سبزي پلو با ماهي ويژه، مخصوص روز عيد
آشپزي
بزرگنمايي:
چه خبر - سبزي پلو ماهي شب عيد
از دير باز و طبق سنن قديم رسم بر اين بوده که ناهار يا شام روز اول بهار سبزي پلو با ماهي باشه چرا که سبزي رنگ برنج در کنار نشان برکت آن حکايت از پر باري و سرسبزي و زايش طبيعت در سال جديد خواهد داشت و ماهي نيز نشان از روشني و جنب و جوش ، پس اولين غذاي سال نو را با نشانه هاي خوب خدا آغازکردن خود شکر گزاري بر نعمتهاي بيکران خداوندي است.
مواد لازم براي 4 نفر
برنج : 4 پيمانه
سبزي پلويي شامل تره فرنگي يا سير تازه، جعفري، شويد، شنبليله و گشنيز، از هر کدام 200 گرم
ماهي شير : 1عدد متوسط
آرد سفيد : 2 فنجان
زردچوبه و دارچين : به ميزان لازم
ليموترش : 4 عدد
روغن مايع : نصف فنجان
تمبر هندي : يک بسته
نمک و فلفل : به مقدار خيلي کم
پياز : يک عدد بزرگ
سير : 4 حبه
طرز تهيه سبزي پلو ماهي شب عيد
ابتدا برنج آب کش شده را کم کم داخل قابلمه اي که درته آن مقداري روغن مايع ريخته و به دلخواه نان لواش يا سيب زميني گذاشته ايد، ريخته و لا به لاي برنجها را از سبزي پلوييتان که از قبل خورد و آماده کرده ايد بريزيد و با اضافه کردن روغن بگذاريد دم بکشد.کمي از گشنيز، جعفري وشنبليله ي اين سبزي ها را براي ماهي ها کنار بگذاريد.
ماهي شير را پس از تميز کردن به تکه هاي هم اندازه تقسيم کرده که براي راحتي، اين کار را به خواست شما هنگام خريد اين نوع ماهي نيز برايتان انجام مي دهند، آنها را حدود نيم ساعت داخل آب ليمو، پياز و نمک و فلفل قرار دهيد و مقدار نمک را کم بزنيد چرا که تمبر هندي خود بسيار نمک داشته و ممکن است غذاي شما را شور کند.
پس از نيم ساعت که ماهي ها با آب ليمومزه دار شدند آنها را از آب ليمو بيرون کشيده و در آرد سفيدي که با زردچوبه و دارچين مخلوط شده بخوابانيد و سرخ کنيد.
در اين مرحله نوبت به مزه دار و خوشمزه تر کردن ماهي ها با طعم خاص مي رسد به طوري که ابتدا تمبر هندي را داخل يک ليوان آب حل کرده و از صافي عبورداده کنار بگذاريد.در ظرفي ديگر پياز و سير را با کمي زردچوبه و فلفل بدون نمک با هم سرخ کرده، گشنيز، جعفري و شنبليله ي خورد شده اي را که از سبزي هاي پلويي کنار گذاشته بوديد به آنها اضافه کرده و بگذاريد خوب با هم سرخ شوند، پس از سرخ شدن، تمبر هندي هاي حل شده در آب را به آنها اضافه کنيد و بگذاريد جوش بيايد و جا بيفتد .
اين مايع سس مانند را روي ماهي هاي سرخ شده ريخته و بگذاريد همينطور با درب باز روي شعله ي کم بجوشد تا ماهي ها را مزه دار کند.پس از بيست دقيقه ماهي خوشمزه ي شما آماده است.
با مخلوط اين سس به همراه کمي مغز گردوي خورد شده مي توانيد شکم انواع ماهي هاي ديگري که دوست داريد را پر کرده و سپس آنها را با شعله ي کم سرخ نماييد که بسيار لذيذ و خوشمزه خواهد شد .
زهرا پهلوان زاده
تهيه وتدوين :
منبع: سيمرغ
-
سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۴:۰۳:۲۵ PM
-
۱۱۴۱ بازدید
-
-
چه خبر