بزرگنمايي:
چه خبر - 7 نکته درباره پخت ماکاروني سبوسدار
1 - ماکارونيهاي قهوهاي و سبوسدار، کمي ديرتر از ماکارونيهاي معمولي ميپزند. بنابراين بايد مدت پخت طولانيتري براي آنها در نظر بگيريد.
2 - افزودن کمي برگ بو به آب در حال جوش، ميتواند طعم ماکاروني قهوهاي را دلپذيرتر کند.
3 - شما ميتوانيد براي کاهش کالري دريافتي اين غذا به جاي روغن در آب ماکاروني قهوهاي، کمي آبليموي تازه بريزيد.
4 - افزودن آبليمو يا آب نارنج به ماکاروني قهوهاي قبل از سرو آن، طعمش را دلچسبتر ميکند.
5 - نعناع و شويد تازه و ساطوري ميتوانند به عنوان تزئين روي اين غذا ريخته شوند و طعم مناسبي به آن بدهند.
6 - اگر ماکاروني را بلافاصله بعد از آبکش کردن داخل تابه سس بريزيد، رشتههاي آن به هم نميچسبند و شما را مجبور به افزودن روغن اضافي به غذا نميکنند.
7 - روغن کنجد هم ميتواند طعم دلنشيني به اين غذا بدهد.
ماکارونيهاي غني شده و سبوسدار را جايگزين ماکارونيهاي آرد سفيد کنيد
ماکاروني يکي از غلات پرطرفدار در ايران، بهخصوص ميان خانوادههايي است که کودک دارند. از آنجايي که امکان غنيسازي انواع ماکاروني در ايران وجود دارد، دست خانوادهها براي خريد انواع ماکارونيهاي غنيشده و سبوسدار به جاي ماکارونيهاي آرد سفيد، بسيار بازتر است. خوشبختانه در ايران امکان غنيسازي انواع ماکاروني با ويتامينها و املاح مختلفي مانند ويتامينهاي گروه B، A و D يا آهن، کلسيم و روي وجود دارد.
ضمن اينکه کارخانههاي توليد ماکاروني در ايران، برخي از محصولات خود را با کمک فيبرهاي محلول يا سبوس هم غني ميکنند. اين دو نوع ماکاروني غنيشده، بيشتر براي افراد مبتلا به يبوست يا آنهايي که در رژيم لاغري هستند و ميخواهند با مصرف حجم کمتري از غذا سير شوند، مفيد است.
انواع ماکارونيهاي غنيشده با امگا3 هم در بازار وجود دارند که ميتوانند براي افرادي که به حفظ سلامت قلب و عروق خود اهميت ميدهند، مفيد باشند. از آنجايي که معمولا غني سازي ماکاروني را در مراحل اوليه توليد اين محصول انجام ميدهند، نگراني در مورد از دست رفتن مواد غنيشده در اثر جوشاندن ماکاروني، چندان وجود نخواهد داشت. ضمن اينکه سبوس، فيبر و املاح، چندان واکنشي با حرارت نميدهند و از بين نميروند. فقط حواستان باشد که ماکارونيهاي سبوسدار يا قهوهاي، طعمي نسبتا متفاوت با ماکارونيهاي آرد سفيد دارند. به همين دليل هم بايد براي عادت دادن ذائقه افراد خانواده به اين محصول مفيد، آن را با سسهاي مخصوص ماکاروني به خوبي طعمدار کنيد.
از طرفي ميتوانيد در دفعات ابتدايي پخت اين محصول، آن را با ماکاروني آرد سفيد ترکيب کنيد تا کمکم ذائقه خانواده را به پذيرش طعم آن عادت دهيد.
بهتر است بدانيد به طور کلي، ماکارونيهاي سبوسدار، فيبر بيشتري نسبت به انواع معموليشان دارند. افزودن خوراکيهاي حاوي فيبر به رژيم غذايي تمام افراد، مخصوصا آنهايي که فعاليت فيزيکي کمتري دارند، توصيه ميشود. اين فيبر غذايي باعث افزايش حرکات دودي دستگاه گوارش و پيشگيري از ابتلا به يبوست ميشود. ضمن اينکه ماکارونيهاي سبوسدار، انديسگلايسمي پايينتري نسبت به ماکارونيهاي معمولي دارند بنابراين، مصرف آنها براي بيماران مبتلا به ديابت هم مفيد است.از سوي ديگر، سرعت تخليه ماکارونيهاي سبوسدار از دستگاه گوارش بيشتر است و با اين حساب، افراد چاق و آنهايي که رژيم لاغري دارند هم ميتوانند اين محصولات را جايگزين ماکارونيهاي معمولي کنند.
منبع : salamat.ir