ميوه هاي ممنوعه در ديابت
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر - مبتلايان به ديابت چه ميوه هايي بخورند و چه ميوه هايي نخورند؟
يک عضو هيات علمي دانشکده تغذيه علوم پزشکي اصفهان با بيان اينکه بيش از 10 درصد جمعيت کشور را افراد مبتلا به ديابت تشکيل مي دهند، شيوه زندگي مردم را علت اصلي افزايش آمار ابتلا به ديابت دانست و تاکيد کرد:« ذائقه کودکان ما از سنين کم به مصرف مواد شيرين آشنا مي شود لذا در بزرگسالي تمايل زيادي به مصرف شيريني جات پيدا مي کنند.»
دکتر سيد مرتضي صفوي با بيان اينکه بيش از 10 درصد جمعيت کشور را افراد مبتلا به ديابت تشکيل مي دهند، گفت: "در سال هاي 84 تا 86 که در دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت فعاليت داشتم تصور نمي کرديم آمار ابتلا به ديابت چنين رشدي داشته باشد. متاسفانه شيوه زندگي مردم علت اصلي افزايش آمار ابتلا به ديابت است و مردم توجهي به ميزان مصرف مواد قندي خود ندارند.» وي ادامه داد:« درحال حاضر مصرف قند و شکر و مواد قندي مثل مربا، شربت، نوشابه ، نبات، آبنبات، شکلات و شيريني در کشور ما بالاست و همين زياده روي در مصرف باعث شده ذائقه کودکان ما از سنين کم به مصرف مواد شيرين آشنا شده و در بزرگسالي تمايل زيادي به مصرف شيريني جات داشته باشند."
عضو هيات علمي دانشکده تغذيه و علوم غذايي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان در توضيح بيماري ديابت گفت: "ديابت دو نوع دارد که نوع يک مادرزادي بوده و وابسته به انسولين است ولي نوع دو اين بيماري بيشتر از سنين 30 سالگي شروع مي شود و سن 40 سالگي اوج اين بيماري است.
در افرادي که به ديابت مبتلا مي شوند بنا به دلايلي انسولين مترشحه از لوزالمعده آنها کاهش پيدا کرده يا کاملا قطع مي شود در اين صورت قند نمي تواند در بدن تجزيه شود و مستقيما وارد خون شده و قند خون فرد افزايش پيدا کرده و ديابت بروز مي کند.» وي ادامه داد: "معمولا اگر قند خون ناشتاي فرد ديابتي در حد 110 ميلي گرم در دسي ليتر باشد مي توانيم با رژيم غذايي آن را کنترل کنيم ولي وقتي قندخون فرد بالاتر از اين مقدار باشد لازم است پزشک براي کنترل قند خون فرد ديابتي دارو تجويز کند و زماني که مقدار قند خون فرد خيلي بالا باشد و کنترل آن با دارو ممکن نباشد براي فرد انسولين تجويز مي کنيم."
دکتر صفوي درباره غذاهايي که اثرات سوء بر قند خون دارد؛ گفت: "مواد قندي ساده مثل قند و شکر، مربا، شربت و عسل که خيلي زود قندخون را بالا مي برد بايد از برنامه غذايي فرد ديابتي حذف شود و مصرف قندهاي مرکب مثل خرما ، کشمش، انجير و توت خشک جايگزين اين مواد شود. در کنار حذف مواد قندي ساده لازم است مصرف مصرف فيبر غذايي افزايش پيدا کند که بيشتر در پوست ميوه جات مثل پوست خيار و پوست سيب وجود دارد همچنين از ميان نان ها، نان سنگک براي ديابتي ها مناسب تر است."
وي درباره ميوه هايي که ديابتي ها بايد از مصرف آن پرهيز کنند، گفت: "ميوه هايي که قند بالايي دارند مثل خربزه ، موز، طالبي، انگورعسگري قند بالايي دارند و بايد از مصرف آنها پرهيز کنند ولي ميوه هايي که شيرين نيستند مثل سيب گلاب و سيب درختي و يا خيار براي ديابتي ها بسيار مناسب است و مي توانند مانند افراد عادي بين دو تا چهار سهم از اين ميوه ها را استفاه کنند. هر سهم به اندازه يک پرتقال يا سيب درشت است."
اين دانشيار دانشگاه علوم پزشکي اصفهان درباره ميزان مصرف شير و لبنيات در ديابتي ها گفت:« مصرف شيرکم چرب براي ديابتي ها مشکلي ندارد ولي شيرهاي پرچرب براي ديابتي ها مناسب نيست. اساسا ديابتي ها را از مصرف غذاهايي که کلسترول بالايي دارند منع مي کنيم چون اثر منفي بر قند خون آنها دارد.» وي ادامه داد:« افراد مبتلا به ديابت بايد روزانه دو تا سه سهم از گروه شير مصرف کنند البته ديابتي هايي که در دوره بلوغ و سن رشد هستند لازم است دو تا چهار سهم از گروه شير و لبنيات مصرف کنند. يک ليوان شير، يک ليوان ماست، دو ليوان دوغ، 45 گرم پنير به اندازه يک قوطي کبريت و سه چهارم ليوان کشک پاستوريزه که برابر با يک سهم مي باشند.»
دکتر صفوي در پايان تاکيد کرد: "آموزش و فرهنگ سازي نقش موثري در پيشگيري از ديابت که نرخ آن در جامعه ما رو به افزايش است، دارد."
بيشتر بدانيد : ديابت، 20 غذايي كه دشمن ديابت هستند
بيشتر بدانيد : کنترل ديابت با رژيم غذايي
بيشتر بدانيد : اگر ديابت درمان نشود اين اتفاقات وحشتناک برايتان مي افتد!
بيشتر بدانيد : نشانه هاي ديابت ، آشکارترين و اولين نشانه ها
منبع : سلامت نيوز
-
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱:۵۸:۱۴ PM
-
۶۲۳ بازدید
-
-
چه خبر