بزرگنمايي:
چه خبر - نان کرمدار خانگيمواد لازم خمير
کره به دماي محيط رسيده : 50 گرم
شکر : 50 گرم
آّب ولرم : 100 ميلي ليتر
مايه خمير فوري : 7 گرم
تخم مرغ : يک عدد
نمک : يک چهارم ق چ کمي سرپر
وانيل : يک پينچ
آرد نان : حدود 250 الي 270 گرم
مواد لازم کرم وانيلي
زرده تخم مرغ: يک عدد
شير : 125 ميلي ليتر
اسانس وانيل : يک دوم ق چ
شکر : 35 گرم
آرد : 10 گرم
مواد لازم رومال
تخم مرغ : يک عدد
رنگ زرد زعفراني (به دلخواه) : يکي دو قطره
طرز تهيه خمير
شکر، نمک، وانيل، مايه خمير و 250 گرم از آرد را با قاشق خوب مخلوط نماييد. مرکز مواد را کمي گود نموده تخم مرغ و آب ولرم را اضافه کنيد.
سپس مواد را مجدد هم بزنيد تا حالت خميري پيدا کنند خمير را حدود پنج دقيقه ورز دهيد سپس کره را کم کم به خورد خمير دهيد و حدود ده دقيقه ديگر خمير را ورز دهيد تا خمير نرم و لطيفي حاصل شود.
اگر احساس کرديد خمير شل است از آرد باقي مانده کم کم استفاده نماييد اما مراقب باشيد با استفاده بيش از حد از آرد، خمير را سفت نکنيد.
کف و ديواره هاي يک کاسه بزرگ را به روغن مايع آغشته نماييد، خمير را چانه کنيد در کاسه بگذاريد رويش را نيز با کمي روغن مايع چرب کنيد سپس روي ظرف را با سلفون يا پارچه بپوشانيد و حدود دو ساعت در فضايي نسبتا گرم قرار دهيد تا ور آيد و حجمش دو برابر شود.
پس از ورآمدن، دستتان را مشت کنيد و پف خمير را بگيريد سپس خمير را در حد بيست ثانيه ورز دهيد بعد به چانه هايي حدود 70 گرمي تقسيم کنيد. روي چانه ها را با پارچه بپوشانيد بعد از چانه اول شروع به فرم دادن کنيد.
هر چانه را با وردنه به صورت مستطيلي به ابعاد 8 در 16 باز کنيد به اندازه يک قاشق سوپخوري از کرم برداريد و در يکي از عرض هاي مستطيل به صورت نواري قرار دهيد سپس از همان سمت خمير را رول کنيد.
کف سيني فر را با روغن جامد چرب نماييد و خميرها را با فاصله از هم در سيني بچينيد. روي آن ها را با پارچه بپوشانيد و در فضاي گرمي قرار دهيد تا دوباره تغيير حجم دهند. سپس يک تخم مرغ کامل را با چنگال بزنيد يکي دو قطره رنگ زرد زعفراني اضافه نماييد و با قلم مو روي خمير را رومال نماييد.
سيني را در فر از پيش گرم شده به دماي 190 درجه سانتي گراد به مدت تقريبي 10 الي 15 دقيقه قرار دهيد در حدي که روي نان ها کاملا طلايي و سرخ شود.
طرز تهيه کرم وانيلي
شير را در ظرف مناسبي ريخته بر روي شعله ملايم قرار دهيد تا داغ شود. زرده تخم مرغ را با شکر و آرد با قاشق هم بزنيد تا کاملا با هم ترکيب شوند سپس کمي از شير داغ به ترکيب تخم مرغي اضافه کنيد و هم بزنيد بعد مابقي شير را نيز اضافه کنيد و همه را با هم، هم بزنيد و مجددا بر روي شعله برگردانيد و مرتب هم بزنيد تا به جوش آيد و کاملا غليظ شود.
پس از آن که غليظ شد از روي شعله برداريد به ظرف ديگري انتقال دهيد و رويش پلاستيک فريزر بگذاريد تا رويه نبندد و کاملا خنک شود، زماني که کاملا خنک شد اسانس وانيل را بيفزاييد و از کرم استفاده کنيد.
نکته
از آرد نان فانتزي استفاده کنيد که مي توانيد از نانوايي هاي نان فانتزي تهيه کنيد.
مايه خمير فوري را مي توانيد از لوازم قنادي ها تهيه کنيد.
در برخي دستورها مايه خمير ابتدا با آب ولرم يا شير ولرم به همراه کمي شکر ترکيب مي شود و عمل مي آيد و سپس به ترکيبات خمير اضافه مي شود اما در اينجا مستقيما به مواد خشک اضافه شده است و نتيجه در هر دو حالت يکي است و فرقي نمي کند از چه شيوه اي استفاده شود.
هنگام اضافه کردن کره به خمير، خمير کمي شل و چسبنده مي شود اما پس از اين که کل کره به خورد خمير مي رود و خمير ورز مي خورد حالت چسبندگي خمير از بين مي رود.
آب مورد استفاده در خميرها بايد ولرم باشد زيرا اگر داغ باشد خمير بوي ترشيدگي مي گيرد و اگر سرد باشد يا خمير عمل نمي آيد يا به سختي عمل مي آيد.
منبع : ماهنامه کيک و شيريني