روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر - نحوه مصرف دانه چيا
در مورد نحوه مصرف دانه چيا چه مي دانيد؟ آيا مي دانيد چگونه مي توانيد اين دانه مغذي را به برنامه غذايي تان اضافه کنيد؟ دانه چيا سرشار از مواد مغذي و معدني بوده و براي سلامتي بدن بسيار مفيد مي باشد. تفاوت مصرف دانه چيا و تخم کتان را مي دانيد؟ در اين مقاله از بخش تغذيه دکتر سلام، مطالبي در ارتباط با روش هاي مختلف مصرف اين دانه شگفت انگيز جمع آوري شده است. ما همچنين بررسي خواهيم کرد که آيا شما مي توانيد از اين دانه براي کاهش وزن و لاغري استفاده کنيد يا نه.
مصرف دانه چيا
دانه هاي چيا را ميتوان به شکل خام، خيس خورده يا پودر مصرف کرد. چيا مزه اي مشابه خشکبار با طعمي ملايم دارد که به راحتي ميتوان خام آن را به عنوان چاشني در غذا هاي مختلف استفاده کرد. همچنين با اين دانه ها ميتوان، دسر هاي خوشمزه اي مانند پودينگ چيا درست کرد که بسيار براي سلامتي مفيدند.
بيشتر بدانيد : افزايش متابوليسم بدن با چند غذاي مفيد
خواص دانه چيا
اين دانه هاي به ظاهر کوچک، سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 ضد التهابي مي باشند. براي اين که از فوايد دانه هاي چيا بهره مند شويد؛ مي توانيد روزانه 1 اونس )حدود 2 قاشق چايي خوري( از اين دانه ها را در غذاهاي مختلف استفاده کنيد و به مرور زمان به ميزان مصرفي تان بيفزاييد تا آستانه تحمل تان بالا رود.
روش هاي مصرف دانه چيا
دانه چيا را ميتوان به شکل کامل و خشک مصرف کرد. بر خلاف تخم کتان، لازم نيست که اين دانه ها را به شکل پودر در بياوريد تا از مواد مغذي آن بهرهمند شويد. اين دانه به شکل خام نيز انرژي و مواد مغذي فراواني را در اختيار انسان مي گذارند. اگر مي خواهيد دانه هاي چيا را به شکل خام مصرف کنيد؛ مي توانيد به طور مستقيم يک قاشق کامل از اين دانه ها را بخوريد.
توجه داشته باشيد که اين دانه ها به راحتي به دندان ها مي چسبند و در هنگام هضم، آب زيادي را به خود جذب مي کنند؛ پس بهتر است که پس از مصرف، به ميزان کافي آب بنوشيد.
همچنين ميتوان با افزودن دانه هاي کامل چيا به ماست، اسموتي، شيک، وافل و مافين دسرهاي بسيار خوشمزه و سالمي را تهيه کرد که سرشار از مواد مغذي مي باشند.
بسياري از افراد بر اين باورند که بهتر است دانه هاي چيا را قبل از مصرف خيس کرد. اين کار منجر به جوانه زني دانه و آزاد شدن آنزيم هاي مهاري اي مي شود که از دانه محافظت مي کنند.
به اين ترتيب دانه هاي چيا راحت تر هضم مي شوند و مواد مغذي داخل آنها سريع تر جذب بدن مي شوند. در نتيجه بهتر است قبل از مصرف، اين دانه ها را خيس کرد. براي اين کار بايد دانه هاي چيا را به نسبت 1 به 10 با آب مخلوط کرد و به مدت 30 دقيقه الي 2 ساعت مخلوط را در دماي اتاق قرار داد.
اين نسبت معادل 1.5 قاشق چاي خوري دانه چيا در يک ليوان آب مي شود. مخلوط شما نبايد بيش از حد سفت يا آبکي باشد. دانه هاي چيا خيس خورده را ميتوان براي 5 روز در يخچال نگه داري کرد.
با ترکيب دانه هاي چيا با آب و ميوه ميتوان مرباهاي خانگي بسيار سالم و مغذي تهيه کرد. همچنين با مخلوط کردن اين دانه ها با شير بز يا شير نارگيل ميتوان پودينگ هاي بسيار خوشمزه درست کرد و به عنوان ميان وعده يا دسر مصرف کرد.
برخي از افراد ترجيح مي دهند تا دانه هاي چيا را به شکل پودر شده مصرف کنند. از پودر چيا ميتوان به عنوان آرد در بسيار از خوارکي هاي فاقد گلوتن مانند پنکيک، مافين، نان و پاستا استفاده کرد. پودر اين دانه هاي غني از امگا 3 را ميتوان داخل ظروف شيشه اي درب دار قرار داد و براي مدت ها در يخچال يا فريزر از آن ها نگهداري کرد.
آيا مصرف دانه چيا باعث کاهش وزن مي شود؟
يکي از مفيدترين مزاياي مصرف دانه هاي چيا، کاهش وزن مي باشد. بايد توجه داشت که اين دانه ها جادويي نيستند و نمي توانند در يک هفته 30 کيلو از وزن شما بکاهند؛ اما با مصرف مداوم مي توانند اثرات قابل توجهي بر وزن شما داشته باشند.
دانه هاي چيا يکي از بهترين منابع پروتئين گياهي مي باشند. مطالعات نشان مي دهد که ميزان پروتئين دريافتي در رژيم روزانه، رابطه مستقيمي با کاهش وزن و تناسب اندام دارد.
صبحانه بهترين زمان براي مصرف دانه هاي چيا مي باشد. تحقيقات انجام شده نشان مي دهد که ميزان هورمون گرلين، محرک گرسنگي، در افرادي که صبحانه هاي غني از مواد پروتئيني مانند دانه چيا مصرف مي کنند؛ کمتر از ديگر افراد مي باشد.
همچنين دانه هاي چيا سرشار از چربي هاي مفيد و فيبر نيز مي باشند. مطالعه اي در سال 2015 نشان داد که مصرف روزانه 30 گرم فيبر مي تواند به کاهش وزن، فشار خون و حساسيت انسولين کمک کند. 2 قاشق چاي خوري چيا حدود 12 گرم فيبر دارد که مي تواند 34 الي 48 درصد از نياز روزانه افراد به فيبر را برطرف کند.
منبع : hidoctor.ir
-
دوشنبه ۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۸:۰۵ AM
-
۱۳۲۰ بازدید
-
-
چه خبر