بزرگنمايي:
چه خبر - آيا در دوران بارداري بايد ويتامين D مصرف شود؟
کمبود ويتامين D در ابتدا به علت ريکتز به دليل عدم قرار گرفتن در معرض نور آفتاب يا مواد غذايي غني از ويتامين D کشف شد. اين بيماري هنوز در بخشهاي عمده جهان شيوع بالايي دارد.
بعدها، تحقيقات نشان داد که مکملهاي ويتامين D و کلسيم باعث کاهش شکستگيهاي استخواني در افراد مسن ميشود. تأثيرات ويتامين D بر سيستم عضلاني و اسکلتي بر کسي پوشيده نيست. امروزه دانشمندان دريافتهاند که ريسک سرطان مثلاً سرطان روده وعفونت و بيماريهاي خود ايمن و قلبي عروقي در کسانيکه سطح 25-hydroxyvitamin D آنها کمتر از 20 ng/Ml است، بيشتر است.
بيشتر بدانيد : تاثير ويتامين دي در دوران بارداري
بيشتر بدانيد : آزمايش ويتامين D براي چه کساني ضروري است؟
بيشتر بدانيد : آشنايي با 12 منبع مفيد دريافت ويتامين D
هر چند نميدانيم در چه سطحي از 25-hydroxyvitamin D ريسک اين بيماريها کاهش مييابد، ضعف عضلاني در سطح 25-hydroxyvitamin Dبين 10 تا 25 اتفاق ميافتد و بيشترين سود درمان ضعف عضلاني با ويتامين D در سطح 25-hydroxyvitamin زير10 اتفاق ميافتد.
کاهش ويتامين D در بارداري ممکن است اثرات کوتاه مدت مثل مسموميت حاملگي و بلندمدت (مثلاً در کودکي)روي استخوان و سيستم ايمني و آلرژي و سلامت عمومي داشته باشد ولي حد نهايي مفيد ويتامين D در بارداري و شيردهي و نوزادي مشخص نيست. از آنجايي که مطالعات راجع به تأثيرات ويتامين D برروي عواقب حاملگي وجوه مختلفي دارد، نتيجهگيري قاطع در اين باره مشکل است. چراکه روشهاي مطالعه و جمعيت مورد مطالعه متفاوت هستند و ممکن است ميزان متفاوتي از ويتامين D را در زمانهاي متنوعي از حاملگي مصرف کرده باشند.
مصرف ويتامين D در برخي مطالعات کاهش ديابت بارداري و مسموميت حاملگي و تولد نوزاد با وزن کم نسبت به سن حاملگي را نشان ميدهد. مطالعات کافي درمورد کاهش زايمان زودرس با مصرف ويتامين D وجود ندارد. گاهي بهدليل کاهش شديد و طولاني مدت ويتامين D در مادر پوکي استخوان(استئومالاسي)رخ مي دهد و به دليل عدم تقارن سر جنين با لگن، زايمان به روش سزارين ضرورت مييابد.
بسته به وضعيت فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي، مصرف حداقل ويتامين D متفاوت است. در اکثر کشورها بر ميزان مصرف 600 واحد بينالمللي ويتامين D، روزانه در زنان سنين باروري و در دوران بارداري و شيردهي توافق دارند.
باتوجه به اينکه کمبود ويتامين D در زنان در کشور ما شايع است، طبق دستورالعمل کشوري، زنان در دوران بارداري بهتر است روزانه 1000 واحد بينالمللي ويتامين D مصرف کنند. در اکثر قرصهاي مکمل که در بارداري مصرف ميشوند 400 واحد ويتامين D وجود دارد. بسته به شرکت سازنده ممکن است 200 واحد ويتامين D يا 1000 تا 1200 واحد ويتامين D در برخي مکملها يافت شود.
اکثر محصولات بدون نسخه که بر چسب ويتامين D يا مولتي ويتامين دارند مانند شير يا نان غني شده حاوي ارگوکلسيفرول هستند (VitaminD2) وکمتر شامل کوله کلسيفرول (VitaminD3) هستند. مکملهايي که حاوي ويتامين D3 هستند معمولاً سريعتر به فرم فعال ويتامين D تبديل ميشوند و اکثراً بطور مؤثرتري سطح 25-hydroxyvitamin D را بالا ميبرند.
بنابراين در اکثر مکملهاي نسخه شده در بارداري ويتامين D3 (کوله کلسيفرول) وجود دارد هر چند در بعضي ويتامينD2 (ارگوکلسيفرول)و در برخي مخلوط اين دو وجود دارد. ازمصرف ويتامين D در دوزهاي بالا مثلاً 50000 واحد و بالاتر در بارداري بايد اجتناب کرد.
بيشتر بدانيد : علائم کمبود ويتامين D در مردان چيست؟
بيشتر بدانيد : کمبود ويتامين D دي 10 اتفاق خطرناک را در بدن شما رغم مي زند!
بيشتر بدانيد : تاثير کمبود ويتامين D مادر در دوران بارداري بر کودکش
گرد آوري :
منبع : iranbanou.com