بزرگنمايي:
چه خبر -
خورش گوشت و لوبيا يکي از غذاهاي محلي استان کاشان بوده که حاوي انواع ويتامينهاي A ، C ، D ، E ، گروه ويتامينهاي B مانند B1، B2، B3، B6، B9، B12 ، کربوهيدرات، سديم، پتاسيم، پروتئين، کلسيم، منيزيم، آهن، منگنز، فيبر، نشاسته، سلنيوم، کولين، روي (زينک)، اسيد فوليک و اسيد چرب امگا 3 است.
براي بررسي خواص خورش گوشت و لوبيا و اينکه مصرف اين خورش براي چه افرادي مفيد است، با حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي گفتوگو کرديم که در ادامه مشروح آن را ميخوانيد.
مهمترين خواص خورش گوشت و لوبيا
حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي ؛ درباره مهمترين خواص خورش گوشت و لوبيا اظهار کرد: اين خورش به علت داشتن پروتئين فراوان نقشي موثر در تقويت عمومي، افزايش انرژي و عضلاني شدن بدن دارد بنابراين براي ورزشکاران به ويژه بدنسازان بسيار مفيد است.
اين خورش به علت وجود آهن، اسيد فوليک و ويتامين B12 تعداد گلبولهاي قرمز خون را افزايش ميدهد بنابراين کمخوني را رفع ميکند، خورش گوشت و لوبيا براي زنان باردار و جنين بسيار مفيد است.
خورش گوشت و لوبيا به علت داشتن کلسيم، فسفر، منيزيم، سلنيوم و ويتامين D استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکي استخوان و آرتروز در افراد جلوگيري ميکند.
فيبر موجود در خورش گوشت و لوبيا به بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع يبوست کمک ميکند، مصرف اين خورش تاثيري چشمگير در شادابي و طراوت پوست و مو دارد.
خورش گوشت و لوبيا به علت وجود ويتامينهاي A ، C و E خاصيت آنتياکسيداني دارد بنابراين سيستم ايمني بدن را تقويت و بدن را در برابر بيماريهاي مختلف به ويژه انواع سرطانها محافظت ميکند.
خورش گوشت و لوبيا به علت داشتن اسيد چرب امگا 3 و ويتامين B12 شادي و نشاط را در افراد ايجاد و اضطراب، استرس و افسردگي را برطرف ميکند.
مواد لازم براي تهيه خورش گوشت و لوبيا (چهار تا پنج نفر)
گوشت سردست گوسفندي 350 گرم
لوبيا سفيد 100 گرم
سيبزميني يک عدد
پياز متوسط 2 عدد
نمک، فلفل سياه و پودر زردچوبه به مقدار لازم
روغن کنجد يا دنبه به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
شيره توت در صورت تمايل 2 تا سه قاشق غذاخوري
پياز داغ و نعناع داغ براي تزئين به مقدار لازم
طرز تهيه خورش گوشت و لوبيا
- نخست گوشت را به قطعات متوسط خُرد کنيد و بشوييد.
- لوبيا سفيد را از شب قبل خيس کنيد.
- پيازها را نگيني خُرد کنيد و با روغن تفت دهيد.
- پودر زردچوبه و فلفل سياه را به پيازهاي تفت داده شده اضافه کنيد.
- گوشتهاي خُرد شده را به پيازهاي تفت داده شده بيفزاييد و تفت دهيد.
- مقداري آب به مواد اضافه کنيد.
- سيبزميني خُرد شده، لوبيا سفيد و نمک را هم به مواد اضافه و صبر کنيد تا غذا به خوبي جا بيفتد و بپزد.
- پس از پختن غذا در صورت تمايل شيره توت را به آن بيفزاييد.
- خورش گوشت و لوبيا را به همراه نان تازه يا برنج ميل کنيد.
بيشتر بدانيد : سوزاندن چربي و عضله سازي با هم!
بيشتر بدانيد : عضله سازي و ريکاوري سريع تر بعد از ورزش با اين خوراکي ها
بيشتر بدانيد : مکمل خانگي افزايش حجم عضله + مکمل خانگي افزايش وزن
منبع : yjc.ir