بزرگنمايي:
چه خبر - بيماري هاي قلبي که عامل سکته مغزي مي شوند
متخصص قلب و عروق و استاديار دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: پزشکان دريافته اند که برخي اختلالات در ريتم قلب يا ساختار قلب مي تواند زمينه ساز سکته هاي مغزي شود.
دکتر فرزاد مسعودکبير اظهار داشت: در واقع آمارهاي حاصل از تحقيقات پژوهشگران نشان مي دهد که در 20 تا 30 درصد بيماران مبتلا به سکته هاي مغزي، منشا اصلي لخته هايي که سبب ايجاد سکته مي شود از قلب فرد مي باشد.
اين متخصص قلب و عروق اضافه کرد که هرچند درمان هاي موثر دارويي و غيردارويي براي تمام اين علل زمينه ساز قلبي براي سکته مغزي وجود دارد و در مراکز تخصصي درماني کشور به طور کامل در دسترس است، اما در برخي از اين موارد تصميم گيري براي پزشکان متخصص قلب و عروق بسيار پيچيده و نيازمند بحث و تبادل نظر با ساير رشته هاست.
از جمله اين موارد چالشي نقش يک سوراخ مادرزادي ريز در ديواره بين دهليزي قلب است که سوراخ بيضي باز يا Patent Foramen Ovale نام دارد.
اين در واقع باقيمانده يک سوراخ جنيني در ديواره بين دهليز راست و چپ قلب انسان است که براي ادامه حيات جنين الزاميست اما بايد ظرف ماه هاي اول
بعد از تولد نوزاد بسته شود. در عين حال در عده اي از انسان ها اين سوراخ بسته نمي شود و ممکن است محلي براي عبور لخته هاي ريز از دهليزي به دهليز ديگر قلب شده و در نتيجه مسير خون لخته شده به سمت مغز هموار شده و فرد دچار سکته مغزي شود.
** حدود 25 درصد ايراني ها مبتلا به سوراخ بيضي باز در ديواره بين دو دهليز قلب هستند
براساس تحقيقات صورت گرفته حدود يک چهارم جمعيت هر کشور مبتلا به سوراخ بيضي باز هستند که برآورد مي شود در جمعيت ايراني نيز به اين ميزان باشد.
اين يافته ساختاري در قلب در عمده موارد ضرر و زياني براي فرد ايجاد نمي کند اما در 3 درصد موارد سکته مغزي در دنيا رد پاي دخالت اين سوراخ بين دو دهليز قلب ديده مي شود.
سوالي که مطرح مي شود اين است که اگر اين سوراخ هاي مادرزادي عمدتا مشکلي ايجاد نمي کنند پس چه زماني بايد به دنبال آن بگرديم و در چه شرايطي بايد مداخلات پيشرفته قلبي با استفاده از روش هاي کم تهاجمي غيرجراحي شبيه تعبيه استنت هاي قلبي که اصلاحا بستن سوراخ بيضي باز با چتر ناميده مي شود انجام شود.
بيشتر بدانيد : زمان طلايي در سکته مغزي چقدر است؟
بيشتر بدانيد : نشانه هاي سکته مغزي که نبايد ناديده گرفته شوند
بيشتر بدانيد : علل سکته مغزي را بشناسيد
تصميم گيري براي درمان برخي از بيماري ها بايد با حضور پزشکان 2 يا چند رشته تخصصي انجام شود و تصميم گيري براي درمان سوراخ بيضي باز نيز از جمله موضوعات چالشي است که نيازمند تصميم گيري تيمي متشکل از متخصصين قلب و عروق و متخصص مغز و اعصاب مي باشد.
هرچند علوم پزشکي در سال هاي اخير به سمت تخصصي و فوق تخصصي شدن پيش رفته اما حوزه هايي در بيماري بدن انسان وجود دارد که صرفا يک تخصص نمي تواند جواب قانع کننده و کاملي براي درمان آن داشته باشد.
وي ادامه داد که در سمپوزيوم مشترک کارديولوژي و نورولوژي ايران که ششم دي ماه در سالن همايش بيمارستان قلب تهران برگزار شد، متخصصان براي هم انديشي دورهم جمع شدند و در تلاش اند تا با مرور مطالعات بين المللي و تجربيات صاحب نظران داخلي در اين حوزه، خدمات مطلوب را به اين دسته از بيماران ارائه کنند.
منبع : irna.ir
-
جمعه ۱۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۵:۵۲ PM
-
۹۱۵ بازدید
-
-
چه خبر