بزرگنمايي:
چه خبر - بهترين درمان طبيعي و دارويي تهوع بارداري
بعضي از زنان باردار از زنجبيل براي تسکين مشکلات معده و کاهش حالت تهوع در دوران بارداري استفاده ميکنند، هرچند که شواهد علمي زيادي در راستاي اثبات اثرگذاري زنجبيل براي رفع اين مشکلات وجود ندارد. با اين حال، اگر زنجبيل واقعا به شما کمک ميکند، ميتوانيد از بيسکويتهاي زنجبيلي يا خود زنجيل استفاده کنيد. تهيه چاي يا دمنوش با استفاده از زنجبيل هم واقعا گزينه مطلوبي است. ترجيحا نيز از زنجبيل تازه استفاده کنيد تا اثربخشي بيشتري داشته باشد.
امروزه مکملهاي استاندارد زنجبيل در بسياري از کشورهاي جهان به فروش ميرسند و شما ميتوانيد با مراجعه به داروخانههاي معتبر، اين محصولات را خريداري کنيد. البته لازم به ذکر است که استفاده از اين مکملها بدون مشورت پزشک توصيه نميشود.
درمانهاي تکميلي يا مکمل مانند آروماتراپي Aromatherapy (عطردرماني) با استفاده از عصاره ليمو هم در بعضي از موارد موثر هستند، اما باز هم شواهد علمي از فوايد و اثرات اين روش پشتيباني نميکنند. با اين حال، اگر قصد داريد که درمانهاي تکميلي را انجام بدهيد، حتما با پزشک خودتان مشورت کنيد و به مراکزي مراجعه کنيد که تجربه کافي را در درمان زنان باردار داشته باشند.
کدام درمانهاي دارويي براي درمان حالت تهوع بارداري در دسترس هستند؟
براي بسياري از زنان باردار، استفاده از دارو به آخرين مرحله و تصميم موکول ميشود. خود مادران هم ترجيح ميدهند از دارو براي درمان ناخوشي بارداري استفاده نکنند، چون نگران آسيبرساني داروها به جنين هستند.
با اين حال، داروهاي موثر و ايمني براي رفع ناخوشي بارداري وجود دارند که ميتوانند مورد استفاده قرار بگيرند، البته در صورتي که درمانهاي ديگر مانند درمانهاي طبيعي و ايجاد تغيير در سبک زندگي به نتيجه مثبت نرسند. داروهاي زير معمولا ميتوانند تحت نظر پزشک استفاده شوند.
آنتيهيستامينها يا مسدودکنندههاي H1براي حالت تهوع بارداري
اين داروها، هيستامينهاي شيميايياي که در اثر واکنشهاي آلرژيک ايجاد ميشوند را مهار ميکنند. با اين حال، آنتيهيستامينها در گروه داروهاي ضدتهوع و ضداستفراغ نيز قرار ميگيرند و درنتيجه ميتوانند حالت تهوع و استفراغ را در دوران بارداري تسکين بدهند. البته اين داروها، خصوصا در اولين دفعات مصرف، ميتوانند خيلي خوابآور باشند. پس بهترين کار اين است که پس از مصرف آنها، رانندگي نکنيد يا سراغ کار با ماشينآلات مختلف نرويد. براساس دوز مصرفي، شما عمدتا ميتوانيد آنتيهيستامينها را در ساعات نزديک به خواب شبانه بخوريد. در هر صورت، خوابآلودگي ناشي از اين داروها بايد پس از چند روز مصرفشان بهبود پيدا کند.
البته شما فقط در صورتي ميتوانيد از آنتيهيستامينها براي رفع تهوع و استفراغ استفاده کنيد که پزشک، استفاده از اين داروها را براي شما تجويز کرده باشد.
ديگر داروهاي ضد تهوع بارداري
اگر با استفراغ شديد مواجه باشيد و آنتيهيستامينها نتوانند به شما کمک کنند، پزشک ميتواند داروهايي مانند پروکلروپرازين Prochloroperazine يا متوکلوپراميدMetoclopramide براي شما در نظر بگيرد. پروکلروپرازين داراي اثرات آرامبخش نيز هست و ميتواند آرامش مطلوبي را هم به زنان باردار بدهد. هر دوي اين داروها براي زنان باردار بيخطر هستند، اگرچه ميتوانند احساس خوابآلودگي به وجود بياورند. البته، عوارض ناشي از اين داروها بيشتر مادران جوان را تحت تاثير قرار ميدهند. به همين دليل هم داروهايي مانند متوکلوپراميد براي مادران زير 20 سال مناسب نيستند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : با تهوع بارداري چه کار کنيم؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : تهوع بارداري نشانه خوبي است!
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : تاثير اعجاب انگيز يک گياه در تهوع بارداري
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چگونه از حالت تهوع در حاملگي خلاص شويد
گردآوري: گروه سلامت سيمرغ
منبع :salamatism.com