بزرگنمايي:
چه خبر - ماهرشالا علي: لبخند ميزنم تا از خودم محافظت کنم
«دقيقا دو سال پيش در اوايل سال 2017 بود که من و همسرم همزمان با هم وضع حمل کرديم»، ماهرشالا علي اين را ميگويد و بلافاصله با لبخندي توضيح ميدهد که همسرم فرزندمان و من جايزه اسکار را به دنيا آوردم. بازيگر 44 ساله آمريکايي در سال 2017 جايزه اسکار بهترين نقش مکمل مرد را به خاطر بازي درخشانش در فيلم سينمايي «نور ماه» دريافت کرد و اين جايزه آنقدر برايش با ارزش بود که حالا آن را در مقام مقايسه معادل فرزندش ميداند. او ميگويد، بعد از دريافت جايزه اسکار يکباره همه چيز تغيير کرد. «بردن اسکار به خانه درست مانند بردن نوزاد تازه متولد شده ام به خانه بود، کار پشت کار به من پيشنهاد ميشد تا جاييکه مجبور شدم براي از بين نرفتن تعادل زندگي و اينکه همسرم هم بتواند به حرفه اش به عنوان يک هنرمند ادامه دهد، از قبول خيلي از کارها خودداري کنم».
بيشتر بدانيد : اسکار 2017: دفاع تمام قد هاليوود از مسلمانان/ برندگان ويژه اين دوره + عکس
من مراقب بودم لباسهايي بپوشم که تهديد آميز نباشد. چون ميديدم که زنان از مرد سياه پوستي که با اين لباسها ظاهر ميشود ميترسند، آنها ناخودآگاه انگشتر و زيورآلات خود را پنهان ميکنند. تا قبل از دريافت جايزه اسکار علي يک بازيگر مرد معمولي بود که اسمش روي هيچ پوستري ثبت نميشد؛ و شايد مهمترين نقشش بازي در سريال «خانه پوشالي» در نقش «رمي دانتون» بود که درست در نقطه اوج از نقش خداحافظي کرد تا شانسش را در فيلم سينمايي نور ماه امتحان کند. علي در فيلم نور ماه در نقش يک سودارگر مواد مخدر بازي ميکند. گرچه نقش علي به لحاظ مدت زمان حضور جلوي دوربين کوتاه است، اما به اصطلاح بسيار زيرپوستي است و تا پايان فيلم در ذهن ميماند. بعد از دريافت جايزه اسکار پيشنهادهاي کاري ديگري به علي شد از جمله بازي در سريال true detective و فيلم سينمايي green book که علي به خاطر ايفاي نقش به عنوان يک پيانيست معروف آمريکايي جايزه نقش مکمل مرد را در گلدن گلوب دريافت کرد.
ماهرشالا علي
علي مرد آرامي است. اين را ميشود از اداي با طمانينه کلمات و لبخندي که هميشه بر لب دارد تشخيص داد. براي او در تعادل نگه داشتن زندگي خانوادگي و فراهم آوردن فضاي بيشتر براي اينکه همسرش بتواند به کارهاي شخصي و هنري اش برسد بسيار اهميت دارد. تا جاييکه از قبول برخي پروژههايي که ميتوانست جوايز بيشتري برايش به همراه داشته باشد، سرباز زد. او همچنين يک مسلمان سياه پوست آمريکايي است که چالشهاي سياه پوست بودن را در آمريکا به خوبي تجربه کرده است. نقشي که او در پيانيست بازي کرده برشي از زندگي يک سياه پوست است که ميخواهد در جامعهاي سفيد خود را اثبات کند.
علي ميگويد: «نقش من در پيانيست فردي را بازنمايي ميکند که نه آنقدر سفيد است که در جامعهي سفيدها پذيرفته شود و نه آنقدر سياه است که در جامعهي خودش پذيرفته شود.» و اين چيزي است که اغلب سياه پوستان در امريکا و ساير نقاط جهان تجربه ميکنند. علي ميگويد اينکه من در بازي در نقش اين مرد پيانيست تمام مدت لبخندي بر لب دارم بخشي از فرهنگ سياهان براي مورد قبول واقع شدن در جامعهي سفيدپوستان است.
ماهرشالا علي در فيلم green book
«اين لبخند براي احساس راحتي کردن و احساس راحتي بخشيدن به ديگران است. من خيلي اوقات در زندگي واقعي وقتي در خيابانهاي نيويورک قدم ميزدم يا سفار اتوبوس ميشدم اين لبخند را به عنوان وسيلهاي براي اطمينان بخشيدن به سايرين بر لب داشتم. حتي شيوه لباس پوشيدنم را از آنچه مردم شيوه لباس پوشيدن يک مرد سياه پوست ميدانند تغيير دادم. اغلب سياهان را با کتونيهاي تنيس و لباس ورزشي ميشناسند. اما من مراقب بودم لباسهايي بپوشم که تهديد آميز نباشد. چون ميديدم که زنان از مرد سياه پوستي که با اين لباسها ظاهر ميشود ميترسند، آنها ناخودآگاه انگشتر و زيورآلات خود را پنهان ميکنند»
علي ادامه ميدهد: «براي من اين واکنشهاي غم انگيز است. اين واکنشهاي تمام انرژي من را براي داشتن يک روز خوب از بين ميبرد براي همين تصميم گرفتم که خودم را به گونه ديگري به جامعه معرفي کنم؛ و براي اينکه از تنفر مردم خود را محافظت کنم شيوه لباس پوشيدنم را تغيير دادم.» اين به اين دليل است که مردم هنوز در سراسر جهان فکر ميکنند «ما سياهان افرادي هستيم که بايد از آنها ترسيد. آنها فکر ميکنند ما همواره برايشان خطرناک هستيم.»
او تاکيد ميکند لبخند زدن براي يک سياه پوست در جامعهاي مثل آمريکا يک تاکتيک دفاعي است. يا مثلا دستهاي يک سياه پوست بايد هميشه در معرض ديد باشد، مبادا که ديگران فکر کنند وسيله خطرناکي را پنهان کرده است. علي از پدر و مادري مسيحي متولد شده است. او پدرش را چندان به ياد نميآورد، چون پدرش آنها را در کودکي علي ترک ميکند. پدر علي يک بازيگر بود؛ و با اينکه نقش کمي در زندگي علي داشته، علي از او با احترام ياد ميکند.
ماهرشالا علي در فيلم نور ماه
علي ميگويد تا 20 سالگي به همراه مادر به کليسا ميرفته، اما کم کم فکر ميکند مسيحيت پرسشهاي او را پاسخ نميدهد. او به سراغ اديان و مکاتب فلسفي مختلف ميرود و راههاي مختلف ارتباط با خدا را امتحان ميکند؛ و نهايتا اسلام را پاسخي به نيازهاي خود پيدا ميکند. او در سال 2000 به اسلام ميگرود و اسمش را از گليمور به علي تغيير ميدهد. او ميگويد مادرش و دوستانش از اين تصميم ناراحت بودند «اما اوضاع چندان بد نبود تا اينکه حملات يازده سپتامبر رخ داد».
علي به ياد ميآورد که از آن پس رفتن به فرودگاه و مکانهاي عمومي برايش تبديل به کابوس شد. ماموران فرودگاه در گيتهاي امنيتي مسلمانان را بازرسي ميکردند و نام مسلمانان در فهرستهاي مخصوص به نيروهاي حراست فرودگاه داده ميشد تا بيشتر مراقب باشند. علي ميگويد همسرش از آن براي محافظت پس مجبور شده در خيابان روسري سر نکند و همينطور به ياد ميآورد که حسابهاي بانکي شان بعد از يازده سپتامبر بي دليل مسدود شدند. متولد شدن با رنگي متفاوت براي علي کم دردسر نداشت و حالا بايد چالشهاي مسلمان بودن را نيز ميپذيرفت. او ميگويد: «به عنوان يک بازيگر بايد مراقب باشم نقشهايي را انتخاب کنم که به اعتقاداتم لطمه نزد». علي ميگويد در دوران ترامپ مسلمان بودن کار سخت تري شده است. تا جايي که اعمال سياستهايي مثل منع سفر مسلمانان ممکن بود از سفر علي براي دريافت جايزه اسکار جلوگيري کند.
ماهرشالا علي و همسرش بعد از دريافت جايزه گلدن گلوب
ماهرشالا علي بعد از دريافت جايزه اسکار اين جملات را گفت:
«مادر من يک مسيحي معتقد است و من يک مسلمانم. اما ما ميتوانيم همچنان به هم عشق بورزيم. او قادر است من را ببيند و من هم قادرم او را درک کنم.»
صداي علي صداي نخستين مسلمان سياه پوست امريکايي بود که از تريبون اسکار به گوش رسيد. حالا علي بعد از 2 سال از دريافت جايزه اسکار ميگويد پيامهاي ما بايد آنقدر تکرار شوند تا شنيده و درک شويم و اين کار زمان زيادي را مطلبد.
بيشتر بدانيد : سلبريتي هايي که مسلمان شدند/ از بريتني تا مدونا!
بيشتر بدانيد : برندگان گلدن گلوب 2019 معرفي شدند
بيشتر بدانيد : مدل ها, بازيگران و خوانندگان غربي که به اسلام گرويدند! + تصاوير
منبع: faradeed.ir