آخرین اخبار

مواد غذايي استرس زا تغذيه

مواد غذايي استرس زا

  بزرگنمايي:

چه خبر - استرس چيست؟

استرس تحميل شده، انرژي بدني و ذهني را تحت تأثير قرار مي دهد. به دنبال استرس، كاهش انرژي ذهني و بدني، خستگي، بي خوابي، تحريك پذيري و احساس افسردگي، افزايش ضربان قلب، بالارفتن فشار خون، افت قندخون، آسيب پذيري سيستم ايمني و تغيير در وضعيت اشتها ايجاد مي شود. مجموع موارد ذكر شده تأثيرات نامطلوبي بر فعاليت فرد سالم گذاشته و باعث تضعيف بدن مي شوند.

بيشتر بدانيد : چه غذاهايي براي استرس خوب است و چه غذاهايي بد؟

در شرايط استرس، توليد سلول هاي ايمني نوع لنفوسيت T افزايش مي يابد ومقدار زيادي سم در بدن انسان جمع مي شود. توليد هورمون آدرنالين به دنبال استرس و شرايط ناموزون با بدن، افزايش مي يابد. توليد بيشتر آدرنالين به بدن كمك مي كند تا انرژي بيشتري براي مقابله با شرايط جديد داشته باشد. از طرفي توليد آدرنالين، ذخاير موادقندي را تخليه مي كند. افزايش ترشح هورن هاي بدن، پاسخ طبيعي بدن ما به استرس است. غذا بر روي فعاليت مغزي تأثير مي گذارد. به عبارتي موادغذايي بر روي فعاليت تركيبات شيميايي به نام نوروترانسميتر( انتقال دهنده هاي عصبي ) اثر مي گذارند. اين تركيبات براي هوشياري بدني لازم هستند.
شايد اين سؤال براي شما هم پيش آمده باشد كه آيا غذا در كنترل استرس مؤثر است يا نه؟
مصرف موادغذايي در زمان استرس بر پايه شواهد علمي است. اكثر مردم به اين موضوع واقف هستند كه در زمان استرس بيشتر غذا مي خورند و انتخاب آنها بيشتر از گروه مواد قندي و نشاسته اي است.
اسيدهاي آمينه براي ورود به مغز از طريق جريان خون مغزي، با اسيدآمينه تريپتوفان رقابت مي كنند و اجازه ورود به تريپتوفان را نمي دهند. مصرف مواد حاوي كربوهيدرات توليد هورمون انسولين را تحريك مي كنند. ترشح هورمون انسولين از ورود اسيدهاي آمينه به مغز جلوگيري كرده و فقط به اسيدآمينه تريپتوفان اجازه مي دهد تا وارد سلول مغزي شود. تريپتوفان باعث ترشح هورمون سروتونين مي شود و سروتونين از مهمترين ناقلين مغزي است و كاهش آن سبب بي خوابي، بي علاقگي، فقدان انرژي، عدم تمركز حواس و افسردگي مي شود.
توجه به اين موضوع مهم است كه غذاهايي كه ترشح سروتونين را افزايش مي دهند، داراي چربي هاي پنهان هستند، بنابراين همانطور كه سطح سروتونين( هورمون آرام بخش ) افزايش مي يابد، چربي هم وارد گردش خون مي شود. علاوه بر اين بدن در پاسخ به استرس، هورمون كورتيزول بيشتري ترشح مي كند. افزايش ترشح هورمون كورتيزول، ترشح اسيد معده را زياد كرده و به مخاط معده آسيب مي رساند.هورمون كورتيزول فعاليت هورمون انسولين را مختل مي كند، و چربي ها را كه به طور ناآگاهانه در زمان استرس وارد بدن مي شوند، به راحتي ذخيره مي كند.
در سنين بالاي 40 سال كاهش متابوليسم( سوخت و ساز) بدن، فرد را براي استرس آماده تر مي كند. در اين شرايط هورمون هايي ترشح مي شوند كه اشتها را زياد كرده و چربي را ذخيره lميکند.

چه موادغذايي باعث ايجاد استرس مي شوند؟
تغذيه سالم

كافئين ماده اي محرك است كه در قهوه، چاي، كولاها، شكلات و تعدادي از داروها وجود دارد. مصرف زياد موادغذايي حاوي كافئين همانند استرس عمل مي كند و گاهي اوقات علائم آن را بدتر مي كند.
يك ماده محرك، ترشح اسيد معده و هورمون هاي تيروئيدي را بيشتر مي كند. اين مسئله ضمن ايجاد اضطراب، فعاليت كليه ها را بيشتر مي كند. با افزايش فعاليت كليه ها، دفع ادراري افزايش مي يابد.
كافئين، همچنين جذب آهن دريافتي از طريق مواد گوشتي مانند( گوشت مرغ و قرمز) را مهار مي كند و سبب ايجاد كم خوني ناشي از فقر آهن مي شود.
اغلب مردم كافئين را به عنوان عاملي محرك براي افزايش انرژي مصرف مي كنند. اين يك احساس كاذب از انرژي است و در واقع غدد فوق كليوي را خسته مي كند؛ چون هورمون هاي آدرنالين كه هورمون هاي استرس ناميده مي شوند، از غدد فوق كليوي ترشح مي شوند.
كافئين مي تواند سردرد ايجاد كند، بنابراين مصرف آن را كاهش دهيد و در صورت تمايل به مصرف قهوه، قهوه بدون كافئين را مصرف كنيد.
از عوامل محرك ديگر فسفر است كه به نوشيدني هاي گازدار اضافه مي كنند. مصرف نوشابه هاي گازدار، تعادل كلسيم و فسفر بدن را به هم مي زند. عدم تعادل بين كلسيم و فسفر، باعث كاهش كلسيم خون و افزايش برداشت كلسيم از استخوان ها و افزايش خطر پوكي استخوان به خصوص در خانم ها مي شود. فسفر همچنين بر روي اسيد كلريدريك معده كه براي هضم غذا لازم است، تأثير منفي مي گذارد و علاوه بر آن براي افرادي كه مشكل دفع دارند، مضر است. آب هاي معدني و آب چشمه فسفر ندارند.
افزودني ها و نگه دارنده هايي مانند نيتريت و نيترات كه به موادغذايي مانند سوسيس، كالباس و ماهي دودي براي محافظت از تخريب اضافه مي كنند، با مواد شيميايي، تركيب شده و موادي به نام نيتروزامين ها را توليد مي كنند.
مونوسديم گلوتامات از افزودني هايي است كه مردم خاور دور براي حفظ رنگ سبزي هاي كنسروي و گوشت هاي پخته اضافه مي كنند. اين تركيب شيميايي باعث سردرد، واكنش هاي پوستي و سوزش در ناحيه پشت گردن مي شود.
بهترين راه حل براي كاهش اثرات مواد افزودني، كاهش مصرف غذاهاي حاوي مواد افزودني است.
مصرف بيش از حد موادقندي ساده مانند شكر نيز به عنوان عاملي براي ايجاد استرس و تحريك پذيري شناخته شده اند. مصرف بيش از حد موادغذايي حاوي قندهاي ساده مانند دونات، كيك وشكلات در طول روز باعث خستگي و تحريك پذيري فرد مي شوند كه با افزودن مقداري مواد حاوي پروتئين، اثر اين مواد را مي توانيد مهار كنيد.

بيشتر بدانيد : تغذيه واقعا مي تواند استرس را کاهش دهد؟

بيشتر بدانيد : 9 نشانه عجيب استرس را به خاطر بسپاريد

بيشتر بدانيد : 10 تکنيک آرامش بخش براي از بين بردن استرس

بيشتر بدانيد : تاثير استرس بر کدام قسمت هاي بدن است؟


منبع:iranhealers.com



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها