بزرگنمايي:
چه خبر - تاثير ورزش بر افزايش عمر بيولوژيکي
آيا ورزش شديد و منظم مي تواند " چشمه جواني " شما باشد؟ تحقيقات جديد نشان مي دهند که مي تواند – حداقل براي جواني سلول هاي بدن تان.
به گفته لري تاکر Larry Tucker ، استاد علوم ورزشي در دانشگاه يانگ برينگهام در ايالت يوتا:
" فقط به اين دليل که سن شناسنامه شما 40 ساله است به اين معني نيست که از نظر بيولوژيکي هم 40 ساله باشيد. همه ما افرادي که کمتر از سن واقعي خودشان به نظر مي رسند را مي شناسيم. هر چه فعاليت بدني ما بيشتر باشد، پيري بيولوژيکي، کمتر در بدن ما هويدا مي شود. "
او و همکارانش داده هاي يک نظر سنجي که از 5800 آمريکايي گرفته شده را بررسي کردند. محققان نتيجه گرفتند افرادي که به طور مدام سطوح بالايي از فعاليت فيزيکي داشتند به طور قابل توجهي " تلومر" هاي طولاني تري نسبت به افرادي که فعاليتشان متوسط بوده يا بدون فعاليت بوده اند، داشتند.
تلومر telomeres: پروتئين انتهاي کروموزوم هاست. هر بار که يک سلول تکرار مي شود، کمي از کلاهک انتهايي آن را از دست مي دهد. بنابراين هر چه سنتان بالاتر برود، تلومرها کوتاه تر خواهند شد.
محققان به اين نتيجه رسيدند، تلومر ها در بزرگسالاني که سطح بالاي فعاليت فيزيکي دارند، 7 سال کمتر از کساني که فعاليت متوسط داشته اند، پير شده. و 9 سال کمتر، نسبت به افرادي که فعاليتي ندارند.
نويسنده مطالعه " فعال بودن" را با دويدن آهسته، 30 دقيقه براي زنان يا 40 دقيقه براي مردان، 5 روز در هفته تعريف کرده است.
به گفته تاکر " اگر مي خواهيد تفاوت واقعي در کاهش پيري بيولوژيکي خود مشاهده کنيد، ورزش کم به دردتان نمي خورد. بايد به طور منظم و با شدت بالا ورزش کنيد. "
" اين مطالعه در واقع ثابت نمي کند که ورزش کوتاه شدن تلومرها را به تاخير مي اندازد. با اين حال " ما مي دانيم که فعاليت فيزيکي منظم باعث کاهش مرگ و مير و طول عمر مي شود و در حال حاضر ما مي دانيم که اين مزيت ممکن است به دليل حفظ طول تلومرها باشد. "
اين مطالعه در شماره جولاي 2017 مجله Preventive Medicine منتشر شده است.
منبع: سيمرغ