بزرگنمايي:
با نزديک شدن به سال جديد و عيد نوروز بسياري از خانمهاي باسليقه ي خانه دار مشغول پختن شيريني هاي خانگي خواهند شد که اين امر خود حال و هواي عيد را در منزلها محسوس تر خواهد کرد، در اينجا گلچيني از بهترين شيريني ها ي مخصوص عيد به همراه ساده ترين روش تهيه ي آنها تقديم شما همراهان هميشگي سيمرغ خواهد شد، کافيست بر روي هر کدام از شيريني هاي دلخواهتان کليک کنيد :
شيريني و کيک هاي مناسب نوروز
کلمپه شيريني مناسب عيد نوروزمواد لازم براي تهيه کلمپه :
آرد ک يک کيلو
روغن جامد يا کره : 400 الي 500 گرم
تخم مرغ : 2 عدد
شکر : 200 گرم
شير به همراه کمي آب : نصف ليوان
هل و وانيل : به ميزان لازم
مواد لازم براي وسط کلمپه :
خرماي بدون هسته : 400 گرم
مغز گردوي خورد شده : 200 گرم
هل، قلمفور و جوزهندي : به ميزان لازم
باديون و زنجبيل : به ميزان لازم
پودر پسته براي تزيين : به ميزان لازم
طرز تهيه کلمپه :
ابتدا دو عدد تخم مرغ را به همراه هل و وانيل خوب زده، سپس روغن را اضافه کرده و پس از آن شکر و آرد . اين مواد را خوب مخلوط کنيد و بعد از آن مخلوط شير و آب را بيا فزاييد تا خمير لطيف و نرمي به دست آيد.
مواد داخل کلمپه را کاملا يکدست با هم مخلوط کرده و کنار بگذاريد.
به دو روش مي توانيد کلمپه را قالب زده و آماده کنيد :
روش اول : خمير را با وردنه روي سطحي صا ف پهن کرده و با ته فنجان يا ليوان به شکل دايره هاي هم اندازه در آوريد و پس از آن که مواد خرمايي که به شکل گلوله هاي کوچک در آورده ايد را وسط آن گذاشتيد يک دايره ي خميري را روي آن قرار داده و دور آن را ببنديد و مثل خمير قطا ب بپيچيد.
روش دوم : خميرها را با دست گلوله اي شکل کرده، کف دست پهن کنيد و مواد خرما را وسط آن قرار داده و اطراف آن را ببنديد و سپس با استفاده از قالبهاي مخصوص کلمپه روي آن را قالب بزنيد .
وقتي همه ي کلمپه ها پيچيده و آماده شدند آنها را داخل سيني فر چيده و در طبقه ي وسط و با دماي 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقيقه گذاشته و پس از پخته شدن روي آن را با پودر پسته تزيين کنيد و بگذاريد سرد شده ، سپس نوش جان کنيد.
قطاب خانگي شيريني مخصوص عيدمواد لازم براي قطاب خانگي :
زرده تخم مرغ : 2 عدد
ماست : ½ پيمانه
روغن جامد ذوب شده : ½ پيمانه
آرد : 2 پيمانه
بکينگ پودر : 1 قاشق مرباخوري.
مواد وسط قطاب :
بادام چرخ شده : 2 پيمانه
پودر قند : 1 پيمانه
پودر هل : 1 قاشق مرباخوري
گلاب : 3-4 قاشق مرباخوري
همه را با هم مخلوط کنيد و خميري براي درون قطاب تهيه کنيد.
مراحل آماده سازي قطاب :
بکينگ پودر را در ماست حل کنيد.
زرده هاي تخم مرغ و روغن ذوب شده را به آن بيفزائيد و با قاشق هم بزنيد.
آرد را کم کم اضافه کنيد( تا خمير ترد تري داشته باشيد).
خمير را در نايلون بپيچيد و 1/5 ساعت استراحت دهيد.
بعد از 1/5 ساعت خمير را روي تخته به قطر 2 تا 3 ميليمتر باز کنيد و قالب گرد 7 سانتيمتري برش دهيد و مواد وسط قطاب را که تهيه کرده بوديد لابلاي خمير بگذاريد و بپيچيد و در روغن فراوان سرخ کنيد.
روي دستمال بگذاريد تا روغن اضافي آن گرفته شود و همانطور گرم در پودر قند بغلطانيد و در ظرف دردار نگهداري کنيد.
لوز نارگيل خانگي شيريني مخصوص عيد
مواد لازم براي لوز نارگيل خانگي :
شکر : 2 پيمانه يا 200 گرم
آب : 1 پيمانه يا 100 گرم
پودر نارگيل : 2 پيمانه يا 200 گرم (پودر نارگيل کاملا نرم وچرخ شده يا آسياب شده باشد)
طرز تهيه لوز نارگيل خانگي :
ابتدا براي تهيه شربت اين شيريني شکر و آب را مخلوط کرده تا کاملا شکر در آب حل شود.
سپس اين محلول را روي حرارت گذاشته تا بجوشد و قوام آيد .
پس از آن شربت را به ظرف ديگري منتقل کرده و خوب بزنيد تا سفيد شود و پودر نارگيل را به آن اضافه کنيد و مخلوط نماييد و در ظرف پيرکس ريخته ، بلا فاصله داخل فر قرار دهيد و به مدت 20 دقيقه صبر کنيد تا پخته شود .
بعد از پخته شدن آنها را به شکل لوزي بريده و در ظرفي ديگر بچينيد و با چاي نوش جان کنيد.
نان نخودچي خانگي شيريني مخصوص عيدنان نخودچي خانگي شيريني مخصوص عيدمواد لازم براي نان نخودپي :
پودر نرم و الک شده نخودچي : يک کيلو
پودر قند بسيار نرم : نيم کيلو
روغن جامد : 300 الي 400گرم
هل و وانيل : به ميزان لازم
پودر پسته : براي تزيين به ميزان لازم
طرز تهيه نان نخودچي :
ابتدا پودر قند را با روغن خوب مخلوط کرده و با هم زن برقي خوب بزنيد، سپس هل و وانيل را به آنها اضافه کرده و آرام آرام آرد نخودچي را بيافزاييد.
اگر احساس کرديد به روغن نياز است کمي دستتان را با روغن چرب کرده و خمير را خوب ورز دهيد و دقت کنيد که به روغن نيفتد و در صورتي هم که احساس کرديد کمي به روغن افتاده حتما به آن مقداري آرد نخودچي اضافه کنيد تا به حد تعادل برسد.
پس از ورز دادن کامل خمير آن را با وردنه روي سطح صافي به قطر يک سانتي متر پهن کرده و قالب بزنيد، سپس داخل فر در طبقه وسط قرار داده و با حرارت 375 درجه ي فارينهايت به مدت 15 الي 20 دقيقه قرار دهيد و پس از پخته شدن بگذاريد کاملا سرد شده و درون شيريني خوري بچينيد.
نکته : مي توانيد پس از آماده شدن خمير آن را به مدت 7 تا 8 ساعت داخل کيسه نايلون گذاشته تا بماند و سپس آن را پهن کرده و درست کنيد.
شيريني گردويي خانگي شيريني مخصوص عيد مواد لازم براي شيريني گردويي خانگي :
زرده تخم مرغ : 3 عدد
روغن مايع : 1 قاشق مربا خوري
گردوي خورد شده : 150 گرم
شکرآسياب شده : 1 پيمانه
آرد سفيد : 1 قاشق غذاخوري
هل و وانيل : از هرکدام نصف قاشق چايخوري
پودر پسته براي تزيين : به ميزان لازم
طرز تهيه شيريني گردويي خانگي :
ابتدا زرده ها را با شکر آسياب شده حدود 10 دقيقه خوب بزنيد.
سپس يک قاشق مرباخوري روغن را به آنها اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنيد.
پس از آن يک قاشق آرد را و در آخر هم گردوهاي خورد شده را داخل اين مواد ريخته و به هم بزنيد.
داخل سيني فر را با روغن خوب چرب کرده و با يک قاشق چايخوري مواد آماده شده را با فاصله ي مناسبي که به هم نچسبند گرد گرد بريزيد و سيني را داخل فر به مدت 10 تا 15 دقيقه قرار دهيد.
پس از سرد شدن روي آنها را با پودر پسته تزيين کرده و در شيريني خوري چيده، با چاي نوش جان کنيد.
طرز تهيه کيک يخچاليمواد لازم براي تهيه کيک يخچالي :
تخم مرغ : يک عدد
شکر : يک ليوان
شير : دو ليوان
آرد سفيد : دو قاشق غذاخوري
پودر کاکائو : دو قاشق غذا خوري
بيسکويت پتي بور : دو بسته
کره : بيست گرم
هل و وانيل : از هر کدام نصف قاشق چايخوري
پودر نارگيل : براي روي کيک به ميزان لازم
طرز تهيه کيک يخچالي :
ابتدا يک عدد تخم مرغ را با يک ليوان شکر و هل وانيل مخلوط کرده کنار بگذاريد، سپس يک ليوان شير را با دو قاشق غذا خوري آرد سفيد مخلوط کرده و خوب به هم بزنيد تا کاملا آردها در شير حل شوند و يک ليوان ديگر را با دو قاشق غذا خوري پودر کاکائو مخلوط کرده تا در زمان لازم از آن استفاده کنيد.
مخلوط شير و آردها را روي گاز گذاشته و از ابتدا خوب به هم بزنيد تا ته نگيرد و از آن مايع تقريبا سفت و يکدستي درست شود ،پس از اينکه مايع شير و آردتان آماده شد مخلوط تخم مرغ وشکر زده شده را به آنها اضافه کنيد و همچنان به هم بزنيد تا بوي خامي تخم مرغ از بين برود و سپس به آن کره و يک ليوان شير کاکائو را اضافه کنيد.در اينجا مايع بين بيسکويت کيک شما آماده است.
حال در ظرف مورد نظرتان که مي تواند انواع پيرکسهاي مستطيلي شکل يا هر ظرف صاف ديگري باشد يک لايه بيسکويت چيده وسپس يک لايه از کرم کاکائويي روي آن بريزيد و دوباره يک لايه بيسکويت وبعد مايع کاکائويي و به همين ترتيب تا 4 يا 5 لايه ادامه دهيد ودر آخر روي آن را با پودر نارگيل کاملا بپوشانيد تا سفيد شود که البته روي پودر نارگيل را هم مي توانيد با ترافل هاي رنگي يا اسمارتيزهاي ريز تزيين کنيد ويا همينطور سفيد بگذاريد .اين مواد آماده شده را به مدت 7 تا 8 ساعت در يخچال گذاشته وسپس با چاي گرم ميل کنيد.
_در صورت دوست نداشتن پودر نارگيل مي توانيد آن را ساده ميل کنيد.
_بعضي وقتها مي توانيد کيک يخچاليتان را به همين طريق با بيسکويتهاي خورد شده درست کنيد.
کيک يک تخم مرغي مواد لازم براي کيک يک تخم مرغي :
تخم مرغ : يک عدد
آرد سفيد : 250 گرم يا 2 پيمانه
شير : 1/5 پيمانه يا 150 گرم
شکر آسياب شده : يک پيمانه يا 200 گرم
روغن جامد آب کرده : 1/2 پيمانه يا 100 گرم
هل و وانيل : از هر کدام يک قاشق چايخوري
بيکينگ پودر : نصف قاشق چايخوري
طرز تهيه کيک يک تخم مرغي :
تخم مرغ و شکر ساييده را به همراه هل و وانيل با هم خوب بزنيد.
سپس روغن را به آنها اضافه کرده و مخلوط کنيد تا شکرها کاملا حل شوند.
پس از آن شير و پس از مخلوط شدن شير، آرد را که با بيکينگ پودر مخلوط شده داخل اين مواد ريخته وخوب مخلوط کنيد.
مواد آماده را درون ظرف مورد نظر که با کمي روغن جامد چرب شده ريخته و در طبقه وسط فر که از قبل گرم شده با کمترين درجه قرار داده تا پس از بيست دقيقه تا نيم ساعت پخته شود.
کيک ميوه اي سريع و راحتمواد لازم براي تهيه کيک ميوه اي سريع و راحت :
تخم مرغ : سه عدد
آرد سفيد : دو ليوان
روغن مايع : نصف ليوان
آب ميوه : يک سوم ليوان
شير : دو سوم ليوان
شکر : يک ليوان سر پر
هل و وانيل : نصف قاشق چايخوري از هر کدام
بيکينگ پودر : يک پنجم قاشق مربا خوري
جوهر جوش : يک چهارم قاشق چايخوري
در صورت تمايل سيب يا موز يا گردوي خورد شده : به ميزان لازم
طرز تهيه کيک ميوه اي سريع و راحت :
ابتدا تخم مرغ ها را به همراه هل و وانيل به مدت 5 دقيقه خوب با مخلوط کن برقي بزنيد.
سپس يک ليوان شکر را به آن اضافه کرده و همچنان 5 دقيقه ديگر اين مخلوط را خوب با هم بزنيد.
از اين مرحله به بعد مخلوط کن برقي را کنار گذاشته و از هم زن دستي استفاده کنيد.
اول به آرامي روغن را و سپس آب ميوه مورد نظرتان را که مي تواند آب پرتقال يا نارنگي يا سيب و يا هر ميوه ديگري باشد و پس از آن شير را به آنها اضافه کرده و با حرکتي دوراني و آرام با هم مخلوط کنيد .
دو ليوان آردي که بيکينگ پودر و جوهر جوش را داخل آنها ريخته ايد آرام آرام با اين مواد مخلوط کنيد و به هم بزنيد به طوري که مواد کاملا يک دست شوند .
ميوه مورد نظر و گردوهاي خورد شده را داخل مواد ريخته و درون ظرفي که از قبل ته و اطراف آن را با کمي روغن جامد چرب کرده ايد بريزيد و داخل فري که آن هم از قبل روشن بوده و کاملا گرم است با پايين ترين درجه حرارت به مدت نيم الي سه ربع ساعت قرار دهيد و پس از پختن بگذاريد کاملا سرد شده و ميل نماييد .
تهيه و تنظيم : - زهرا پهلوان زاده
منبع: سيمرغ