نمکي که مصرفش باعث نارسايي کبد مي شود
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر - عوارض مصرف نمک دريا
يوسف نقيايي مدير گروه تغذيه مرکز بهداشت استان يزد با هشدار به خانوادهها در مصرف نمک هاي دريايي تأکيد کرد: استفاده از اين ماده در تهيه غذا منجر به نارساييهاي کبدي و انواع مشکلات جسمي در افراد ميشود.
نمک دريا به محصول حاصل از تبخير آب دريا گفته ميشود که به عبارت ديگر مستقيماً از دريا يا اقيانوسها به دست آيد. در سالهاي اخير مصرف نمک دريا از سوي افراد غير کارشناس و غيرمسئول به مردم توصيه ميشود، استفاده از آن، ميتواند عوارضي براي شهروندان داشته باشد.
برخي افراد با استناد به مطالب و تبليغات شبکههاي مجازي به مصرف نمک غير يدار، نمک دريا و ديگر موارد مشابه روي آوردهاند. وي اضافه کرد: نمک دريا هرگز نبايد به مصرف خوراکي ها برسد ، علاوه بر اينکه يد ندارد حاوي عناصر سنگين و ناخالصيها زيادي است که سلامت افراد را به خطر مياندازد.
اين موضوع در مورد «نمک سنگي نيز صدق ميکند، استفاده از آن زيان بسياري براي سلامت افراد جامعه به دنبال دارد. نقيايي به شهروندان توصيه کرد که با پرهيز از مصرف نمک دريا، نمکهاي يددار را مصرف کنند، اين کار علاوه بر تأمين يد موردنياز بدن، هيچگونه ضرر و زياني براي آنان ندارند. وي با اشاره به اينکه نمک دريا يد کافي ندارد، يادآور شد: فقط نمکهاي يددار را بايد مصرف کنيم که اين کار علاوه بر تأمين يد مورد نياز بدن، هيچگونه ضرر و زياني براي آنان ندارند. نقيايي با اشاره به اينکه يد از عناصر کمياب و نادر است، افزود: اين ماده فقط در غذاهاي دريايي چون ماهي و ميگو وجود دارد.
مدير گروه تغذيه مرکز بهداشت استان بهترين راه پيشگيري از کمبود يد را مصرف نمک يددار تصفيهشده دانست و تصريح کرد: يکي اقدامات بسيار خوب که سال گذشته در کشور آغاز شد، طرح « غنيسازي نمک با يد» است که بهعنوان طرح بسيار موفق در خاورميانه مطرح است، هم اينک تمام نمک کارخانههاي ايران استاندارد و حاوي يد هست. نقيايي خاطرنشان کرد: مصرف هرگونه نمک بهغيراز نمکهاي يددار قادر به تأمين عنصر يد در بدن نيست.
کمبود يد در بدن مشکل تيروئيد کم کار يا پرکار، اختلال در يادگيري نوجوانان و جوانان ، سقطجنين و عقبماندگي جسمي و ذهني نوزادان و بسياري از بيماريهاي ديگر ميشود. وجود يد براي سنتز هورمونهاي تيروئيد اهميت اساسي دارد؛ در حقيقت غده تيروئيد مصرفکننده اصلي يد در بدن است و کمبود آن به اختلال در کار تيروئيد منجر ميشود.
امسال شعار هفته اطلاعرساني تغذيه، استفاده از نمک يددار تصفيهشده اعلامشده است. نمک دريا داراي انواع ناخالصي از جمله مواد نامحلول مانند شن، ماسه، خاک، گچ و مواد آلودهکننده، مواد محلول سخت از جمله کلسيم و منيزيم و فلزات سنگين مانند سرب، جيوه، آرسنيک و کادميوم است.نمک دريا ميتواند عوارض نامطلوبي در دستگاه گوارش، کبد، کليهها و ريه ها ايجاد کند و حتي منجر به مسموميت شود. اختلال در جذب ريزمغذيها همچون آهن و روي از ديگر مضرات استفاده از نمک درياست و اين نمک فاقد يد کافي مطابق با استانداردهاي اعلامشده براي پيشگيري از گواتر و اختلالهاي ناشي از کمبوديد است.
بيشتر بدانيد : نمک معمولي و نمک دريا چه فرقي با هم دارند؟
بيشتر بدانيد : مصرف نمک دريا و سنگ نمک اکيدا ممنوع!
بيشتر بدانيد : نمک دريايي يا نمک معدني؟ مي دانيد کدام بهتر است؟
منبع : irna.ir
-
سه شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۸:۰۱:۱۵ AM
-
۴۲۱ بازدید
-
-
چه خبر