بزرگنمايي:
چه خبر - آجيل و مغزهاي خوراکي ايده آل ترين ميان وعده سالم در رژيم غذايي
مغزهاي خوراکي حاوي آنتي اکسيدان ها هستند که اين ترکيبات مهم به از بين بردن سموم کمک کرده و به واسطه خنثي کردن آسيب راديکال هاي آزاد از بيماري هاي قلبي عروقي و ديگر شرايط مرتبط با افزايش سن پيشگيري مي کنند.
مغزهاي خوراکي در جريان هاي رايج رژيم غذايي امروز از محبوبيت بيشتري برخوردار شده اند. اين مواد غذايي مفيد گزينه اي عالي براي افزودن به وعده هاي غذايي يا انتخابي ايده آل به عنوان ميان وعده هستند.
اگر در پي حفظ يا بهبود سلامت خود هستيد، مغزهاي خوراکي مي توانند يکي از اجزا اصلي يک رژيم غذايي سالم را تشکيل دهند زيرا حاوي مواد مغذي مورد نياز براي عملکرد درست بدن هستند.
مغزهاي خوراکي در واقع دانه هايي هستند که در پوسته اي سخت احاطه شده اند. آنها منبع خوبي براي تامين مواد مغذي و انرژي مورد نياز بدن هستند.
همچنين، مغزهاي خوراکي حاوي آنتي اکسيدان ها هستند که اين ترکيبات مهم به از بين بردن سموم کمک کرده و به واسطه خنثي کردن آسيب راديکال هاي آزاد از بيماري هاي قلبي عروقي و ديگر شرايط مرتبط با افزايش سن پيشگيري مي کنند. چربي هاي سالم موجود در مغزهاي خوراکي به همراه پتاسيم از رگ هاي خوني شما محافظت مي کنند.
به طور کلي، مغزهاي خوراکي حاوي برخي مواد مغذي شگفت انگيز هستند که از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره کرد:
اسيدهاي چرب امگا-3
ويتامين هاي A، B و E
منيزيم
کلسيم
روي
آهن
مس
پروتئين ها
براي بهرهمندي از فوايد مغزهاي خوراکي توصيه مي شود نمونه هاي خام به جاي نمونه هاي پردازش شده انتخاب شوند. نمونه هاي پردازش شده به طور معمول حاوي نمک زياد و ترکيبات مفيد کمتر نسبت به نمونه هاي خام هستند.
مغزهاي خوراکي که به بهبود رژيم غذايي کلي شما کمک مي کنند
براي افرادي که قصد دارند سلامت خود را حفظ کرده و روند کاهش وزن را بهبود ببخشند، مغزهاي خوراکي مي توانند يک متحد خوب باشند. البته در مصرف آنها نبايد زيادهروي کرد زيرا محتواي انرژي قابل توجهي دارند.
مغزهاي خوراکي به واسطه مواد مغذي موجود در خود نقش مهمي در فرايند گوارش و تقويت سيستم ايمني ايفا مي کنند. افزون بر اين، آنها حاوي چربي هاي خوب هستند که به تنظيم و کنترل عملکردهاي اندام هاي مختلف در بدن کمک مي کنند.
همان گونه که اشاره شد بايد اعتدال در مصرف مغزهاي خوراکي رعايت شود. به عنوان مثال، شما مي توانيد در اندازه هاي کوچک بين وعده هاي غذايي روزانه از آنها استفاده کنيد.
مقدار مصرف روزانه آجيل
مصرف بيش از حد يک محصول مفيد نيز مي تواند مضر باشد و مغزهاي خوراکي نيز از اين شرايط مستثني نيستند. فوايد مختلفي که اين مواد غذايي ارائه مي کنند به اين معني نيست که آنها را بدون هيچ گونه نظارت و کنترلي مصرف کنيد.
مصرف مغزهاي خوراکي به عنوان ميان وعده صبحگاهي و عصرگاهي توصيه شده است. در همين راستا، مقادير زير را مي توانيد مد نظر قرار دهيد:
30 عدد بادام
بين 8 تا 10 عدد گردو
30 عدد بادام زميني
30 عدد پسته
از بهترين مغزهاي خوراکي براي افزودن به رژيم غذايي
خواص بادام زميني
بادام زميني حاوي اسيد فوليک و پروتئين است. اين ماده غذايي به واسطه محتواي اسيدهاي چرب امگا-6 و فيبر خود براي قلب مفيد است.
شما مي توانيد بادام زميني خام يا کره بادام زميني را مصرف کنيد.
30 گرم کره بادام زميني مي تواند حاوي 10 گرم پروتئين باشد و ميزان سالم از کالري، آهن و کلسيم را در اختيار بدن قرار دهد. از اين رو، گزينه اي عالي براي افزودن به وعده غذايي صبحانه است.
خواص گردو
گردو از جمله بهترين مغزهاي خوراکي براي تقويت سلامت قلب است زيرا منبع خوبي براي اسيدهاي چرب امگا-3 محسوب مي شود. چربي هاي چند غيراشباع موجود در گردو نيز به بهبود سلامت قلبي عروقي کمک مي کنند. همچنين، اين ماده غذاي حاوي ويتامين، پروتئين و فيبر است.
به طور کلي، گردو مي تواند به کاهش وزن کمک کند زيرا ويژگي هاي آنتي اکسيداني اين ماده غذايي به کاهش احساس گرسنگي کمک مي کند. همچنين، فيبر محلول و مواد مغذي موجود در گردو به بهبود يبوست کمک مي کنند.
خواص فندق
فندق از تراکم بالاي ويتامين E سود مي برد. اين ماده غذايي حاوي فيبر، کلسيم، منيزيم، آهن و روي است. همچنين، فندق حاوي پروتئين هاي گياهي مانند آرژينين است که به بهبود شرايط عملکردهاي سيستم ايمني و آنزيمي کمک مي کنند.
فندق انرژي، فيبر، و مواد معدني مورد نياز براي پيشگيري از مشکلات استخواني، آسيب ديدگي ها و خطرات شکستگي را ارائه مي کند.
خواص مغز کاج
مغز کاج سرشار از ويتامين B است که به اصلاح عملکرد عصبيعضلاني کمک مي کند. اين ماده غذايي حاوي ويتامين E و آنتي اکسيدان هاي ديگر نيز است. مغز کاج گزينه اي خوب براي غلبه بر استرس و مبارزه با بيماري هايي است که به طور طبيعي و در نتيجه افزايش سن رخ مي دهند.
خواص دانه هاي کدو تنبل
دانه هاي کدو تنبل براي سلامت انسان بسيار مفيد هستند. به طور ويژه، آنها سرشار از ويژگي هاي بهبود دهنده شرايط قلبي عروقي هستد. افزون بر اين، دانه هاي کدو تنبل از خواص آنتي اکسيداني و ضد التهاب سود مي برند.
دانه هاي کدو تنبل به تنظيم سطوح قند خون و عملکرد اندام هايي مانند پانکراس کمک مي کنند، از اين رو مصرف آنها براي افراد مبتلا به ديابت توصيه شده است.
دانه هاي کدو تنبل براي افرادي که از افسردگي رنج مي برند نيز مفيد بوده زيرا حاوي التريپتوفان هستند.
اين مغزهاي خوراکي منابع خوبي براي کسب انرژي هستند. همچنين، آنها براي کاهش وزن مفيد هستند. البته به خاطر داشته باشيد که کاهش وزن به چيزي فراتر از رژيم غذايي بستگي دارد. انجام ورزش و نوشيدن آب فراوان در طول روز از ديگر مواردي هستند که بايد مورد توجه قرار بگيرند.
بيشتر بدانيد : مضرات مصرف بيش از اندازه آجيل در ايام عيد
بيشتر بدانيد : کالري آجيل ها: کدام آجيل کمترين کالري را دارد
بيشتر بدانيد : کدام آجيل براي کدام بيماري سودمند است؟
بيشتر بدانيد : خواص آجيل ها از ديدگاه طب سنتي
منبع :asriran.ir