بزرگنمايي:
چه خبر - باقلوا ترکي براي شب يلدا سال 96
باقلوا دسر کشورهاي خليج خاورميانه و مديترانه است و درست کردن در هر کشور با کشوره ديگر کمي متفاوت است. ترکيه، سوريه، لبنان، يونان، اردن، اسرائيل، افغانستان، ايران، ارمنستان و بسياري ديگر از کشورها همگي اين شيريني را به شيوه خودشان درست مي کنند. اين شيريني با لايه هاي کره اي از خمير فيشل و آجيل هاي سرخ شده (معمولا پسته، گردو يا بادام و ... ) درست شده و در شربت شيرين که اغلب عسل است پوشانده مي شود. ديگر طعم دهنده ها شامل دارچين، گل رز، گل ميخک و پوست پرتقال است.
مواد لازم براي تهيه باقلوا ترکي ( باقلوا استانبولي ) براي شب يلدا سال 96
با اين مقدار مواد اوليه مي توانيد حدود 28 قطعه باقلوا درست کنيد
گردو : 250 گرم
پسته خرد شده : ¼ فنجان
پودر قند : 1 قاشق چاي خوري
دارچين زمستانه : 2 چوب
کره بدون نمک : 1 بسته
خمير يوفکا : 1 بسته
مواد لازم براي شربت باقلوا ترکي ( باقلوا استانبولي ) براي شب يلدا
پودر قند، آب و عسل : هر کدام ¾ فنجان
مرحله اول تهيه باقلوا ترکي ( باقلوا استانبولي ) براي شب يلدا
فر را روي دماي 350 درجه فارنهايت قرار دهيد.
گردو، پسته، پودر قند و دارچين را با هم مخلوط کرده و بکوبيد. دقت داشته باشيد کوبيدن شما نبايد به شدتي باشد که مغزها له و آرد نشود. مخلوط را به يک کاسه ديگر منتقل کنيد.
مرحله دوم تهيه باقلوا ترکي ( باقلوا استانبولي ) براي شب يلدا
کره را روي گاز ذوب کنيد.
با قلمو کره آب شده را به کف ظرف و ديواره هاي ظرف بنزدي تا آغشته به کره شود.
مرحله سوم تهيه باقلوا ترکي ( باقلوا استانبولي ) براي شب يلدا
يک دستمال آشپزخانه را نمدار کرده و روي خميرها قرار دهيد. دقت کنيد که خيلي خيس نباشد. اين کار به اين دليل است که خميرها به راحتي از هم جدا شده و شکل بگيرند.
مرحله چهارم تهيه باقلوا ترکي ( باقلوا استانبولي ) براي شب يلدا
يک لايه از خمير را برداشته و کف ظرف قرار دهيد.
مرحله پنجم تهيه باقلوا ترکي ( باقلوا استانبولي ) براي شب يلدا
مقدار از مخلوط مغزها را روي لايه بريزيد. يک لايه ديگر خمير روي مغزها قرار داده و مجدد روي آن مخلوط مغزها را بريزيد. اين کار را تا جايي ادامه دهيد که نزديک به 6 لايه داشته باشيد. دقت کنيد که بين هر لايه بايد به خمير يوفکا با قلمو روغن بزنيد.
مرحله ششم تهيه باقلوا ترکي ( باقلوا استانبولي ) براي شب يلدا
با چاقو مطابق شکل باقلوا را قبل از پختن برش دهيد.
مرحله هفتم تهيه باقلوا ترکي ( باقلوا استانبولي ) براي شب يلدا
باقلوا را براي 45 دقيقه درون فر قرار دهيد تا رويه آنها طلايي قهوه اي شود.
مرحله هشتم تهيه باقلوا ترکي ( باقلوا استانبولي ) براي شب يلدا
براي درست کردن شربت، شکر، آب و عسل را در يک کاسه مخلوط کرده و براي 10 دقيقه بجوشانيد.
مرحله نهم تهيه باقلوا ترکي ( باقلوا استانبولي ) براي شب يلدا
بعد از درست شدن شربت و خنک شدن باقلوا با چاقو مطمئن شويد که باقلواها جدا شده اند. شربت را روي باقلواها ريخته و حدود 3 ساعت بگذاريد تا کاملا به خورد باقلواها برود. اين باقلوا را مي توانيد براي 5 روز نگهداري کنيد.
باقلوا ترکي ( باقلوا استانبولي ) براي شب يلدا
منبع: سيمرغ