بزرگنمايي:
چه خبر - خوردن مواد غذايي تلخ چه مزيت هايي دارد؟
در دنياي امروز علم ثابت کرده است که مصرف مواد غذايي تلخ براي سلامت انسان مفيد است. اين مي تواند خبر بدي براي افرادي باشد که به مصرف خوراکي هاي شيرين علاقمند هستند، اما خوشحال خواهيد شد اگر بدانيد که غذاهاي تلخ مزه مي توانند به کاهش مصرف شکر کمک کنند. در ادامه با برخي از فوايد افزودن مواد غذايي تلخ به رژيم غذايي بيشتر آشنا مي شويم.
مواد غذايي تلخ ممکن است به کاهش مصرف شکر کمک کنند
نتايج يک پژوهش نشان داد که مواد غذايي تلخ مزه ممکن است هوس مصرف خوراکي هاي شيرين را کاهش داده و از اين رو علاقه شما به اين قبيل خوراکي ها نيز کاهش يابد. مطالعه اي روي حشرات که داراي سلول هاي چشايي مشابه با جوانه هاي چشايي انسان بودند، نشان داد که آنها پس از مصرف يک غذاي تلخ از مصرف غذاهاي شيرين پرهيز مي کنند.
مطالعه اي با حضور سوژه هاي انساني نيز نشان داد که جوانه هاي چشايي ما پس از مصرف غذاهاي تلخ، مواد شيميايي را منتشر مي کنند که ممکن است تمايل به خوراکي هاي شيرين را مهار کند.
اين نشان مي دهد که افزودن مواد غذايي تلخ مزه به رژيم غذايي مي تواند روش خوبي براي کاهش هوس هاي غذايي شيرين باشد.
آنها ممکن است سطوح انرژي انسان را افزايش دهند
مواد غذايي تلخ سرشار از مواد مغذي هستند که مي توانند سطوح انرژي بدن انسان را تقويت کنند. به عنوان مثال، کاکائو حاوي کافئين، آهن و منيزيم است که مي توانند خستگي را کاهش داده و احساس انرژي بيشتر را در فرد ايجاد کنند.
سبزيجات برگدار تيره نيز حاوي مواد مغذي تقويت کننده انرژي مانند منيزيم، ويتامين هاي B، آهن و فولات هستند.
آنها ممکن است با راديکال هاي آزاد مبارزه کنند
راديکال هاي آزاد، اتم هاي ناپايداري در بدن انسان هستند که مي توانند به سلول ها آسيب برسانند. آنها نشان داده اند که توانايي تسريع پيري و افزايش خطر بيماري هاي مختلف، از جمله سرطان را دارند.
مواد غذايي تلخ از محتواي آنتي اکسيداني بالا برخوردار هستند که مي تواند با اين راديکال هاي آزاد مبارزه کند. شکلات تلخ حاوي بيشتر از 70 درصد پودر کاکائو از نمونه هاي خوب براي اين مواد غذايي محسوب مي شود. سبزي ها و گياهان دارويي تلخ مزه نيز از ويژگي هاي آنتي اکسيداني قوي برخوردار هستند.
آنها ممکن است گوارش شما را بهبود ببخشند
به واسطه مزه خود، مواد غذايي تلخ توليد صفرا و آنزيم هاي گوارشي را تحريک مي کنند. اين به نوبه خود شرايط گوارش و جذب غذا را بهبود مي بخشد.
بيشتر مواد غذايي تلخ حاوي فيبر هستند که يک ماده مغذي ضروري براي تقويت گوارش سالم محسوب مي شود.
آنها ممکن است کبد را پاکسازي کنند
اگر يک رژيم غذايي با محتواي شکر زياد را دنبال مي کنيد، مصرف مواد غذايي تلخ مي تواند فوق العاده مفيد باشد. نتايج يک پژوهش نشان داد که غذاهاي شيرين موجب افت عملکرد کبد مي شوند و مي توانند عامل ابتلا به بيماري کبد چرب باشند.
غذاهاي تلخ به لطف گلوکوزينولات موجود در خود مي توانند به پاکسازي کبد کمک کنند. گلوکوزينولات ها ترکيباتي هستند که مسئول مزه تلخ سبزي ها هستند.
آنها به ايجاد تعادل در رژيم غذايي کمک مي کنند
بيشتر غذاهاي موجود در يک سوپرمارکت حاوي شکر يا شيرين کننده هاي مصنوعي هستند. افزودن مواد غذايي تلخ به رژيم غذايي روش خوبي براي کاهش مصرف اين غذاها و افزودن غذاهاي کامل و مبتني بر گياهان به رژيم غذايي است.
مواد غذايي تلخي که بايد مصرف کنيد
اگر مطمئن نيستند کدام مواد غذايي تلخ مزه را مصرف کنيد، در ادامه برخي از بهترين نمونه ها ارائه شده اند:
کرنبري
سبزي هاي برگدار سبز
خيار چنبر تلخ
چاي سبز
قهوه
کاکائو
پوست مرکبات
شکلات تلخ
بيشتر بدانيد : پايين آوردن کلسترول با خوردن بادام و شکلات تلخ
بيشتر بدانيد : فوايد قهوه تلخ براي سلامتي و همچنين لاغري
بيشتر بدانيد : بدترين و بهترين شکلات تلخ هاي موجود در بازار
بيشتر بدانيد : 6 دليل مهم براي خوردن شکلات تلخ
منبع: asriran.com