بزرگنمايي:
چه خبر - اظهارات مرجان خسروي کارگردان مستند کوتاه «خون بها»
مرجان خسروي کارگردان مستند کوتاه «بهاي خون» از فيلم هاي بخش مسابقه ملي دوازدهمين جشنواره «سينماحقيقت» گفت: اين مستند 20 دقيقه اي روايتگر زندگي خانواده مظفري است و نشان مي دهد اين خانوده قرباني رسمي به نام خونبس که در ميان ايل بختياري و لرها رايج بوده است، شده اند. اين رسم به اين گونه است که وقتي درگيري بين طوايف بختياري رخ مي داده و کسي در آن به قتل مي رسيده بايد دختري از خانواده قاتل به عقد يکي از اعضاي خانواده مقتول درمي آمده است تا قائله ختم شود.
مستند کوتاه «بهاي خون»
وي با اشاره به اينکه تا سال 90 اين رسم پابرجا بوده است، عنوان کرد: سال هاست که اين رسم منسوخ شده است اما پيش از آن مستندهاي زيادي درباره آن ساخته شده و من در «خون بها» به تبعات اين رسم پرداخته ام. براي مثال زوج مظفري آزمايش هاي پيش از ازدواج را نداده بودند که اين باعث شده است فرزنداني به دنيا بياورند که بيمار هستند.
عکس مستند کوتاه «بهاي خون»
خسروي عنوان کرد: من بختياري هستم و در ميان فرهنگ غني اين ايل زندگي کرده ام و با وجود اينکه احساسات ناسيوناليسيتي زيادي نسبت به اين قوم دارم ولي مي دانم که ضعف هايي هم دارند. به هر حال در دل هر زيبايي، زشتي هم وجود دارد و فکر مي کنم اين اتفاق در رسم خون بس هم است از همين رو فکر کردم بايد صداي آنهايي باشم که بي صدا هستند و به همين دليل اين مستند را ساختم.
اين کارگردان مستند اظهار کرد: خانواده آقاي مظفري هم نسبت دوري با من دارند و آنها را مي شناخته ام و مي دانم که بسيار يکديگر را دوست دارند با اين وجود معتقدم اين رسم در ايل لري و بختياري به معناي اين است که به زن بها داده و به او به عنوان اسطوره صلح نگاه مي شود. از سوي ديگر اين رسم نشان مي دهد که زن نجات دهنده و خاتمه دهنده همه نزاع هاست.
وي در پايان گفت: «خون بها» تابستان امسال در چهارمحال بختياري ضبط شد.
بيشتر بدانيد : اين مستندهاي ايراني را حتما ببينيد! + عکس
بيشتر بدانيد : از تلخي احساس زني که نميداند از شوهرش چه ميخواهد تا خنده تماشاگران
بيشتر بدانيد : مستند زندگي بزرگ مرد تاريخ سينماي ايران ساخته شد
منبع: mehrnews.com