آخرین اخبار

نمک, و 5 باور غلط درباره آن که غافلگيرتان مي کند تغذيه

نمک, و 5 باور غلط درباره آن که غافلگيرتان مي کند

  بزرگنمايي:

نمک از ترکيب سديم و کلرايد تشکيل شده است و هميشه به بدي از آن ياد شده. اما سديم براي توازن مايعات بدن، انتقال پيام هاي عصبي، انقباض ماهيچه و ساير فعاليتهاي مهم بدن ضروري است. و اگرچه تا کنون به يقين نشان داده نشده که رژيم غذايي کم نمک چه اثرات مثبتي بر بهبود بيماريهاي قلبي يا پيشگيري از مرگ و مير افراد دارد ( به غير از افرادي که در حال حاضر به بيماري قلبي يا فشار خون مبتلا هستند) اما بسياري از متوليان سلامت هنوز توصيه به محدود کردن مصرف نمک دارند.

داستان نمک يک داستان سياه و سفيد نيست. برخي متخصصان بهداشت حتي مي گويند که محدوديت نمک اثرات سوء بر سلامت دارد.
پس داستان چيست؟

5 باور متداول درباره نمک و سديم و تاثيرشان بر سلامت شما :
1- نمک اصلاً براي شما خوب نيست

نادرست است،
نمک براي زندگي ضروري است. نمک يک جزء اصلي از خون شماست. نمک به حمل مواد مغذي به داخل و خارج از سلول هاي شما کمک مي کند. فشار خون را تنظيم مي کند و نقش مهمي در عملکرد سيستم عصبي ايفا مي کند. ما به نمک نياز داريم، نه خيلي کم نه خيلي زياد. ميزان نمکي که براي شما مناسب است به حساسيت بدن شما به نمک بستگي دارد.

2- اگر به غذاي در حال پخت و يا سر ميز نمک اضافه نمي کنيد رژيم غذايي شما کم نمک است

نادرست است؛
بخش اعظم سديم مصرفي از غذاهاي فرآوري شده دريافت مي شود نه نمکي که شما هنگام پخت و يا سر ميز به غذا اضافه مي کنيد.و مصرف ميزان زيادي غذاي فرآوري شده در رژيم غذايي براي هيچ کس ضروري نيست! گوشتهاي فرآوري شده، سوپهاي کنسروي، گوجه فرنگي و سس پاستا، عصاره گوشت، نانها ، بيسکوئيت ها با روکش نمکي ، و خلاصه هر چيزي که در بسته بندي با نمک زياد تهيه مي شود. اگر از غذاهاي فرآوري شده استفاده مي کنيد به دنبال سوپها و سسهاي کم سديم باشيد که در بسياري از فروشگاهها عرضه مي شوند.


3- نمکهاي فانتزي مثل نمک هيماليا، نمک کوشر و نمک دريا، سديم کمتري نسبت به نمک معمولي دارند

نادرست است،
همه انواع نمک ها حاوي مقدار مشابهي از سديم هستند و هيچ مطالعه که ثابت کند که يکي سالم تر از ديگري است وجود ندارد. استدلال مخالفان نمک اين است که اين "نمک فانتزي" حاوي سديم کم و مواد معدني مانند کلسيم، پتاسيم، آهن و فسفر است، اما شواهد کمي براي اثبات اين وجود دارد.اين نمک ها ممکن است، با اين حال، طعم بهتر و کمتر فرآوري شده باشند،اما انتخاب نوع نمک واقعا به اولويت هاي شخصي افراد بستگي دارد.


4-من جوان هستم پس لازم نيست مراقب ميزان نمک مصرفي خود باشم

نادرست است،
وقتي نمک زيادي مي خوريد بدن شما مايعات بيشتري در خود نگه مي دارد. اين حجم آب اضافي سبب ايجاد فشار روي اندامهايي مثل قلب و کليه ها و بعلاوه عروق شما مي شود که ريسک ابتلا به بيماريهاي قلبي و فشار خون را در مراحل بعدي زندگي افزايش مي دهد. درحاليکه افراد جوان نياز به محدوديت شديد در مصرف نمک ندارند اما ايده خوبي نيست که فرد به خوردن غذاهاي پر نمک عادت کند.


5-واکنش بدن همه افراد به نمک يکسان است

نادرست است،
اغلب ما يا حساس و يا مقاوم به نمک هستيم. ميزان حساسيت و مقاومت به نمک با فاکتورهاي خاصي از جمله ژنتيک، نژاد/قوميت، سن، سايز بدن و رژيم غذايي کلي تعيين مي شود. حساسيت به نمک با تغيير قابل توجه فشار خون فرد در نتيجه افزايش يا کاهش ميزان نمک در رژيم غذايي تعريف مي شود.


افراد مسن، افراد داراي اضافه وزن، زنان، نژاد آفريقايي – آمريکايي و جنوب آسيا جزء گروههايي هستند که به داشتن حساسيت بيشتر به نمک شناخته مي شوند. مساله حساسيت به نمک دليل مطالعات متعددي است که نتايج متناقصي درباره اثر سديم برسلامت عمومي جامعه دارند. برخي افراد با مصرف نمک تغييري در فشار خون يا جذب آب احساس نمي کنند در حاليکه برخي بسته به ميزان حساسيتشان به نمک متوجه اين تغييرات مي شوند. بيشتر مطالعات درباره عموم مردم گزارش مي دهند که اين افراد حساس به نمک هستند که بايد بيشتر مراقب ميزان سديم مصرفي باشند.



منبع: سيمرغ





ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها