بزرگنمايي:
چه خبر - قرص هاي ضد بارداري براي دخترهاي مجرد
بسياري از دختران مجرد گاهي قرص هاي ضد بارداري مصرف مي کنند و براي خيلي از آنها اين سوال وجود دارد که آيا مصرف قرص ضد بارداري براي دختران مجرد خطرناک است؟ برخي نيز تصور مي کنند مصرف قرص هاي ضد بارداري قبل از ازدواج و در دوران دوشيزگي باعث ناباروري مي شود. در ادامه مقاله سعي شده است به اين سوالات و ابهامات پاسخ داده شود.
در واقع دوشيزه بودن يا نبودن و يا ازدواج کردن در زمان مصرف قرص ضد بارداري اهميتي ندارد، چرا که قرص اين مسئله را تشخيص نمي دهد. آنچه مهم است اين است که قرص هاي ضد بارداري نيز انواع مختلف دارد و برخي از آنها تاثير بيشتر بر بدن مي گذارند و در واقع متناسب با بدن شما ساخته شده اند.بهترين راه براي شناخت قرص مناسب خود مشورت با پزشک است.
مصرف قرص ضد بارداري در هر صورت داراي عوارض جانبي است و يکي از مهم ترين عوارض اين قرص ها افزايش وزن است. برخي خانم ها در زمان مصرف قرص ضد بارداري دچار افزايش وزن مي شوند و برخي ديگر اين عارضه را در خود مشاهده نمي کنند.
قرص ضد بارداري در واقع هورمون هاي بدن را افزايش مي دهد و بدن را فريب مي دهد و اين تصور در بدن به وجود مي آيد که شما باردار هستيد. بدن نيز نمي داند با افزايش ناگهاني هورمون ها چه کند و در نتيجه ممکن است فرد دچار افزايش وزن شود. اما از آنجايي که قرص ضد بارداري هورمون ها را تنظيم مي کند، مي تواند به رفع جوش هاي پوستي و بهبود نوسانات خلقي کمک کند. به علاوه قرص هاي ضد بارداري پريود را قابل پيش بيني و منظم مي کند.
به علاوه افزايش هورمون ها در نتيجه مصرف قرص هاي ضد بارداري احتمال بروز سرطان را نيز افزايش مي دهند. بنابراين اگر در خانواده شما سابقه ابتلا به سرطان وجود دارد، بهتر است قرص هاي ضد بارداري را با احتياط بيشتري مصرف کنيد. توصيه اکيد اين است که قرص هاي ضد بارداري را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک مصرف نکنيد. ابتدا به پزشک مراجعه کنيد تا قرصي مناسب با وضعيت بدن شما برايتان تجويز شود.
قرص هاي ضد بارداري و ديگر عوارض جانبي
اغلب عوارض مربوط به قرص هاي ضد بارداري خطرناک و جدي نيستند. اين عوارض عبارتند از :
تهوع
التهاب يا ورم پستان ها
خفيف شدن پريودها
نوسانات خلقي
عوارض ديگري که به آنها اشاره مي کنيم کمتر مشاهده مي شوند، اما خيلي جدي تر هستند. در صورت مشاهده هر يک از اين عوارض بلافاصله به پزشک مراجعه کنيد. اگر دسترسي فوري به پزشک نداريد، حتما به اورژانس مراجعه کنيد. عوارضي که به آنها اشاره مي کنيم نشان دهنده بروز مشکلات کبد، بيماري کيسه صفرا، سکته مغزي، لخته شدن خون، بالا رفتن فشار خون يا بروز بيماري قلبي است. اين عوارض عبارتند از :
درد شکم
درد قفسه سينه
سردرد شديد
مشکل بينايي (تاري ديد)
التهاب و درد در پاها و ران ها
آيا همه خانم ها مي توانند از قرص هاي ضد بارداري استفاده کنند؟
اکثر خانم ها زير نظر پزشک مي توانند ار قرص هاي ضد بارداري استفاده کنند. اما اين قرص ها به خانم هاي بالاي 35 سال که سيگار مي کشند، توصيه نمي شود.اگر سيگار نمي کشيد، مي توانيد تا زمان يائسگي از قرص هاي ضدبارداري هورموني استفاده کنيد. به علاوه اگر دچار هر يک از مشکلات زير هستيد، نمي توانيد از قرص ضد بارداري هورموني استفاده کنيد:
وجود لخته خون در دست ها، پاها يا ريه
بيماري شديد قلبي يا کبد
سرطان پستان يا رحم
فشار خون بالا و کنترل نشده
ميگران با اورا* يا اختلال در حس بيناييaura
* اورا aura : نوعي اختلال در حس بينايي است که پيش از درد علائم هشدار دهنده اي دارد، مانند فلاش هاي نوراني ،مور مور شدن سر و صورت و نقاط کور.
شرايط ديگري نيز وجود دارد که ميزان خطر آنها با مصرف قرص هاي ضد بارداري افزايش پيدا مي کند. اگر نسبت به اين شرايط مطمئن نيستيد، لازم است با پزشک مشورت کنيد. به علاوه اگر در بين اقوام درجه يک (والدين، خواهر و يا برادر و يا فرزندتان) شخصي داراي لخته خون در پاها يا ريه خود است، حتما به پزشک خود اطلاع دهيد.
تداخلات دارويي با قرص هاي ضد بارداري
برخي داروها، از جمله آنتي بيوتيک ها و ضد تشنج ها اثر بخشي قرص هاي ضد بارداري را کاهش مي دهند.قبل از شروع مصرف قرص هاي ضد بارداري اگر از هر داروي ديگري استفاده مي کنيد، از جمله داروهاي با نسخه يا بدون نسخه، حتما به پزشک خود اطلاع دهيد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : از فوايد قرص هاي ضدبارداري
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نکاتي راجع به قرص هاي ضدبارداري
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : قرص ضد بارداري، فوايد، ضررها و موارد عدم استفاده
منبع: سيمرغ