتزا پخش شده و به هيچ وجه آب نمي اندازد.
يکي از خواص اين محصول بالا بودن طول عمر فيلافيلا در يخچال نسبت به ساير پنيرهاي پيتزا مي باشد که اين مسئله به شرايط بهداشت و نحوه فرآيند انجام شده مناسب روي آن بر مي گردد.
حتما بايد پنير رنده شده فيلافيلا را 4 الي 5 دقيقه قبل از پايان پخت به پيتزا اضافه کرد (يعني پس از اضافه کردن پنير رنده شده فيلافيلا حداکثر 5 دقيقه در فر بماند.)
پنير فيلافيلا به علت داشتن بافت امولسيوني به هيچ وجه نبايد به صورت فريز شده مصرف گردد. بهترين دما براي نگهداري اين محصول 4 الي 8 درجه سانتي گراد در يخچال معمولي مي باشد.
چنانچه اين پنير اشتباها فريز گردد معايب زير در هنگام پخت پيتزا پديدار خواهد شد:
کوتاه شدن بافت پنير و نهايتا کاهش قابليت کش دار شدن پنير
جدا شدن بيش از حد چربي در هنگام ذوب
سوختن پروتئين ها
موارد مصرف پنير فيلافيلا
پنير فيلافيلا در پيتزا، انواع غذاهاي ايتاليايي و سوپ ها مصرف مي شود.
کاربرد پنير توفو در آشپزي
توفو پنيري است که از شير سويا به دست مي آيد و اصلا کلسترول ندارد و چربي خوبي دارد. معمولا در رژيم ها مي گويند از توفو استفاده کنيد چون خواص خيلي زيادي دارد و مي شود براي صبحانه و براي سالادها استفاده کرد.
کاربرد پنير پارمزان در آشپزي
پنير سفيد و کهن ايتالياست که از شير گاو تهيه شده است. پارمزان به دو نوع کهن و جوان وجود دارد. پارمزان کهن طعمي بسيار عالي دارد و بهاي بيشتري نسبت به پارمزان جوان دارد.
موارد استفاده پنير پارمزان
سس ها، سوپ ها، پاستاها و خوراک هاي با برنج و غذاهاي داخل فر.
کاربرد پنير چدار در آشپزي
پنيري انگليسي که تکه تکه هاي بريده شير را روي هم قرار مي دهند و به همين دليل به اين اسم مشهور شده است. چدار داراي چربي حدودا 48 درصد در ماده خشک است و گونه اي از آن به سبب استفاده از رنگ، نارنجي است و بهاي گران تري نسبت به جدار معمولي دارد.
کاربرد پنير گودا در آشپزي
پنير معروف هلندي است که وطن اصلي آن شهر کوچکي است به همين نام. در ابتدا از شير خام تهيه شده است اما از اوايل قرن بيستم با شير پاستوريزه تهيه مي شود. گودا داراي 48 درصد چربي در ماده خشک است.
موارد استفاده پنير گودا
به سبب ذوب شدن سريع براي غذاهايي که داخل فر پخته مي شوند مناسب است.
کاربرد پنير موتزارلا در آشپزي
پنيري ايتاليايي مي باشد که در ايران به اشتباه به آن مازارلا يا موزارلا گفته مي شود. به سبب توليد فراوان و عدم دستيابي به شير گاوميش از شير گاو ساخته مي شود. ايتاليايي ها از ديرباز براي پخت پيتزا از آن استفاده مي کردند.
موارد استفاده پنير موتزارلا
چون سريع ذوب نمي شود در تهيه انواع سالادها و خوراک ها و ساندويچ هاي سرد استفاده مي شود. ترکيب اين پنير با گوجه فرنگي، ريحان تازه و روغن زيتون از بهترين خوراکي هاي روزهاي گرم است.
کاربرد پنير بوتر کيزه در آشپزي
پنير چرب آلماني مي باشد که انواع 40، 50 و 60 درصدي چرب آن توليد مي شود.
موارد استفاده پنير بوتر کيزه
به علت چربي زياد و طعم خوب آن براي غذاهاي داخل فر و رنده شده آن براي سالادهاي سرد و به صورت ورقه اي براي صبحانه مناسب است.
کاربرد پنير فتا در آشپزي
پنيري است که سال ها در ايران توليد مي شود. اصل آن با شير گوسفند در بلغارستان و يونان تهيه مي شود.
موارد استفاده پنير فتا
ويژه سالادها و غذاهاي سرد است.
بيشتر بدانيد : چگونه از پنير نگهداري کنيم که خراب نشود؟
بيشتر بدانيد : توپک سيب زميني پنيري يک پيش غذاي خوش طعم نيم ساعته
بيشتر بدانيد : طرز تهيه پنير پيتزا در خانه
منبع : ماهنامه سفره ايراني