بزرگنمايي:
چه خبر - غذاهاي مفيد براي مبتلايان به ام اسزردچوبه
اين ادويه زرد رنگ صرف زيادي در پخت و پز دارد و مي توانيد در غذاهاي زيادي از آن مصرف کنيد. مهم ترين ترکيب موجود در زردچوبه کورکومين curcumin است که مي تواند از سلول هاي عصبي محافظت کند و سيستم ايمني بدن را تنظيم کند. شما مي توانيد زردچوبهرا در هر غذايي مصرف کنيد، اما اگر زردچوبه را با برخي داروها مصرف کنيد، ممکن است منجر به بروز عوارض جانبي شود. بنابراين قبل از مصرف مکمل هاي زردچوبه با پزشک مشورت کنيد.
بيشتر بدانيد : خطرات مصرف زياد زردچوبه
بيشتر بدانيد : رژيم غذايي براي بيماران ام اس
غذاهاي سرشار از ويتامين D
اگر به ام اس مبتلا هستيد، در معرض ابتلا به پوکي استخوان قرار داريد. پوکي استخوان شرايطي است که منجر به ضعيف شدن استخوان ها و شکستن آنها مي شود. به علاوه ويتامين D التهاب ناشي از ام اس را کاهش مي دهد. نور خورشيد به پوست کمک مي کند مواد مغذي توليد کند، اما ماهي هاي چرب مانند سالمون يا ماهي تن، ماست، تخم مرغ، غلات و آب پرتقال غني شده منابع خوبي از ويتامين D هستند. با اين حال اگر تصميم به مصرف مکمل ويتامين D داريد، حتما با پزشک مشورت کنيد.
ميوه ها و سبزيجات
زماني که در روز 5 وعده ميوه و سبزي مصرف مي کنيد، آنتي اکسيدان زيادي به بدن خود مي رسانيد که مي تواند التهاب را کاهش دهد. اگر به طور منظم ميوه و سبزي بخوريد، از عود ام اس پيشگيري مي شود. به علاوه مواد غذايي که سرشار از فيبر هستند، به حرکت منظم و نرم دستگاه گوارش کمک مي کنند. بهتر است غذاهايي بخوريد که آنتي اکسيدان زيادي دارند، مانند پياز، سيب، مرکبات، توت ها و انگور سياه.
زنجبيل
شايد شما از زنجبيلبه عنوان يک ادويه يا طعم دهنده به غذا استفاده کنيد، اما در بسياري از مناطق دنيا زنجبيل به عنوان يک داروي گياهي مطرح مي شود. بررسي ها نشان داده اند زنجبيل به سيستم ايمني کمک مي کند و حتي مي تواند به بهبود حافظه و درد عضلاني کمک کند که از رايج ترين علائم ام اس هستند.
شما مي توانيد زنجبيل دارويي را که به شکل کپسول موجود است، مصرف کنيد، اما ريشه تازه زنجبيل مزيت هاي بيشتري دارد. ريشه زنجبيل را پوست بگيريد، قطعه قطعه کرده و آن را به غذاي خود اضافه کنيد. يا مي توانيد يک قطعه از آن را در آب داغ انداخته و آب را بنوشيد.
غذاهاي حاوي فيبر
فيبر نامحلول در آب بهترين گزينه است. آلو و آب آن، نان سبوس دار، برنج قهوه اي و ساير غلات سبوس دار حاوي فيبر نامحلول هستند. بدن اين فيبر را به طور کامل هضم نمي کند، بنابراين از سيستم گوارشي عبور مي کند. اين فيبر يک ماده غذايي مفيد است و از بروز يبوست در افراد مبتلا به ام امس پيشگيري مي کند، يبوست يک مشکل رايج در مبتلايان به ام اس است. روزانه حداقل 20 تا 30 گرم فيبر مصرف کنيد. از آنجايي که اين فيبر آب را نيز جذب مي کند، حتما در طول روز آب فراوان بنوشيد.
چاي سبز
آيا به ضعف عضلاني و خستگي مفرط مبتلا مي شويد؟ نوشيدن يک فنجان چاي سبزکمک زيادي به شما خواهد کرد. بررسي ها نشان داده اند که برخي ترکيبات موجود در چاي سبز، از جمله EGCG، به بهبود اين علائم کمک مي کنند. اگر به مدت 3 ماه چاي سبز بنوشيد، تاثيرات آن را مشاهده خواهيد کرد. به علاوه نوشيدن چاي سبز به تقويت سيستم ايمني کمک کرده، التهاب را کم مي کند و سرعت تاثيراتي که ام اس مي تواند بر روي قدرت تفکر افراد بگذارد، کم مي کند.
جايگزين لبنيات
برخي بررسي ها نوعي ارتباط بين شير گاو و ام اس يافته اند. نظريه به اين صورت است که پروتئين موجود در محصولات لبني مي تواند سيستم ايمني را تحريک کند. اگر مي خواهيد قطع مصرف لبنيات را امتحان کنيد، بهتر است محصولات لبني را که به طور معمول مصرف مي کنيد، مانند شير، بستني، کره و پنير را با محصولات ديگري مانند شير بادام، سويا، برنج يا جو جايگزين کنيد. از محصولاتي استفاده کنيد که با کلسيم غني شده اند تا به اين ترتيب از استخوان هاي خود محافظت کنيد.
ماهي
ماهي ها حاوي اسيد چرب امگا 3 هستند که مي توانند التهاب را در بدن کاهش دهند. بررسي ها نشان داده اند مصرف 3 بار در هفته ماهي به عنوان يک رژيم غذايي کم چرب مي تواند تعداد حملات ام اس را کوتاهتر کرده و شدت آنها را نيز کم کند. به علاوه مصرف ماهي به بهبود خلق و خو و حافظه نيز کمک مي کند. اگر گياهخوار هستيد يا ماهي دوست نداريد، در مورد مصرف امگا 3 و منابع گياهي آن با پزشک مشورت کنيد.
پروتئين بدون چربي
برخي بررسي ها نشان داده اند رژيم هاي غذايي که حاوي چربي اشباع شده کمي هستند، مي توانند به مبتلايان به ام اس کمک کنند. به علاوه چربي اشباع شده منجر به بروز بيماري قلبي و ساير مشکلات سلامتي مي شود، بنابراين بهتر است ميزان مصرف چربي هاي اشباع شده را کم کنيد. براي مصرف پروتئين بدون چربي بهتر است بيشتر گوشت مرغ بدون پوست بخوريد. يا ميزان مصرف لوبيا و عدس را افزايش دهيد. اين مواد غذايي سرشار از فيبر و فولات هستند که به کاهش حملات ام اس کمک مي کنند.
غلات سبوس دار
بهتر است در روز 3 تا 5 وعده غلات سبوس دار بخوريد، از جمله پاستاي سبوس دار گندم، کوينو يا برنج قهوه اي. کربوهيدرات هاي پيچيده مي توانند از کاهش انرژي پيشگيري کرده و کمک مي کنند کمتر احساس خستگي کنيد. به علاوه فيبر موجود در آنها نيز به کنترل وزن کمک کرده و از بروز يبوست پيشگيري مي کند. ميزان مناسب منيزيم و آهن، که در غلات سبوس دار موجود است، مي تواند تاثيرات ام اس را نيز کاهش دهد، اما اين مسئله نياز به بررسي هاي بيشتري دارد.
بيشتر بدانيد : بيماري ام اس چيست؟ + علائم ام اس
بيشتر بدانيد : بيماري ام اس را به طور کامل بشناسيد
بيشتر بدانيد : رژيم درماني در بيماري ام اس
منبع: سيمرغ