تاثير ناباروري بر خواسته هاي جنسي زنان چقدر است
سلامت خانواده
بزرگنمايي:
چه خبر - تاثير ناباروري بر سرد مزاج شدن و اختلال جنسي زنان
يافتههاي يک مطالعه پژوهشي که نشريه انگليسيزبان جهاد دانشگاهي، IJFS به انتشار نتايج آن پرداخته است، به عوامل مؤثر بر اختلال عملکرد جنسي در زنان نابارور اشاره دارد.
ناباروري بهصورت ناتوان بودن در بارداري پس از داشتن رابطه جنسي منظم به مدت يک سال و بدون استفاده از روشهاي جلوگيري از بارداري، تعريف ميشود. بر اساس آمار ارائهشده توسط وزارت بهداشت و آموزش پزشکي ايران در سال 2009، شيوع ناباروري در ايران حدود 20 درصد تخمين زده ميشود که رقم بالايي بهحساب ميآيد.
يکي از مواردي که در خلال يا به دنبال ناباروري بروز ميکند، اختلال عملکرد جنسي است. اين اختلال شامل گروه ناهمگوني از اختلالات است که معمولاً با يک اختلال بزرگ باليني در توانايي فرد براي پاسخ جنسي و يا تجربه لذت جنسي، مشخص ميشود. اختلال عملکرد جنسي زنان، انواع گوناگوني دارد مانند، عدم نياز جنسي، برانگيختگي ضعيف، ناتواني در رسيدن به ارگاسم، درد در هنگام فعاليت جنسي و يا ترکيبي از اين مشکلات. اختلال عملکرد جنسي با ناباروري در ارتباط است و با کاهش يا نداشتن فعاليت جنسي ايجاد ميشود.
درواقع، اختلالات رفتاري جنسي خود ميتوانند يک دليل اوليه براي ناباروري نيز باشند.
يکي از مواردي که در خلال يا به دنبال ناباروري بروز ميکند، اختلال عملکرد جنسي است. اين اختلال شامل گروه ناهمگوني از اختلالات است که معمولاً با يک اختلال بزرگ باليني در توانايي فرد براي پاسخ جنسي و يا تجربه لذت جنسي، مشخص ميشود.
با توجه به اهميت شناسايي عوامل مؤثر بر اختلال عملکرد جنسي در زنان نابارور، محققيني از دانشگاه علومپزشکي مشهد و دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، مطالعهاي را انجام دادهاند که در آن، يک رويکرد مدرن با استفاده از مدلهاي آماري به کار گرفته شده است تا موضوع را بررسي کند.
در اين مطالعه، محققان فوق بر آن شدهاند تا عوامل مورداشاره فوق را شناسايي نموده و از اين طريق، به تصميم سازي درخصوص مداخلههاي مؤثر براي بهبود سلامت جنسي زنان نابارور، کمک نمايند.
در اين مطالعه مقطعي، اطلاعات ناباروري و همچنين انديس عملکرد جنسي زنان (FSFI) و متغيرهاي دموگرافيک شامل سن، وضعيت جسمي و ذهني، سابقه جراحي بستري و دارو و داشتن يک فرزند يا فرزندخوانده، توسط فرمهاي ويژه از بيماراني در شهر مشهد جمع آوري شدهاند.
متغيرهاي ناباروري که در اين مطالعه بررسي شدهاند شامل اين موارد بودهاند: طول ناباروري و درمان، علت ناباروري، نوع درمان، اميد براي بهبود، هزينه درمان و اطلاعاتي درباره ارتباط جنسي.
يافتههاي اين مطالعه مشخص کرد که نزديک به 72 درصد از زنان نابارور، از اختلال عملکرد جنسي رنج ميبرند که اين رقم، بسيار ناهنجار به نظر ميرسد!
سميه عليرضايي، محقق کميته پژوهش دانشجويي دانشکده پرستاري و مامايي دانشگاه علوم پزشکي مشهد که با همکاري دو محقق ديگر به انجام اين مطالعه پرداختهاند ميگويند: نتايج اين مطالعه نشان ميدهد که رضايت از همسر، ميتواند عملکرد جنسي را تا پنج برابر در زنان و مردان بهبود بخشد.
اين محققان ميافزايند: بر اساس نتايج حاصله، افرادي که درآمد پايين دارند، چهار برابر بيشتر از افرادي که درآمد بالا دارند، داراي مشکلات جنسي هستند.
به اعتقاد اين پژوهشگران: يافتهها همچنين نشان ميدهند که برخي عوامل مانند خودکارآمدي جنسي، رضايت زناشويي، رضايت جنسي، آموزش و حتي هزينه درمان ناباروري، با عملکرد جنسي در زنان نابارور در ارتباط هستند و توجه ويژه به هر يک، ميتواند از بار مشکل بکاهد.
گفتني است يافتههاي اين پژوهش که به يکي از معضلات روز جامعه ما پرداخته است، در نشريه بينالمللي پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي با عنوان International Journal of Fertility and Sterility منتشر شده است.
بيشتر بدانيد : مراحلي که يک زوج نابارور براي پيگيري ناباروري خود طي ميکنند
بيشتر بدانيد : علائم ناباروري در زنان
بيشتر بدانيد : 10 عاملي که موجب ناباروري در مردان ميشود
بيشتر بدانيد : درمان ناباروري زنان با رژيم غذايي
منبع : sinapress.ir
-
چهارشنبه ۲۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۳:۰۸ AM
-
۵۷۹ بازدید
-
-
چه خبر