شير مادر درمان عفونت هاي مقاوم به دارو در نوزادان
سلامت خانواده
بزرگنمايي:
چه خبر - درمان عفونت باکتريايي نوزادان با شير مادر
افزايش و تکامل باکتري هاي مقاوم به دارو بزرگترين معضل بهداشتي حال حاضر است. تاثير اين باکتري ها در نوزادان، به دليل ضعف سيستم ايمني بسيار نگران کننده است و بنابر گزارش سازمان جهاني بهداشت، سالانه بيش از 200 هزار نوزاد بر اثر عفونت هايي که به درمان پاسخ نداده اند از بين مي روند.
مطالعات ديگري نشان مي دهد حدود 40 درصد از عفونت هايي که در نوزادان رخ مي دهد، در مقابل دارو مقاوم هستند. باکتري هاي مقاوم به دارو از هر راهي، از پوست گرفته تا مواد غذايي مي توانند به بدن راه يابند.
به دليل اهميت اين موضوع، در سراسر جهان تحقيقات گسترده اي در مورد باکتري هاي مقاوم به دارو و تاثير مواد غذايي و محيطي بر اين موضوع در حال انجام است.
محققان فنلاندي مطالعات تازه اي را در اين مورد آغاز کردند. در اين مطالعه شير مادر و مدفوع نوزاد 16 مادر و فرزند مورد بررسي قرار گرفت. محققان با رمزگشايي DNA و ژن هاي باکتريايي در بزرگترين آزمايشگاه توالي يابي DNA دريافتند گرچه ژن هاي مقاوم در برابر دارو از شير مادر به نوزاد منتقل مي شوند، ولي قند موجود در شير مادر، به رشد و افزايش باکتري هاي مفيد روده نوزاد کمک مي کند و تغذيه با شير مادر حداقل به مدت شش ماه، جمعيت باکتري هاي مقاوم به دارو را در بدن نوزاد به ميزان قابل توجهي کاهش مي دهند.
بر اساس گزارشي از دولت انگليس، با تکامل و افزايش باکتري هاي مقاوم به دارو و در صورت عدم اتخاذ راهکاري موثر، اين باکتري ها تا سال 2050 ميلادي، سالانه 10 ميليون نفر را در سراسر دنيا از بين مي برند.
نتايج اين مطالعه در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
بيشتر بدانيد : اگر به نوزاد خود شير مادر مي دهيد، بخوانيد
بيشتر بدانيد : ستايش شير مادر و 10 توصيه به مادران
بيشتر بدانيد : باورهاي نادرست درباره شير مادر
منبع :irna.ir
-
شنبه ۱ دي ۱۳۹۷ - ۸:۰۴:۱۲ PM
-
۵۴۸ بازدید
-
-
چه خبر