سقط جنين بر اثر مصرف نمک يد دار واقعيت دارد؟
سلامت خانواده
بزرگنمايي:
چه خبر - سقط جنين بر اثر مصرف نمک يد دار
دکتر حسين دلشاد فوق تخصص بيماريهاي غدددرون ريز و متابوليسم و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با اشاره به اهميت مصرف يد در بدن اظهار داشت: يـد يکي از ريز مغذي هاي حياتي براي سوخت و ساز بدن است. يد براي ساختن هورمون تيروئيد در بدن مورد استفاده قرار مي گيرد. در غياب يد اين هورمونها نميتوانند ساخته شوند و فرد دچار کم کاري غده تيروئيد مي گردد که بر حسب سن ابتلا دچار عوارض متعددي مي شود. يد در طبيعت موجود است و متاسفانه يد موجود در مواد غذايي به اندازه اي نيست که نياز روزانه فرد را تامين نمايد.
بنابراين هر فرد روزانه به مکمل يد نياز دارد که با اضافه نمودن يد به آب يا مواد غذايي جبران ميگردد. نظر به اينکه نمک طعام توسط اقشار مختلف جامعه بطور روزانه و در تمام فصول سال به يک مقدار ثابت مورد مصرف قرار مي گيرد بنابراين مناسبترين ماده براي يد دار نمودن و تامين يد مورد نياز افراد جامعه انتخاب گرديد.
يد دار نمودن نمک طعام با يدات پتاسم صورت ميگيرد. در کارخانجات توليد نمک يد دار؛ به هر گرم نمک مقدار 40 گاما يدور يا يدات پتاسم اضافه ميشود و لذا با در نظر گرفتن مصرف سرانه حداقل 5 گرم نمک يد دار مقدار 200 ميکرو گرم يد به هر فرد خواهد رسيد. نياز روزانه افراد به يد بين 100 تا 300 ميکروگرم و بطور ميانگين حدود 150 ميکروگرم است که با مصرف نمک يد دار تامين مي گردد. مصرف نمک زياد چه از نوع يد دارشده و چه از نوع نمک غير يده باعث افزايش فشار خون مي گردد و اين ادعاد که نمک طبيعي و دست نخورده فشار خون را تنظيم مي کند پشتوانه علمي ندارد.
کمبود يد بخصوص نزد زنان باردار با عوارضي از جمله سقط جنين، تولد نوزاد مرده، ناهنجاريهاي مادرزادي، افزايش مرگ و مير نوزادان، عقب ماندگي ذهني و اختلال رشد و نمو کودک همراه است. تامين يد مورد نياز مادر در طي بارداري بسيار حياتي است و مطالعات بسيار زيادي ازچند دهه قبل وجود دارد که براستفاده از نمک يد دار و حتي مکمل يد در بارداري حمايت مي کنند. دسترسي به اين مکتوبات علمي با جستجو در فضاي مجازي کار بسيار آسان است. بنابراين به زعم انتشار مطالب غيرعلمي در فضاي مجازي، مصرف يد در بارداري نه تنها باعث سقط جنين نمي شود بلکه باعث جلوگيري از آن و بسياري ديگر از عوارض ناشي از کمبود يد در جنين و نوزاد مي گردد.
مصرف يد همانند ديگر درشت مغذي ها و ريز مغذي ها بايد در محدوده فيزيولوژيک باشد. بديهي است که مصرف بيش از مورد نياز يد نيز مي تواند زيان آور باشد.
بر اساس تحقيقات انجام شده در ايران در طي سي ساله گذشته که در مجلات علمي معتبر دنيا به چاپ رسيده اند، تا سه دهه قبل شيوع گواتر و اختلالهاي ناشي از کمبود يد از جمله کم کاري تيروئيد درحدهيپرآندميک بوده و حدود 80 درصد کودکان، زنان، و مردان ايراني مبتلا به گواتر (بزرگي غده تيروئيد) در اثر کمبود يد بودند که پس از يک دهه يد رساني همگاني، شيوع گواتر ناشي از کمبود يد به کمتر از 5 درصد رسيده و ضريب هوشي دانش آموزان ايراني نيز بطور قابل ملا حظه اي افزايش يافته است.
در حال حاضر کم کاري تيروئيد ناشي از کمبود يد در جامعه ايراني بسيار بسيار اندک است و بيماراني که از کم کاري تيروئيد رنج مي برند مبتلا به نوعي اختلال خود ايمني در بدن هستند که باعث کم کاري تيروئيد آنها مي شود. چون اين بيماري هميشگي است بنابراين بيمار بايد تا آخر عمر از قرص تيروئيد استفاده نمايد.
درپايان به همه افراد جامعه توصيه مي شود که از نمک يد دار تصفيه شده استفاده کنند و بيماران مبتلا به بيماريهاي قلبي عروقي، کليوي و يا ساير بيماران مقدار مصرف روزانه نمک خود را با پزشک معالج خود تنظيم کنند. زنان باردار علاوه بر مصرف نمک يد دار از سه ماه قبل از بارداري و در طول بارداري و شيردهي نياز به حداقل 150 ميکرو گرم يد اضافي در روز دارند که با مصرف فرآورده اي دارويي داراي حداقل 150 ميکرو گرم يد که توسط پزشک معالج تجويز مي شود تامين خواهد شد. مصرف نمک يد دار در حد توصيه شده براي تمام افراد جامعه ضروري بوده و با هيچگونه عارضه جانبي همراه نيست.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : براي پيشگيري از تيروئيد, نمک يددار در نمکدان شيشه اي ممنوع!
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : در دوران بارداري يد مصرف کنيد!!
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : منابع غذايي سرشار از يد
منبع : sinapress.ir
-
چهارشنبه ۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۸:۵۷ AM
-
۵۴۰ بازدید
-
-
چه خبر