بزرگنمايي:
چه خبر - مصرف شيرهاي طعم دار چه عوارضي دارد؟
به گفته متخصصان صنايع غذايي، مهمترين تفاوت شيرهاي طعمدار با شيرهاي معمولي در ميزان بالاي شکر افزودهشده به آنها است. بسياري از افراد و بهويژه کودکان، رابطه خوبي با طعم شير ندارند. روانشناسان معتقدند که ذائقه کودک در برابر غذا غالباً از 6ماهگي تا حدود 15ماهگي شکل ميگيرد.
اگر مادر با انتخاب متنوع موادغذايي، طعمهاي متفاوتي را به کودک خود بچشاند، ميتواند او را به مصرف موادغذايي مختلف عادت دهد، اما چنانچه کودک، عادت مصرف خوراکيهاي شيرين را کسب کند، که لذتبخشترين طعم براي او است، نسبت به بقيه طعمها احساس خوبي نخواهد داشت و درنتيجه شير سفيد بدون طعم نيز برايش جذابيتي ندارد.
طعمدهندهها و شکري که براي ايجاد طعم جذابتر به شير ساده اضافه ميشوند براي اين است که کودکان و افرادي که تمايل چنداني به مصرف شير ندارند، بتوانند اين ماده غذايي را به بدن خود برسانند. اگر به شيرهاي طعمدار در صنعت، شکر افزوده نشود طعم آنها چندان مورد پسند نخواهد بود.
آيا شيرهاي طعمدار حاوي افزودنيهاي غيرمجاز هستند؟
شيرهاي طعمدار، طعم خود را به کمک مقداري اسانس، کنسانتره طبيعي ميوه، آبميوههاي طبيعي، رنگهاي طبيعي يا پودر کاکائو به دست ميآورند. اين افزودنيها بر اساس استانداردهاي موجود در صنايع غذايي به کار ميروند و هيچ مشکلي براي سلامتي افراد ايجاد نميکنند.
طبق نظر مهندسان صنايع غذايي شيرهاي طعمداري که در کارخانههاي معتبر و شناختهشدۀ صنايع غذايي در کشور توليد ميشوند، بههيچوجه حاوي نگهدارنده نيستند و افزودنيهاي آنها تنها در حد طعمدهندههاي طبيعي و نوعي پايدارکننده است که هيچگونه ضرري براي سلامتي ندارند.
اما مشکل اصلي در مصرف شيرهاي طعمدار، شکر فراوان موجود در آنها است. اين ميزان شکر به حدي است که ميتواند موجب افزايش دريافت کالري روزانه در افراد شود و ابتلا به چاقي را براي آنها ايجاد کند.
بنابراين تا زماني که استاندارد و قانوني براي استفاده از مواد شيرينکنندۀ طبيعي و يا حداقل کمکالري در توليد اين قبيل از محصولات وضع نشده، بهتر است افرادي که با طعم شير ساده مشکل دارند، براي پيشگيري از ديابت و اضافه وزن وقت بگذارند و شير را بهشکل خانگي و طبيعي طعمدار کنند.
آيا شيرهاي طعمدار جايگزين دائمي مناسبي براي شير سفيد هستند؟
به توصيه کارشناسان صنايع غذايي درصورتيکه طعم شير ساده مانع مصرف اين ماده غذايي ميشود، ميتوانيد گاهي از شيرهاي طعمدار استفاده کنيد. اما جايگزينکردن دائمي اين نوع شيرها با شير معمولي کار درستي نيست و در درازمدت عوارض ناشي از مصرف بالاي چربي و شکر موجود در اين محصولات خودنمايي ميکند.
محدوديت مصرف شيرهاي طعمدار براي افرادي که زمينه ارثي ابتلا به ديابت دارند و نيز کودکاني که دچار اضافه وزن هستند، بيشتر از سايرين است.
درمجموع ميتوان گفت که راه کاملاً سالم و مطمئن نوشيدن شير طعمدار، تهيه آن با موادي طبيعي مثل خرما، عسل، پوره ميوهها و يا ميزان بسيار کمي از شکر در خانه است.
همچنين گفتني است که ارزش پروتئيني شير با اضافه کردن غلات، مغزها، خرما، کشمش و مويز افزايش مييابد.
بيشتر بدانيد : ماست هاي طعم دار از ديدگاه طب سنتي و تغذيه براي سلامت
بيشتر بدانيد : شير طعم دار بخوريم يا نخوريم؟
بيشتر بدانيد : کدام نوع شير براي شما مناسب تر است ؟
گرد آوري :
منبع : sinspress.ir