بزرگنمايي:
چه خبر - نان و پنير و مواد غذايي کپک زده را مي توان استفاده کرد؟
به گفته ماريا ن گراولي Marianne Gravely, يکي از متخصصان ارشد بخش کشاورزي ايالات متحده ما توصيه نمي کنيم بخش کپک زده نان را برش بزنيد چون نان بافت نرمي دارد و بنابراين ريشه دواندن کپک و قارچ ها و نفوذ در اعماق آن کار راحتي است.
بله بهتر اين است که نان کپک زده را به صورت کامل دور بيندازيد.
کپک ها نوعي قارچ هستند و اگر زير ميکروسکوپ نگاهشان کنيد دقيقا شبيه قارچ ولي باريک تر هستند آن ها داراي ساقه و کلاهک هاي آبي و سبز رنگ هستند که روي مواد غذايي قابل مشاهده اند.
آنچه شما نمي بينيد ريشه هاي زير آن هاست که داخل مواد غذايي قرار گرفته اند. سک شبکه ريشه ميکروسکوپي که با چشم قابل مشاهده نيست بنابراين قسمتي از نان را که فکر مي کنيم تميز است ممکن است سرشار از ريشه هاي کپک باشد ضمن اين که همراه با آن ها باکتري هاي غير قابل ديدن هم در حال رشد کردن هستند.
آيا مي تواند با فاصله از بخش کپک زده نان را برش زد و استفاده نمود؟
احتمال اين که کپک از يک برس قالب لوف نان به برش ديگر نرسيده باشد وجود دارد ولي بايد دقت داشته باشيد که گرده کپک ها مانند قاصدک توانايي جابه جا شدن در هوا را دارند و ممکن است تمام بسته بندي نان شما را در بر گرفته باشند.
درباره پنير يا ساير خوراکي هاي کپک زده بايد چه کنيم؟
شما شايد به راحتي بتوانيد نان کپک زده را کنار بگذاريد ولي در مورد پنير يا ميوه ها و سبزيجات کپک زده شايد تصميم گيري برايتان سخت تر شود.
اگر ماده اي خوراکي کپک زده است ب هيچ عنوان آن را بو نکشيد چونممکن است باعث مشکلات تنفسي شود. زماني که يک خوراکي کپک زده را در سطل آشغال مي اندازيد حتما رويش را با کاغز يا پلاستيک بپوشانيد. نپوشاندن روي مواد خوراکي کپک زده ممکن است باعث رسيدن کپک ها به سيستم تنفسي کودکان و حيوانات شود.
مواد غذايي ديگري که کنار خوراکي کپک زده قرار داشته اند را هم بررسي کنيد. کپک به سرعت گسترش پيدا مي کند به خصوص در ميوه ها و سبزيجات.
اغلب خوراکي ها از جمله گوشت هاي فراروي شده، پنيرهاي نرم و ميوه ها در صورتي که بخشي از آن ها کپک زده باشد بايد به صورت کامل دور ا نداخته شوند.
ولي برخي از پنير هاه مثل گورگونزولا Gorgonzola و روکفورت Roquefort به دليل بافت سختي که دارند در صورت کپک زدن مي توانيد فقط بخش کپک زده را جدا کرده و بقيه پنير را استفاده کنيد. اين کار را براي ميوه ها و سبزيجات سفت از قبيل هويج و کلم و فلفل دلمه هم مي توانيد استفاده کنيد.
ولي خوراکي هايي که بافت نرمي دارند و بخشي از آن ها کپک زده را بايد کاملا دور بريزيد مثل کره بادام زميني، ژله، مربا، ماست، کسرول و پاستا.
آيا کپک باعث بيماري مي شود؟
بسياري از انواع کپک ها براي انسان بي ضرر هستند ولي برخي از آنها مي تواند واکنش آلرژيک با مشکلات تنفسي ايجاد کنند و در مواردي ميکروتوکسين هايي توليد مي کنند که باعث بيماري شديد در انسان وحيوان مي شود.
از آن جا که شما نمي دانيد کپک ايجاد شده روي مواد غذايي از چه نوعي است بهترين کار دور انداختن تمام ماده غذايي کپک زده است.
بيشتر بدانيد : با مواد غذايي کپک زده چه کنيم؟
بيشتر بدانيد : بخش کپک زده ميوه و نان را جدا کنيم يا کلا دور بريزيم؟
منبع: سيمرغ