بزرگنمايي:
چه خبر - مواد مورد نياز شيريني ونيزي براي نوروز
آرد ( الک شده ) : 250 گرم
کره ( خرد شده ) : 200 گرم
پودر قند : 1 عدد
شکلات تخته اي : 100 گرم
ترافل رنگي : به ميزان لازم
بيکينگ پودر : 1 ق چ
وانيل : يک چهارم ق چ
نمک : يک هشتم ق چ
روش پخت
کره و پودر قند را داخل ظرفي ريخته و با دور کند همزن برقي بزنيد تا لطيف شود.
2 تخم مرغ را داخل کاسه اي ريخته و به وسيله چنگالي در حد مخلوط شدن زرده و سفيده بزنيد.
بعد به همراه وانيل به مخلوط پودر قند افزوده و با همزن برقي به مدت 30 ثانيه مخلوط کنيد.
آرد، بيکينگ پودر و نمک را داخل کاسه اي با هم الک کرده و به تدريج به مواد افزوده و با ليسک مخلوط کنيد تا خميري نرم به دست آيد.
خمير را در قيفي با سرماسوله شکوفه بريزيد.
سپس با فاصله داخل سيني فر که از قبل با مقداري روغن مايع چرب و به آرد آغشته شده، در ابعاد مساوي و يکدست قيف بزنيد.
سيني را در طبقه وسط فر از قبل با دماي 180 درجه سانتي گراد گرم شده، حدود 15 دقيقه قرار داده تا ترد شده و به رنگ طلايي کم رنگ درآيد. سپس آن را از فر خارج کنيد و کنار بگذاريد تا خنک شود.
دو طرف شيريني را داخل شکلات (ذوب شده) زده و روي پنجره سيمي قرار دهيد. سپس با ترافل رنگي تزيين کنيد.
نکته : اين شيريني داخل ظرف دردار و در دماي محيط به مدت 20 روز قابل نگهداري مي باشد.
تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت
براي تهيه آرد ذرت، دانه هاي خشک شده ذرت را آسياب مي کنند. آرد به دست آمده کرم يا زردرنگ است. اين آرد در تهيه بعضي غذاها و به ندرت در تهيه بعضي کيک ها و نان ها استفاده مي شود.
_ براي نشاسته ذرت دانه هاي خشک شده ذرت را آسياب نمي کنند. درواقع نشاسته آن ها را در مي آورند. به اين صورت که ابتدا يکي دو روز آن ها را خيس مي کنند. بعد از اين مدت يک شيره سفيدرنگ از وسط آن ها بيرون مي آيد. اين شيره را خشک مي کنند که بعد از خشک شدن بسيار لطيف مي شوند. به اين محصول نشاسته ذرت گفته مي شود.
_ اگر مقداري از اين نشاسته را بين دو انگشت يک دست بگيريد و مقدراي آرد معمولي بين دو انگشت دست ديگر و به آرامي انگشتانتان را به هم بماليد، حس مور موري را کاملا احساس مي کنيد. البته اين دليل بر زبري نشاسته نيست، بلکه به خاطر جنس و خاصيت آن است.
_ آردي که از ذرت زرد رنگ خشک و آسياب شده به دست آيد آرد ذرت و به نشاسته اي که از دانه هاي خشک شده ذرت سفيد رنگ به دست مي آيد، نشاسته ذرت گفته مي شود.
منبع : ماهنامه سرآشپز