آخرین اخبار

10 راز يک زرشک پلو خوش طعم که سرآشپزها نمي گويند آشپزي

10 راز يک زرشک پلو خوش طعم که سرآشپزها نمي گويند

  بزرگنمايي:

چه خبر - يک زرشک پلوي حرفه اي درست کنيد

زرشك از ميوه‌هايي است كه در دو نقطه ايران بيش از هر جاي ديگري پرورش مي‌يابد؛ زرشك قرمز در جنوب خراسان فراوان است و زرشك سياه در كرمانشاه. به همين دليل زرشك‌ پلو در مناطقي مانند خراسان طبخ و به ساير نقاط كشور معرفي شده است. بسياري از افراد تصور مي‌كنند كه روش طبخ زرشک پلوا بسيار ساده است در حالي كه رعايت نكته‌هاي ظريفي در آن لازم و نشانه حرفه‌اي بودن آشپز است:

1 - براي اينكه زرشک پلوي تان طعم بهتري داشته باشد، قبل از طبخ، تكه‌هاي مرغ را در روغن سرخ و بعد از طلايي شدنشان، به آنها پياز و ادويه و آب اضافه كنيد.

2 - پيازي كه به مرغ اضافه مي‌شود بايد درسته باشد به همين دليل پيازهاي كوچك را انتخاب كنيد و 2 تا 3 عدد از آنها را در ظرف‌ حاوي مرغ بيندازيد.

3 - ادويه‌هاي مورد نياز براي طبخ مرغ فقط زردچوبه و كمي نمك است. مرغي كه براي زرشک پلو استفاده مي‌شود بايد زردرنگ باشد، به همين دليل افزودن زعفران و رب گوجه‌فرنگي را به هيچ‌وجه توصيه نمي‌كنم.

4 - مرغ بايد آبدار باشد، البته آب غليظ‌ شده. آب مرغ را بايد در كاسه‌اي جدا از مرغ سرو كرد.

5 - روغني كه براي سرخ كردن زرشك استفاده مي‌كنيد بايد تازه باشد و البته كره براي اين كار بهتر است.

6 - شكر را بايد به زرشك در حال حرارت ديدن افزود زيرا هم باعث مي‌شود زرشك‌ها روي برنج بچسبند، هم غذا طعم ترش و شيرين پيدا كند.

7 - زرشك را بايد روي حرارت ملايم تفت داد زيرا حرارت ديدن بيش از اندازه آن باعث خشك شدنش مي‌شود و هنگام خوردن زرشک پلو به دندان‌ها مي‌چسبد.

8 - براي آنكه زعفران خوب رنگ بدهد، آن را در ‌هاون سنگي يا چوبي آسياب كنيد نه در دستگاه آسياب برقي زيرا با اين كار عطر و بوي خود را از دست خواهد داد.

9 - براي آنكه زعفران كاملا رنگ بدهد، كره را قبل از اينكه كاملا آب شود با زرشك، زعفران و شكر در تابه‌اي بريزيد و وقتي كمي حرارت ديد، نصف استكان آب به آن اضافه كنيد و بعد از چند دقيقه آن را از روي حرارت برداريد. نگذاريد زعفران روي حرارت زياد بماند زيرا اين كار عطر اين ادويه را كم خواهد كرد.

10 - برخي خانم‌ها زعفران به اصطلاح آب‌كرده را در ظرفي در بسته در يخچال نگهداري مي‌كنند. اين كار كاملا اشتباه است و باعث مي‌شود اين ادويه عطر و طعم خود را از دست بدهد و براي افزودن به غذا مناسب نباشد.

11 - بهترين نوشيدني همراه زرشک پلو يك ليوان دوغ، شربت گلاب يا بهارنارنج است كه به شما پيشنهاد مي‌كنم.

12 - براي زيباتر شدن زرشک پلو، پس از سرو آن روي زرشك‌ها يك قاشق غذاخوري خلال پسته نيز بريزيد. رنگ سبز آن در كنار قرمزي زرشك، ظاهر زيبايي به زرشك‌پلو خواهد داد.

اگراضافه وزن داريد

مصرف روغن را محدود و فقط به اندازه 6 قاشق مرباخوري برنج ميل كنيد. زرشک پلويتان را با سالاد سبزي‌هاي تازه بخوريد تا دريافت فيبر باعث احساس سيري در شما شود.

اگر يبوست داريد

بهتر است از روغن زيتون استفاده كنيد. حتي مي‌توانيد به غذايي كه در بشقابتان كشيده‌ايد، سبوس گندم پودرشده بيفزاييد. خوردن زرشک پلو با سبزي خوردن تازه ميزان فيبر دريافتي را افزايش مي‌دهد و به كنترل اين بيماري كمك مي‌كند.

اگر كم خوني داريد

به جاي مرغ از گوشت بوقلمون استفاده و قسمت ران آن را كه آهن بيشتري دارد، انتخاب كنيد. همراه اين غذا نيز يك ليوان آب پرتقال بنوشيد زيرا وجود ويتامين C در آن باعث مي‌شود آهن بيشتري جذب شود.



منبع : salamat.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

گراتن ماکاروني، پيش غذايي شيک، خوشمزه و آسان

خودتان آرد سوخاري درست کنيد

اصول آشپزي با آرام پز

فوت هاي اصلي يک کيک خانگي تمام عيار

طرز تهيه سوپ کلم بروکلي

5 اشتباه رايج در آشپزي

پخت دست پيچ يا رولت گوشت با روشي ويژه و خاص

پيتزا سفيد، آسان ترين پيتزا خانگي که مي توانيد درست کنيد

کاربرد 9 پنير معروف دنيا در آشپزي

7 ترفند که آشپزهاي حرفه اي فقط مي دانند!!

ترتيلاي قارچ، يک پيش غذاي خوشمزه و رژيمي

ساندويچ مرغ پنيري، يک شام سريع براي شب هاي نوروز

گراتن مرغ، يک شام خوش طعم و آسان

سبزي پلو با ماهي ويژه، مخصوص روز عيد

پخت ماهي شب عيد با چند پيشنهاد سالم و ساده!

طرز تهيه شيرازي پلو

طرز تهيه خورش سيب و آلو

طرز تهيه برياني مرغ، يک خوراک خوشمزه و متفاوت

پاستا با مرغ و سس آلفردو

غذاهاي ساده در 20 دقيقه + طرز تهيه

گراتن بادمجان، بهترين پيش غذا براي ميهماني

چگونه بوي سوختگي برنج را از بين ببريم؟

طرز تهيه مرغ کنتاکي خانگي

طرز تهيه سس گوجه فرنگي مخصوص افراد ديابتي

مافين انگليسي، يک صبحانه خوشمزه و مقوي

ترشي هاي پاييزي را با اين نکته ها خوشمزه تر کنيد!!

شامي تن ماهي، يک شام سبک، يک پيش غذاي شيک

کوکو سيب زميني قالبي، يک پيش غذاي خوشمزه 15 دقيقه اي

کوفته پنيري ايتاليايي، يک شام سبک و خوشمزه

خوراک مرغ و مايونز فرانسوي

بادمجان سوخاري، پيش غذايي خوشمزه و آسان

کاسترول مکزيکي، يک پيش غذاي خوشمزه، سريع و راحت

مافين سوسيس و پنير، يک پيش غذاي شيک و خوشمزه

پنکيک سيب زميني پنيري، يک پيش غذاي خوشمزه و آسان

سوسيس شکم پر، يک صبحانه خوشمزه، شيک و آسان!

کاپ کيک پاستا، پيش غذايي جديد و باکلاس

سوپ کرمي مرغ، يک پيش غذاي پاييزي خوش طعم

آش شلغم، يک شام عالي براي سرماخوردگي پاييزي

شام شب يلدا امسال، سوپ انار، سوپي با طعمي متفاوت

کيک مرغ و گردو، يک پيش غذاي مقوي و سالم

رولت مرغ، يک پيش غذاي خوشمزه و آسان مخصوص خانم هاي شاغل!

توپک مرغ، پيش غذايي خوشمزه و آسان

سالاد پاستا و مرغ ايتاليايي، يک شام پاييزي خوش طعم و ساده

رول سوسيس و تخم مرغ يک صبحانه لاکچري و ارزان قيمت!!

کوفته کدو سبز، يک کوفته رژيمي و خوشمزه

ساندويچ تن ماهي و کرفس، يک ناهار مقوي براي بچه هاي مدرسه اي

سوپ پنيري مرغ و پاستا، يک سوپ مقوي و خوش طعم پاييزي

اسپاگتي اسکواش شکم پر، شک شام پاييزي خوشمزه

ساندويچ کلاب خانگي، يک تغذيه عالي براي دانش آموزان

سينه مرغ سيردار، يک پيش غذاي رژيمي و خوش طعم