آخرین اخبار

درمان نقرس در طب سنتي تغذيه

درمان نقرس در طب سنتي

  بزرگنمايي:

چه خبر - نسخه طب سنتي براي درمان نقرس

نقرس که به دليل فزوني اسيد اوريک خون و درگير شدن معمولاً مفصل انگشت شست پا در آقايان بيشتر اتفاق مي‌افتد، در افراد با مزاج گرم و مخصوصاً گرم و تر شايع‌تر است.
شايد دليل اين شيوع بالا اين باشد که در مزاج گرم و تر، احتمال امتلاء (تجمع مواد زائد در بدن) بيشتر از ساير مزاج‌ها مي‌باشد.
البته در هر مزاجي ممکن است اين بيماري به دنبال پرخوري، عدم فعاليت و عدم رعايت تدابير مزاج، رخ دهد.

درمان در درجه اول، پرهيز مي‌باشد

افراد با مزاج گرم و تر که دچار مشکلات امتلائي ازجمله نقرس، فشارخون بالا، چربي خون بالا و امثالهم مي‌باشند، بايد خوردني‌هاي غليظ، گرم و سنگين را پرهيز کنند که از اين دسته مي‌توان به گوشت قرمز مخصوصاً گوشت گاو، کله‌پاچه، کنسرو جات يا گوشت‌هاي دودي و مانده، شيريني‌ها، چربي‌ها و تندي‌ها اشاره کرد.
مصرف گوشت قرمز در افراد مبتلابه نقرس بايستي بسيار محدود شود. براي تأمين انرژي موردنياز اين افراد، در کنار در نظر گرفتن تدابير مربوط به مزاج هر فرد، مي‌توان از مواد غذايي لطيف استفاده کرد.
غذاهاي لطيف، غذاهايي با حجم کم و انرژي بالا هستند که به‌راحتي هضم مي‌شوند و مواد زايد زيادي توليد نمي‌کنند.
ازاين‌رو مصرف غذاهاي لطيف براي اطفال و سالخوردگان نيز توصيه مي‌شود؛ مانند حريره‌هاي بادام و برنج، شيره بادام، عصاره نارگيل، انجير تازه، انگور رسيده، مويز، تخم‌مرغ آب‌پز عسلي (در هفته 2-3 بار)، آب عسل (ماءالعسل)، آب سيب، آب به، شيره انگور، رب سيب، رب به. گوشت پرندگان هم به‌صورت محدود مي‌تواند مصرف شود؛ مانند گوشت جوجه‌خروس آب‌پز يا بخارپز شده و کبک.
بايستي در نظر داشت که خوردن گوشت پرندگان کوچک مانند بلدرچين که حرارت بالايي دارند مي‌تواند باعث بدتر شدن علائم بيماري شود. لذا بايستي خوردن آن‌ها محدود شود.
روش‌هاي پاک‌سازي بدن و خون که در طب سنتي به آن‌ها اشاره‌شده، با نظر طبيب طب سنتي، مي‌توانند بسيار مفيد باشند ازجمله حجامت، فصد، زالو درماني و مسهل‌ها. مصرف ماء الجبن به مدت 7 تا 14 روز صبح ناشتا مي‌تواند کمک شاياني به پاک‌سازي بدن بنمايد.
آب چغندر باعث بهبود برخي از انواع درد مفصل و نيز نقرس مي‌شود. تاب‌سواري که با عنوان "ارجوجه" در کتب طب سنتي يادشده است، به‌عنوان يک ورزش مي‌تواند براي افراد دچار نقرس مفيد باشد.

طرز تهيه آب عسل (ماءالعسل)
نقرس

يك واحد عسل به‌اضافه دو تا شش واحد آب، بجوشانند تا يک‌سوم آن كم شود و كف گيري شود.
اگر در آخر، كمي زعفران يا زنجبيل يا نعنا يا هل يا دارچين داخل كيسه پارچه‌اي ريخته داخل محلول اواخر جوش آن بيندازند كه در اين صورت مزاج آن گرم‌تر خواهد شد، روزي تا دو ليوان به‌صورت جرعه‌جرعه مخصوصاً در موارد ضعف، صبح ناشتا يا گاهي بعد از غذا نوشيده شود.
طرز تهيه رب سيب يا به.
براي تهيه رب ميوه، يک تا دو کيلو از آن ميوه را شسته و آب‌گيري کرده، آب‌ميوه را در ظرف فلزي روي کتري آب جوش قرار داده تا با حرارت غيرمستقيم تغليظ شود.
مي‌توانيد کمي نبات يا عسل نيز به آن اضافه نماييد. حجم مايع که به يک‌سوم رسيد (تا حدودي قوام پيدا کرد) آن را از روي حرارت برداريد. اين کار ممکن است چند ساعت طول بکشد.

حريره‌ بادام

10 عدد بادام شب تا صبح خيس شود، پوست آن‌ها کنده‌شده و مخلوط‌کن شود. سپس مخلوط حاصل به‌اضافه نصف ليوان آب حرارت داده‌شده و تدريجاً شكر يا عسل اضافه مي‌شود تا مخلوط به شکل مربايي شل درآيد. صبح ناشتا و گاهي بعد غذا، به‌صورت ميان وعده (مثلاً ساعت 10 صبح و 4 عصر) يا در موارد ضعف مي‌تواند مصرف شود.

شيره بادام

10 عدد بادام شب تا صبح خيس شود، پوست آن‌ها کنده‌شده، به‌اضافه 1 ليوان آب، چند بار مخلوط‌کن شده تا به‌صورت مايع نسبتاً يكدستي درآيد.
صبح ناشتا و گاهي بعد غذا، به‌صورت ميان وعده (مثلاً ساعت 10 صبح و 4 عصر) يا در موارد ضعف قابل‌مصرف است.

عصاره نارگيل

6 قاشق چاي‌خوري پودر نارگيل به همراه 1 ليوان آب جوشانيده تا حجم آن نصف شود، با پارچه دولا کاملاً صاف شود. عصاره به‌دست‌آمده به همراه 1 قاشق شكر يا عسل نيم ساعت بعد از صبحانه ميل شود. صبح ناشتا، به‌صورت ميان وعده (مثلاً ساعت 10 صبح و 4 عصر)، گاهي بعد غذا يا در موارد ضعف مي‌تواند مصرف شود.

ماء الجبن يا آب‌پنير

دو ليوان شير را حرارت داده تا به جوش آيد. سپس يک قاشق سرکه طبيعي (انگور يا سيب) به آن اضافه کرده که طبيعتاً باعث بريدن شير مي‌شود. در مرحله بعد پنير توليدشده جدا مي‌گردد و آب‌پنير به‌دست‌آمده را دوباره مي‌جوشانند و کف آن را مي‌گيرند. مايع به‌دست‌آمده حدود يک ليوان است که هم طعم و هم‌رنگ شير را دارد.

بيشتر بدانيد : نقرس در کمين چه کساني است؟

بيشتر بدانيد : چگونه به نقرس مبتلا مي شويم؟

بيشتر بدانيد : با بازگشت نقرس چگونه مقابله کنيم؟


منبع : zendegionline.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها