نکاتي مهم در مورد ويتامين D+ چه کساني نبايد ويتامين D مصرف کنند
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر - منابع ويتامين D و خواص ويتامين D را بشناسيد
آمنه مصيبي، کارشناس تغذيه مرکز بهداشت خوزستان، دهکردي اظهار کرد: ويتامين D يکي از ويتامينهاي محلول در چربي است که به آن "ويتامين آفتاب" هم گفته مي شود زيرا در اثر تابش نور خورشيد ويتامين D در پوست ساخته ميشود.
در ايران حتي در مناطق گرمسير مثل خوزستان که داراي آفتاب است، به دليل اينکه مردم در مقابل نور آفتاب قرار نميگيرند کمبود ويتامين D بسيار شايع است.
ويتامين D در جذب کلسيم موثر بوده و سبب رشد و استحکام دندان و استخوان ميشود بنابراين کمبود آن به طور غيرمستقيم موجب کمبود کلسيم نيز ميشود.
ويتامين D براي داشتن استخوانهاي قوي و دندانهاي سالم حياتي است و امروزه نقش آن در پيشگيري از برخي از بيماريهاي غيرواگير از جمله ديابت، بيماريهاي قلبي و عروقي، برخي سرطانها و بيماري ام اس ثابت شده است.
همچنين کمبود ويتامين D موجب کاهش سطح ايمني و بروز انواع آلرژي از جمله آسم به خصوص در کودکان ميشود. روغن کبد ماهي، ماهيهاي چرب مثل سالمون، زرده تخم مرغ، جگر، کره شير و لبنيات از جمله منابع غذايي داراي ويتامين D هستند.
با توجه به نوع پوشش افراد و همچنين گرد و غبار دريافت ويتامين D از نور آفتاب کم ميشود. سالمندان و کودکان شيرخوار و افراد با پوست تيره افرادي هستند که در معرض خطر کمبود اين ويتامين هستند.
بيماريهاي شايع در اثر کمبود ويتامين D
کمبود اين ويتامين در نوزادان و کودکان موجب ايجاد بيماري "راشيتيسم" ميشود که اين بيماري باعث اختلال در ساخت استخوانهاي بزرگ شده و استخوانها را دچار خميدگي ميکند.
همچنين کمبود ويتامين D در بزرگسالاني که استخوان آنها شکل گرفته است، موجب نرمي استخوان يا استئومالاسي ميشود. ديگربيماري ناشي از کمبود ويتامين D پوکي استخوان يا استئوپروز است که در اين حالت غلظت يا تراکم استخوان کم ميشود. اين بيماري در اثر کمبود همزمان ويتامين D و کلسيم ايجاد ميشود.
دانشآموزان مقطع متوسطه بايد ماهانه يک عدد قرص ژلهاي حاوي 50 هزار واحد ويتامين D را به مدت نه ماه در سال تحصيلي مصرف کنند.
در افرادي که مبتلا به بيماريهاي کليوي و بيماريهاي کميابي مثل سارکوييدوزيس (يک بيماري مزمن که اصولا ريوي است)، هيپرپاراتيروئيديسم (افزايش هورمون غدد پاراتيروئيد)، هيستوپلاسموزيس(نوع خاصي بيماري ريوي) هستند ويتامين D نبايد مصرف شود.
بيشتر بدانيد : کمبود ويتامين D دي 10 اتفاق خطرناک را در بدن شما رغم مي زند!
بيشتر بدانيد : علائم کمبود ويتامين D در مردان چيست؟
بيشتر بدانيد : آشنايي با 12 منبع مفيد دريافت ويتامين D
بيشتر بدانيد : حقايقي درباره ويتامين D
منبع : isna.ir
-
چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۱:۱۵ AM
-
۷۴۱ بازدید
-
-
چه خبر