بزرگنمايي:
چه خبر -
ورزش مزاياي سلامتي خيلي زيادي براي بدن ما دارد.به عنوان مثال تحقيق قبلي نشان داد افرادي که به طور منظم ورزش مي کنند خطر بيماري هاي قلبي، ديابت و سرطان در آن ها نسبت به افرادي که ورزش نمي کنند، کمتر است. علاوه بر اين ورزش باعث بهتر شدن خلق و خو و سلامت روان افراد مي شود. پژوهشي ديگر نشان مي دهد افرادي که ورزش مي کنند اميد به زندگيشان نسبت به سايرين بيشتر است.
اما مطالعه اخير نشان داده است که ورزش به تنهايي – بدون يک رژيم غذايي سالم – براي کمک به کاهش وزن يا حفظ وزن افراد کافي نيست.
زماني که نوبت به تشخيص علت چاقي مي رسد " چيزي که واقعا نياز است مورد توجه قرار گيرد اين است که افراد چه چيزي مي خورند. " در مطالعه جديد محققان دريافتند فقط ورزش کردن، نقشي در چگونگي کنترل وزن افراد ندارد.
در حقيقت برخي از افرادي که در طول دوره دو ساله مطالعه فقط ورزش مي کردند وزن بيشتري اضافه کرده بودند. در حالي که در همين حين افرادي که کمتر ورزش مي کردند اما رژيم غذايي هم داشتند، وزن بيشتري در طول دوره مطالعه از دست داده بودند. اين يافته ها نشان مي دهد که فعاليت بدني به تنهايي براي پيشگيري از اضافه وزن کفايت نمي کند.
مطالعه جديد روي بيش از 1900 نفر در آمريکا، غنا، آفريقاي جنوبي، جامائيکا و سيشل ( جزيره اي در اقيانوس هند ) انجام شد. در ابتداي مطالعه از تمام شرکت کنندگان خواسته شد که به مدت يک هفته دستگاه ردياب و کنترل ضربان قلب به خودشان وصل کنند تا مدت زماني که به ورزش مي پردازند مشخص شود. محققان از اين اطلاعات براي راهنماي دستورالعمل هاي فعاليت هاي فيزيکي شرکت کنندگان استفاده کردند که پيشنهاد مي دهد افراد به طور متوسط حداقل هفته اي دو و نيم ساعت در هفته ورزش کنند.
همچنين قد، وزن و چربي هر کدام از شرکت کنندگان را سه بار اندازه گيري نمودند: در آغاز اين مطالعه، يک سال بعد و دو سال بعد.
هنگامي که مطالعه آغاز شد، شرکت کنندگان از غنا به صورت متوسط، حداقل وزن را داشتند و کساني که از ايالات متحده بودند، بيشترين وزن را. متوسط وزن هر دو مردان و زنان در غنا 139 پوند بود. (63 کيلوگرم)، در حالي که وزن متوسط مردان آمريکايي 206 پوند بود. (93 کيلوگرم) و از زنان آمريکايي، 202 پوند بود. (92 کيلوگرم).
در پايان دوره مطالعه دو ساله محققان دريافتند که افرادي که فقط دستورالعمل هاي آغاز مطالعه را براي داشتن تمرينات ورزشي انجام داده بودند نسبت به افرادي که راهنمايي نشده بودند، وزن بيشتري اضافه کردند.
الگوي ورزش چه در کساني که وزن کم کرده بودند و چه کساني که وزن اضافه کرده بودند فقط در مطالعه اي که در آمريکا انجام شده بود صحت نداشت – محققان مشاهده کردند که همين الگو در 5 کشور ديگر هم وجود دارد. به همين دليل مي توان نتيجه گرفت که اين الگو در ساير جمعيت ها هم صحت داشته باشد.
*کاملا مشخص نيست که چرا ورزش به تنهايي به کاهش وزن افراد کمک نمي کند يا ممکن است گاهي باعث اضافه وزن هم بشود. يک توضيح احتمالي اين است که ورزش اشتها را زياد مي کند و خيلي ساده باعث مي شود که افراد بيشتر غذا بخورند. ولي نتايج اين مطاله قطعا به اين منظور نيست که افراد ورزش کردن را کنار بگذارند.بلکه براي کاهش وزن در کنار ورزش نياز به يک رژيم غذايي کم کالري هم داريد.
منبع: سيمرغ