بزرگنمايي:
چه خبر - خواص خرما از بهبود گوارش تا پيشگيري از سرطان
خرما ميوه درخت نخل است که در آب و هواي گرمسيري رشد مي کند. فوايد تغذيه اي خرما چشمگير هستند. تنها يک وعده 3.5 اونسي (100 گرم) از آن مي تواند حدود 20 درصد از نياز روزانه انسان به پتاسيمرا به همراه 7 گرم فيبر، 2 گرم پروتئين، و چندين نوع از آنتي اکسيدان هاتامين کند. همچنين، خرما منبع خوبي براي مس، منگنز، ويتامين B6، منيزيوم و آهن است.
خرماي تازه مي تواند به رنگ قرمز روشن يا زرد روشن يا چيزي بين اين دو باشد، اما خرماي خشک شده به طور معمول قهوه اي رنگ است. تنوع خرما نيز شگفت انگيز بوده و بيش از 3 هزار نوع از اين ميوه در سراسر جهان يافت مي شود.
بيشتر بدانيد : ويتامين b در چه چيزهايي وجود دارد؟ منابع انواع ويتامين b
بيشتر بدانيد : نقش منيزيم در بدن + منابع منيزيم
بدون در نظر گرفتن اين که چه نوع خرمايي را انتخاب مي کنيد، مصرف اين ماده غذايي با برخي فوايد سلامت جالب توجه پيوند خورده است. تنها مصرف دو خرما در روز براي يک هفته مي تواند نتايج جالبي را به همراه داشته باشد.
گوارش بهتر با خوردن خرما
فيبر، ترکيبي ضروري براي گوارش سالم است، به رغم اين واقعيت که انسان آن را گوارش نمي کند. در عوض، فيبر حجم مدفوع را افزايش مي دهد. شايد عجيب به نظر برسد، اما اين شرايط به دفع راحتتر و منظم مواد زائد از طريق روده بزرگ کمک مي کند.
يک وعده 3.5 اونسي (100 گرم) خرما داراي 7 گرم فيبر است، از اين رو، گزينه اي خوب براي تامين اين ماده مغذي محسوب شده و افزودن خرما به رژيم غذايي نيز ساده است. مصرف خرما به همراه جو دوسر مي تواند فوايد سلامت و ميزان دريافت فيبر را هرچه بيشتر افزايش دهد. البته، فيبر بايد به تدريج به رژيم غذايي اضافه شود تا از بروز برخي مشکلات گوارشي پيشگيري شود.
بيشتر بدانيد : فيبر چيست؟ شناخت انواع فيبر غذايي
بيشتر بدانيد : نان جو دو سر مصرف کنيد!!
انرژي پايدار با مصرف خرما
خرما مزه اي شيرين دارد، اما مصرف اين ماده غذايي موجب افزايش ناگهاني و سريع قند خون انسان نمي شود. فيبر بار ديگر گزينه موثر در اين زمينه محسوب مي شود. فيبر روند گوارش را کند مي سازد و قند موجود در خرما به تدريج وارد جريان خون مي شود. بر همين اساس، افزايش و سقوط ناگهاني سطوح قند خون را پس از مصرف خرما تجربه نکرده و در عوض يک منبع پايدار انرژي خواهيد داشت.
خرما يک ماده غذايي با شاخص گليسمي پايين در نظر گرفته مي شود، به اين معني که موجب افزايش ناگهاني و سريع قند خون نمي شود.
پيشگيري از بيماري
خرما حاوي چندين نوع آنتي اکسيدان است که با راديکال هاي آزاد در بدن مبارزه کرده و آنها را خنثي مي سازند. راديکال هاي آزاد مي توانند به سلول هاي بدن آسيب برسانند که اين مي تواند خطر بسياري از بيماري هاي جدي، مانند سرطان را افزايش دهد. سه آنتي اکسيدان مهم در خرما شامل موارد زير مي شوند:
فلاونوئيدها: آنتي اکسيدان هايي هستند که التهاب در بدن را کاهش مي دهند. فلاونوئيدها به صورت گسترده مورد مطالعه قرار گرفته و مشخص شده است که خطر ديابت، بيماري آلزايمر، و برخي انواع سرطان را کاهش مي دهند.
کاروتنوئيدها: آنتي اکسيدان هايي هستند که از سلامت قلب پشتيباني مي کنند. همچنين، آنها ممکن است از طريق کاهش خطر ابتلا به انحطاط ماکولا و آب مرواريد به حفظ سلامت چشم ها کمک کنند.
اسيد فنوليک: يک آنتي اکسيدان قوي ديگر است که خطر بيماري قلبي و سرطان را کاهش مي دهد. التهاب مزمن عاملي کليدي براي ابتلا به بسياري از بيماري هاي جدي در انسان محسوب مي شود، از اين رو، دنبال کردن يک رژيم غذايي سرشار از آنتي اکسيدان ها مي تواند کمک شاياني به تقويت و حفظ سلامت کلي انسان کند. خرما يکي از بهترين گزينه ها در اين زمينه است.
بيشتر بدانيد : هر آنچه بايد در مورد آب مرواريد بدانيد
بيشتر بدانيد : جلوگيري از آب مرواريد, خشکي چشم و ماکولا با اين مواد غذايي
کند کردن زوال رواني مرتبط با افزايش سن
روش هاي مختلفي براي به چالش کشيدن مغز و حفظ شرايط مطلوب آن وجود دارند که بسياري از آنها بر تغذيه مناسب و سالم براي پاک نگه داشتن مسيرهاي مغزي متکي هستند. مصرف خرما نشان داده است که نشانگرهاي التهابي که با نرخ هاي بالاتر بيماري آلزايمر مرتبط هستند را در قشر خاکستري مغز کاهش مي دهد.
همچنين، برخي مطالعات با حضور سوژه هاي حيواني نشان داده اند که مصرف خرما پتانسيل پيشگيري از تشکيل پلاک هاي پروتئين بتا آميلوئيد در مغز را دارد. زماني که اين پلاک ها تشکيل مي شوند، در ارتباط بين سلول هاي مغز اختلال ايجاد کرده و موجب مرگ سلولي با سرعت بيشتر مي شوند. افزون بر اين، مشخص شده است که دنبال کردن يک رژيم غذايي حاوي خرما به توانايي يادگيري بهتر، حافظه قويتر، و رفتارهاي مرتبط با اضطراب کمتر منتج مي شود.
وابستگي کمتر به شکر سفيد
مصرف بيش از حد شکر مي تواند آسيب هاي جدي به سلامت انسان وارد کند و يکي از دلايل اپيدمي چاقي در دنياي امروز محسوب مي شود. شکرهاي پالايش شده با نام هاي مختلف در بسياري از غذاها وجود دارند و زماني که تلاش مي کنيد سالمتر غذا بخوريد نيز ممکن است قرباني آنها شويد. اگر به واقع قصد داريد مصرف شکر را کاهش دهيد، بهترين گزينه تهيه غذا در خانه است.
خرما جايگزيني خوب براي شکر است. خرما ميوه اي شيرين است و مي تواند هوس خوردن خوراکي هاي شيرين را کاهش داده و همچنين مي توان از آن در بسياري از دستورالعمل هاي غذايي استفاده کرد. با ترکيب آب و خرما در يک دستگاه مخلوط کن، ترکيبي خميري به دست مي آيد که مي توانيد از آن به جاي شکر در پخت و پز استفاده کرد. در شرايطي که خمير خرما کالري نسبتا بالايي دارد، حاوي فيبر غذايي و آنتي اکسيدان ها نيز است که شکر پالايش شده فاقد آنهاست.
بيشتر بدانيد : مصرف قند زياد با بدن شما چه مي کند؟
خرما يک ماده غذايي عالي براي افزودن به رژيم غذايي روزانه است. از آنجايي که اين ماده غذايي کالري بالايي دارد، مصرف دو عدد از آن در روز توصيه شده است. خوشبختانه، همين ميزان نيز براي بهرهمندي از فوايد سلامت مختلف خرما کفايت مي کند. به واسطه محتواي مواد مغذي، فيبر و آنتي اکسيدان ها، مصرف خرما نبايد احساس پشمياني و گناه را در شما ايجاد کند.
بيشتر بدانيد : خرما براي چه کساني مناسب نيست؟
بيشتر بدانيد : چرا خرما از قند و شکر بهتر است؟
بيشتر بدانيد : خواص خرما از ديدگاه طب سنتي براي بيماري ها
منبع : asriran.com