آخرین اخبار

نکاتي مهم در پخت شله زرد نذري شيريني پزي

نکاتي مهم در پخت شله زرد نذري

  بزرگنمايي:

چه خبر - شله زرد يکي از دسرهاي اصيل ايراني است که بيشتر در ايام مذهبي به عنوان نذري پخته مي شود. معمولا خانم هاي ايراني طرز تهيه اين دسر را به خوبي ميدانند ولي گاهي براي تهيه آن به مقدار زياد دچار مشکل ميشوند. شما ميتوانيد با چند برابر کردن مقادير مشخصي که در دستور زير آمده به راحتي از پس پخت شله زرد نذري بربياييد. مواد لازم براي تهيه شله زرد نذري : ( براي 5 کاسه کوچک )برنج ايراني : 1 پيمانهشكر : 1 پيمانهنبات خرد شده : 1 پيمانهگلاب : 1 پيمانهآب : 7 پيمانهزعفران پودر شده : يک قاشق چايخوريخلال بادام : 50 گرمخلال پسته و بادام : براي تزئينپودر دارچين : براي تزئين طرز تهيه شله زرد نذري
1 - برنج را از شب خوب شسته و با مقداري آب سرد خيس کنيد. روز بعد برنج خيس خورده را کمي با دست خرد کنيد. به اندازه 7 برابر برنج ، آب داخل ظرف مناسب بريزيد و روي حرارت زياد قرار دهيد تا بجوشد ، آب برنج را خالي كنيد و برنج را داخل آب در حال جوش بريزيد. منتظر شويد تا دوباره آب جوش آيد و سپس حرارت زير قابلمه را کم کنيد و بگذاريد برنج خوب مغز پخت شده و باز شود. ( حدود 2 ساعت کافيست ) . برنج در حال پختن را زياد هم نزنيد ، در حد يکي دو بار جابجا کردن برنج و مطمئن شدن از ته نگرفتن آن کافيست. 2 - نبات و شکر را در ظرفي بريزيد و کمي آب جوش روي آن بريزيد و کنار بگذاريد تا شکر و نبات داخل آب حل شود. مي توانيد براي تسريع حل شدن ، قابلمه را روي حرارت بگذاريد و هم بزنيد تا شکر و نبات داخل آب حل شود. سپس اين محلول را صاف کنيد تا ناخالصي شکر و نخ هاي نبات گرفته شود. محلول را به برنج پخته شده اضافه کنيد و کمي هم بزنيد تا برنج و محلول شکر به خوبي مخلوط شود. اگر احساس کرديد شله زرد شما سفت است ، ميتو انيد به اندازه يک تا دو پيمانه آب جوش اضافه کنيد تا غلظت دلخواه به دست آيد. 3 - بعد از اينکه شله زرد کمي غليظ شد ، زعفران ، گلاب و 50 گرم خلال بادام را به آن اضافه کنيد و مرتب هم بزنيد. بعد از ريختن شکر بايد همزدن را به طور مرتب انجام دهيد تا ته نگيرد. بعد از هم زدن مداوم شله زرد ، درب ظرف را بگذاريد و روي حرارت خيلي ملايم بگذاريد 15 دقيقه حرارت ببيند. 4 - وقتي شله زرد کاملا جا افتاد حرارت زير ظرف را خاموش کنيد و يک دم کني روي آن بگذاريد و به مدت 30 دقيقه در جايي گرم تر از دماي محيط ( به طور مثال فر خاموشي که از چند ساعت قبل با حرارت 150 درجه سانتيگراد گرم شده باشد ) قرار دهيد تا دم بكشد و بعد از اين مدت شله زرد را در ظرف مناسب بريزيد و با دارچين و خلال بادام و پسته روي آن را تزئين و سرو كنيد. نكته :1 - براي سهولت در نتيجه ميتوانيد از برنج نيم دانه استفاده کنيد که در آن صورت بايد مقدار برنج نيم دانه را دو برابر ميزان معمولي در نظر بگيريد. 2 - اندازه شكر و در واقع شيرين بودن طعم شله زرد به ذائقه افراد بستگي دارد ولي به طور معمول اندازه شكر تقريبا دو برابر اندازه برنج در نظر گرفته ميشود و بهتر است شكر را قبل از استفاده در شله زرد ، در كمي آب حل کرده و صاف کنيد تا دانه هاي شكر كاملا در شله زرد حل شده و ناخالصي نداشته باشد. 3 - دقت كنيد قبل از باز شدن كامل برنج ، شكر را به آن اضافه نكنيد چون باعث خام ماندن مغز برنج ميشود. 4 - براي دم كردن زعفران به طور معمول يك قاشق چايخوري زعفران را در يك استكان آب جوش دم ميكنند ، ولي بهتر است براي شله زرد كمي مقدار زعفران خشك را افزايش دهيد.



منبع : زندگي ايده ال





ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

کيک صبحانه تابه اي، بدون نياز به فر درست کنيد

طرز تهيه شکلات صبحانه خانگي

طرز تهيه سوهان کنجدي مخصوص عيد نوروز

طرز تهيه شيريني بدون فر با هويج

شيريني پفکي نارگيلي

طرز تهيه شيريني بهشتي، شيريني سنتي ايران

کلمپه شيريني مناسب عيد نوروز

طرز تهيه شيريني برنجي براي پذيرايي عيد

طرز تهيه مرنگ ( شيريني پفکي )

طرز تهيه پنکيک ليمو و پنير خامه اي

طرز تهيه توپک هاي زردآلويي براي نوروز

کوکي پاي، شيريني مورد علاقه کودکان

طرز تهيه شيريني شکلاتي براي نوروز

طرز تهيه دونات خانگي، خوشمزه ترين شيريني خانگي

نکات کليدي براي هم زدن سفيده تخم مرغ

آموزش نرم کردن کره در شيريني پزي

آموزش تصويري تهيه ژله رولي ( ژله فرفره اي )

طرز تهيه کاپ کيک ( کيک فنجاني ) بدون فر

شيريني سيب و دارچين، يک شيريني ساده زمستاني

ميني چيز کيک ليمويي، يک دسر آسان، خوشمزه و بي دردسر

ژله نارنگي، يک دسر زمستاني نيم ساعته

ميوه شب يلدا :تزيين ميوه با شکلات، يک ميوه آرايي خوشمزه براي شب يلدا

مربا گلابي، يک مرباي پاييزي خوش طعم

کيک شب يلدا، کيک انار يخچالي درست کنيد

چيز کيک کدو حلوايي دو لايه، يک دسر پاييزي خوشمزه و آسان

سوفله شکلاتي بدون آرد، يک دسر خوشمزه نيم ساعته

شيريني ليمويي، يک شيريني خوش طعم و خوشبو براي عصرهاي پاييز

شيريني بروني گردو و شکلات، يک شيريني خوش طعم و ساده

پاي سيب خانگي، يک دسر خوش طعم پاييزي

دسر طالبي، يک دسر سريع، سالم و خوشمزه

پاي بستني شکلاتي، يک دسر يخچالي آسان براي عاشقان شکلات

کيک يخچالي شکلاتي با تکه هاي شکلات + فيلم آموزشي

فالوده شيرازي خانگي را با اين دستور عالي درست کنيد

پودينگ شکلات و بستني، يک دسر آسان و خوش طعم تابستاني

طرز تهيه بستني ميوه اي،5بستني خانگي که ميتوانيد با هلو درست کنيد

کيک ماست ليمويي، يک عصرانه عالي براي روزهاي گرم تابستان

پاي توت فرنگي پيچيده شده با پنير خامه ايي، يک دسر خوش طعم تابستاني

طرز تهيه شکلات برگي، يک تزئين زيبا براي کيک و دسر خانگي

کيک عروسي 2018 با تم طلايي، جديدترين مدل کيک عروسي

حلوا پسته، يک حلواي مقوي و متفاوت براي افطار ماه رمضان

خاگينه گردو، يک دسر عالي براي افطار ماه رمضان

اسلايس خرما و بادام، يک افطاري خوشمره با نستله

خرما شکم پر، يک دسر عالي براي افطار ماه رمضان

افطار امروز، شير برنج مکزيکي درست کنيد

فرني نارگيلي با پودر کاستارد، يک دسر عالي براي افطار ماه رمضان

افطاري چي بپزيم؟ فرني سه رنگ درست کنيد

افطاري چي بپزيم؟ خرما بريج، يک دسر سنتي و مقوي

تزيين سفره افطار ماه رمضان با نان و پنير و سبزي مجلسي

4 نکته مهم در استفاده از خامه قنادي

دستور تهيه پنكيك خانگي بسيار راحت و خوشمزه!