عادت هاي بد کودکي که باعث درد عضلاني در بزرگسالي مي شود
سلامت خانواده
بزرگنمايي:
چه خبر - عادت هاي اشتباه در کودکان که منجر به درد عضلاني در آينده مي شود
وضعيت نشستن، يکي از عوامل موثر در ايجاد اختلالات اسکلتي- عضلاني محسوب ميشود. پژوهشگران دانشگاهي، اين موضوع را در دانشآموزان ابتدايي بررسي کرده و لزوم توجه بيشتر به آن را مورد تاکيد قرار دادهاند.
قرارگيري در وضعيتهاي نامناسب در دوران کودکي رابطه مثبت و معنيداري با خطر ابتلا به کمردرد در بزرگسالي دارد. دنياي يک کودک را خانه، مدرسه و جامعه پيرامون آن تشکيل ميدهد. اين مکانها بايد از نظر وضعيت ايمني و بهداشت مناسب باشند. براي رسيدن به اين هدف، بايد عوامل موثر در اين زمينه که باعث تمرکز بيشتر و بهتر دانشآموزان به درس و معلم ميشوند، مثل روشنايي، گرما، سرما، سروصدا، وضعيت ميز و نيمکتها، ابعاد صندليها، نحوه نشستن، مورد توجه اوليا و مديران مدارس قرار بگيرند.
به بيان محققان، قرارگيري در يک وضعيت بدني نامناسب براي مدتزمان طولاني نهتنها باعث ايجاد اختلالات اسکلتي، عضلاني و فشارهاي نابجاي مکانيکي شده، بلکه اثرات منفي فيزيولوژيکي ازجمله گردش نامناسب خون، کاهش احساس راحتي و مشکلات رواني را به همراه دارد که اين عوامل ميتوانند روي وضعيت سلامتي، تعاملات اجتماعي، ارتباط با همسالان، بهداشت روان، غيبت مدرسه، شايستگي تحصيلي و شرکت در فعاليتهاي فيزيکي اثرگذار باشند. اگرچه شيوع درد اسکلتي، عضلاني با افزايش سن افزايش مييابد و تعداد زيادي از بزرگسالان دچار اين عارضه هستند، با اينوجود اولين زمان شروع اين دردها در دوران نوجواني و کودکي گزارش شده است.
به منظور بررسي بهتر اين موضوع مهم، محققاني از دانشگاه بيرجند به انجام پژوهشي مبادرت ورزيدهاند که در آن وضعيت نشستن کودکان ابتدايي در کلاسهاي درس و ارتباط آن با درد اندام فوقاني بهويژه پشت و گردن مورد بررسي قرار گرفته است.
در اين تحقيق توصيفي،تعدادي از دانشآموزان پسر پايه ابتدايي شهرستان بيرجند در دامنه سني 9 تا 13 مشارکت داشتهاند.
محققان، براي جمعآوري اطلاعات، پس از اخذ مجوزهاي مربوطه، دوربينهايي را براي تصويربرداري از نحوه نشستن دانشآموزان فوقالذکر نصب کردند تا رفتار مربوط به نشستن آنها را ارزيابي کنند. سپس، بهمنظور ارزيابي ميزان درد دانشآموزان، از يک پرسشنامه استاندارد استفاده شد.
براساس نتايج بهدست آمده از اين پژوهش،هرچه زاويه خم شدن گردن و همچنين چرخش گردن در دانشآموزان، بيشتر باشد، ميزان بروز درد اسکلتي- عضلاني گردن در آنها بيشتر است.
بنابر اين نتايج، با توجه به اينکه شيوع درد گردن در بين دانشآموزان، 38 درصد و ميانگين زاويه خم شدن گردن 31 درجه بود، به نظر ميرسد اين وضعيت، يعني خم شدن گردن به جلو هنگام نشستن در کلاس درس، يکي از وضعيتهاي خطرناک و آسيبزا براي اينگونه افراد بهشمار آيد.
بيشتر بدانيد : بالاخره روروک براي کودک مفيد است يا مضر؟
بيشتر بدانيد : نشستن کودکان در اين وضعيت ممنوع است!
بيشتر بدانيد : نشستن طولاني مدت و خطرات باورنکردني آن
منبع : jahansanat.ir
-
جمعه ۲۰ مهر ۱۳۹۷ - ۳:۰۵:۵۵ PM
-
۶۷۱ بازدید
-
-
چه خبر