بزرگنمايي:
چه خبر - چرا شيوع سرخک افزايش يافته است؟
بيماري سرخکبيماري حاد ويروسي است. انتقال بيماري از فرد به فرد و تماس مستقيم با ترشحات بيني وگلوي فرد بيمار انجام مي شود.افراد مبتلا به بيماري از سه روز قبل از شروع علايم تا چهار روز بعد از شروع بثورات جلدي( راش جلدي) آلوده کننده، مي باشند. در مناطقي با آب و هواي گرمسيري ، بسياري از موارد سرخک در طي فصل خشک رخ مي دهد در حالي که در مناطق با آب و هواي معتدل اوج بروز بيماري در اواخر زمستان و اوايل بهار رخ مي دهد.در ادامه اين مطلب به علايم، پيشگيري و درمان اين بيماري اشاره مي کنيم :
نشانه هاي سرخک
بعد از دوره کموني که به طور معمول حدود 8 تا 15 روز متغيير است، علايم اوليه عبارتند از:
تب
خستگي
سرفه
آب ريزش بيني
سرفه
التهاب ملتحمه
در طي 2 تا 4 روز بعد از علايم مقدماتي، راش جلدي ايجاد مي شود و نقاط قرمز يا راش در پشت گوش ها و صورت، همراه با تب بالا ظاهر مي شود سپس به اندام هاي بدن گسترش مي يابد.
به تازگي يونيسف از افزايش مبتلايان به بيماري سرخک هشدار داده و اعلام کرده است؛ اين بيماري در جهان شايع شده است و هيچ کشوري درامان نيست. موارد ابتلا به سرخک درسطح جهاني بين سالهاي 2017 تا 2018، 48.4 درصد افزايش پيدا کرده است. اين آمار بر اساس محاسبات يونيسف که از دادههاي سازمان بهداشت جهاني از 194 کشور گرفته شده به دست آمده است.10 کشور ازجمله برزيل، فيليپين و فرانسه، سه چهارم موارد افزايش يافته مبتلا به سرخک را در سال 2018 در جهان تشکيل ميدهند.
يونيسف هشدارميدهد رشد بيماري سرخک در سطح جهاني تهديدي براي افزايش اين بيماري بين کودکان است.زيرساختهاي بهداشتي ضعيف، نا آگاهي ، واکنشهاي شديد در مقابل واکيسناسيون و خودداري از اين کار، از دلايل عمده شيوع اين بيماري در سطح جهاني است.
هنريتا اچ فور، مدير اجرايي يونيسف در اين باره ميگويد: "اين اتفاق يک شبه واقع نشده است، شيوع جدي اين بيماري که امروز با آن مواجه هستيم در سال 2018 اتفاق افتاد و کمبود اقدامات مناسب براي امروز، فردا تبعات فاجعهباري را نصيب کودکان ميکند." اوکراين، فيليپين و برزيل شاهد بيشترين ميزان افزايش ابتلا به اين بيماري در کشورهايشان بودهاند.
بر اساس آمار منتشر شده از سوي يونيسف و سازمان بهداشت جهاني جنوبيترين کشور آسيايي در سال 2019 با بدترين وضعيت اپيدمي اين بيماري روبهرو شده استرابين ناندي مدير برنامه ايمن سازي يونيسف ميگويد: "بسيار تاسف بار است که ميبينيم سرخک به عنوان مشکلي براي سلامت جامعه بازگشته است. روند افزايش مبتلايان به سرخک در سراسر جهان مشاهده شده، اين موضوع نگران کننده است .ضمن اين که هيچ کشوري از اين بيماري در امان نيست."
عوارض سرخک
عفونت گوش مياني
از دست دادن شنوايي
التهاب عضله قلبي ومغزي
درمان سرخک
چون علت بيماري نوعي ويروس است پس به درمان آنتي بيوتيکينياز نيست وبايد علايم بيماري را درمان کرد. مثلاً با استامينوفن، تب را پايين آورد والتهاب چشم وبيني را با قطره اي درمان کرد.
واکسيناسيون به موقع بهترين راه پيشگيري از بروز اين بيماري است و در صورتي که فرد مبتلا در منزل بستري است بايد تا حد امکان ساير افراد خانواده، به ويژه کودکان، در تماس نزديک با وي نباشند.
بيشتر بدانيد : شيوع ويروس مرگبار سرخک در اروپا بدليل ترس از اوتيسم
بيشتر بدانيد : مهـم تريـن علايم پوستـي در نوزادان و شيـرخـواران
بيشتر بدانيد : کودکانه: کدام بيماري ها واکسن دارند؟
منبع : khorasannews.com