خواص برنج قهوه اي و تفاوت آن با برنج سفيد
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر - برنج قهوه اي چه خواصي دارد؟
برنج يک غذاي اصلي در سراسر جهان به شمار مي آيد که تاجران عرب آنرا به يونان باستان معرفي کردند و الکساندر بزرگ آن را به هند آورد. سپس در قرن هشتم به اسپانيا آورده شد و اسپانيا آن را در قرن هفدهم به آمريکاي جنوبي معرفي کرد. برنج انواع مختلفي دارد – از جمله بسماتي دانه بلند، برنج سياه، برنج سفيد و… – اما همه انواع برنج از لحاظ مزاياي سلامتي برابر نيستند.
برنج قهوه اي يک دانه کامل است و از سه قسمت تشکيل مي شود، لايه پر از فيبر به نام سبوس، هسته غني از مواد مغذي به نام ريشه، و لايه مياني نشاسته که اندوسپرم ناميده مي شود.
در مقابل، برنج سفيد، يک دانه تصفيه شده است، به اين معني که سبوس و لايه مياني نشاسته اندوسپرم برداشته شده اند. اين فرآيند باعث مي شود تا بسياري از فيبر ها و مواد مغذي موجود در برنج از بين برود.
در مقابل برنج قهوه اي يک غذاي بسيار مغذي است. نسبتا کم کالري با فيبر بالاست.
برنج قهوه اي به پايين آوردن کلسترول کمک مي کند، دستگاه گوارش را پرکار مي کند و مي تواند باعث جلوگيري از تشکيل لخته هاي خون شود.
بعضي از مواد شيميايي و مواد معدني موجود در دانه هاي کامل مانند برنج قهوه اي ممکن است با خطر پايين تر سرطان هاي خاص همراه باشند. دانه هاي کامل به بهبود کلسترول کمک مي کنند و خطر بيماري هاي قلبي، سکته مغزي و ديابت نوع 2 را کاهش مي دهند. برنج قهوه اي داراي ويتامين ها، فولات (اسيد فوليک)، آهن، منيزيم و سلنيوم است.
بيشتر بدانيد : برنج قهوه اي چه تفاوتي با برنج سفيد دارد؟
بيشتر بدانيد : برنج قهوه اي بخوريم يا برنج سفيد؟ کدام بهتر است؟
بيشتر بدانيد : علت برتري برنج قهوه اي به برنج سفيد
منبع : shafaqna.com
-
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲:۰۸:۳۳ PM
-
۷۰۴ بازدید
-
-
چه خبر